Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Paski, paseczki i inne cardholdery... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2017 53 minuty temu, Krzysztof G napisał: Nie ujmując jakości pracy, dlaczego przy zaokrągleniach jest krzywy szew? Szczerze mówiąc to nie rzuca mi się nic szczególnego w oczy, ale jeżeli już to pewnie wynika to z tego, że kształt dziur pod szew jest taki / / / / / / / i pożądanym efektem jest układanie się nici w zygzak, co przy zaokrąglonych rogach może powodować dziwny efekt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2017 Tak, wszystkie czynniki które wymieniłeś mają znaczenie, a to nie są jeszcze wszystkie Szerokość ściegu, kształt otworów pod szew, grubość samej skóry... wszystko ma znaczenie. Ostatnie zdjęcie MK też jest zbliżone do tego jak ja szyję. Ogólnie są różne style i to od kaletnika i jego klientów zależy jak chce tworzyć swoje produkty. Gruba skóra, jucht, gruba nić, szeroki ścieg jest bardziej kojarzony z amerykańskim leatherworkingiem. Ja preferuję styl europejski, wąski ścieg, cienka nić, szew układający się w zygzak. Możesz zobaczyć do czego dążę w swoich pracach na instagramie takich osób jak simaprague, chestermox, niwa leathers Te zdjęcia które wrzuciłeś też są z różnych okresów z tego co widzę. Pierwszy pokrowiec to z tego co widzę jest zrobiony przez Skalpela, możesz zobaczyć jak wygląda ostatni jego zrobiony cardholder widoczny na jego fp niestroj leatherworks, widać różnicę? Zdjęcia od MK też są chyba z różnych okresów i wydaję mi się, że Mateusz również zaczyna robić rzeczy trochę delikatniej, nie jak siodła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2017 Pasek do zegarka z Kudu wielkiego 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 29 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2017 Chyba nie jestem na czasie. Takie skazy na krótszej części, to ma tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2017 Tak, charakterystyka skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 14 Sierpień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2017 Zrobiłem portfel i chyba jest to portfel, który wyszedł mi najlepiej ze wszystkich, jakie do tej pory robiłem. Tzn. mam mu po prostu najmniej do zarzucenia ^^ Włoska skóra roślinnie garbowana, w kolorze British Racing Green, nici Fil au Chinois Lin Cable w kolorze verde, krawędzie malowane farbą Fenice. Sześć kieszeni na karty, dwie "ukryte" kieszenie, jedna kieszeń na banknoty. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 17 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 ✔️Pasek pasujący do Jaguara E-type w kolorze British Racing Green❌Jaguar E-type w kolorze British Racing Green 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 24 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2017 Dwa cardholdery, jeden z Bridle w kolorze australian nut przeszyty białą nicią poliestrową, drugi z włoskiej skóry międlonej w kolorze british racing green przeszyty lnianą nicią Fil au Chinois Lin Cable w kolorze verde. Jeżeli ktoś zainteresowany to oba są na sprzedaż, Bridle 120zł, włoska w kolorze wyścigowej zieleni 80zł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 28 Wrzesień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 Włoska, roślinnie garbowana czarna skóra z podszewką z niebieskiego koziego weluru, całość przeszyta czarną nicią. Jako tło robi shell cordovan z garbarni Rocado we Włoszech. Doszły do mnie dzisiaj dwa shelle, czarny i bordo, jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam do kontaktu (ostatnie dwa zdjęcia pochodzą od producenta ze strony cordovan.co) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Wrzesień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2017 Dzisiaj takie coś 3 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 11 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 Zestaw cardholder + pasek do zegarka ze skóry w kolorze wyścigowej zieleni oraz pasek z cielęcego crustu dla Andrzeja z The Shine, nie mogę się doczekać końcowego rezultatu Na podstawie koloru tła widać jak bardzo zdjęcia u mnie szwankują 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 @Pepo, może zbuduj prosty photo box? https://www.youtube.com/watch?v=T6fnHEvLyAE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 12 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 [mention=6509]Pepo[/mention], może zbuduj prosty photo box? Mam namiot bezcieniowy mały kupiony, mam pomysł i materiały na wykonanie oświetlenia, ale nie mogę się za to zabrać ale trzeba będzie się ruszyć bo już światło dzienne nie domaga często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 12 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 Pepo możesz spokojnie wykorzystać dwie jednakowe lampki biurkowe i regulować moc oświetlenia przez oddalenie i przybliżanie ich. Przy zdjęciach najlepiej wyłączyć inne oświetlenie. Wtedy nie masz problemu z inną barwa światła niż te dwie lampki na zdjęciach. Dodatkowo przyda się statyw.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 12 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 Pepo możesz spokojnie wykorzystać dwie jednakowe lampki biurkowe i regulować moc oświetlenia przez oddalenie i przybliżanie ich. Przy zdjęciach najlepiej wyłączyć inne oświetlenie. Wtedy nie masz problemu z inną barwa światła niż te dwie lampki na zdjęciach. Dodatkowo przyda się statyw.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka W sumie... Mam lampkę z ikei na ramieniu, dokupić drugą i będzie baja. Żarówki najlepiej w okolicach 5500K z tego co wyczytałem? Statyw też mam aparatu tylko brak, zdjęcia wykonuje telefonem, no ale przy dobrym oświetleniu nie powinno być źle dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 15 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2017 Co powiecie o efekcie który osiągnąłem? Mi się podoba, trochę mi przypomina podkręcone zdjęcia kosmosu ale pokazałem to dziewczynie i siostrze i obie jednogłośnie (niezależnie) powiedziały, że obrzydliwe, a wy co sądzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 28 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2017 Pokryłem to jeszcze czarnym woskiem i zrobiłem na błysk. Efekt jest taki, że w ciemniejszych warunkach portfel jest praktycznie czarny, jednak w mocnym świetle zaczyna się feeria bazowych odcieni, czyli granatu i bordo Mi się efekt podoba niesamowicie, osobom które wcześniej skrytykowały, po zobaczeniu ostaecznego efektu, również No i niestety zdjęcia (te moje przynajmniej) nie oddają tego co widać w rzeczywistości. Parę rysek na warstwie wosku jest, bo od tygodnia już noszę przy sobie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Dzisiaj trochę powalczyłem ze zdjęciami, chyba lepiej niż zazwyczaj co? 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Biegała antylopa po krzaczorach na sawannie, biegała i nawet nie wiedziała, głupie bydlę, że się jej tak pofarci i na Luminora trafi : No, ale po kolei: 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 8 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 @Tanatos70 Taką fotorelację to ja szanuję Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Ładny pasek , tylko te Paneraje się już trochę nudzą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 No Paneraie to same zło. Mam taką spiskową teorię, że przez nie znacznie zmniejsza się pogłowie różnych mniej lub bardziej egzotycznych ptaków, ssaków, gadów i płazów (?) Edit: ja mam je niespełna od miesiąca, a już na sumieniu- aligatora, dwa kajmany, strusia, antylopę, jakieś bydlę bardziej prozaiczne.... i jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 8 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 49 minut temu, Tanatos70 napisał: No Paneraie to same zło. Mam taką spiskową teorię, że przez nie znacznie zmniejsza się pogłowie różnych mniej lub bardziej egzotycznych ptaków, ssaków, gadów i płazów (?) Edit: ja mam je niespełna od miesiąca, a już na sumieniu- aligatora, dwa kajmany, strusia, antylopę, jakieś bydlę bardziej prozaiczne.... i jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa Jakbyś słonia chciał do kolekcji to wiesz gdzie mnie szukać ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Słonia mówisz... pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi