Grono Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Jeśli Panowie macie za zadanie spalenie jedynie tkanki tłuszczowej, a nie bicie rekordów, to trening biegowy interwałowy będzie odpowiedni. Trwa do 30 minut i nie będzie bardzo obciążał czasowo, prowadził do utraty mięśni, czy długo jednostajnie obciążał stawów. Co do bólu stawów to unikajcie warzyw psiankowatych, a może zauważycie poprawę. Pomóc może także używanie rollera piankowego do masażu powięzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Co do bólu stawów, to mnie bolały kolana (zewnętrzna strona), i to tak, że z obawy przed poważnym urazem musiałem przestać biegać przez kilka tygodni. Potem zmieniłem obuwie na "minimalne" i choć nie wierzę w jego magiczne właściwości, to odkąd w nich biegam, kolana mnie nie bolą. A biegam niemało, bo trzy razy w tygodniu po 10 km, co przy mojej budowie i masie (+/- 90 kg) jest pewnie sporym obciążeniem dla stawów. Chyba mogę takie buty polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi