Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Krzysztof G napisał:

Nie ujmując jakości pracy, dlaczego przy zaokrągleniach jest krzywy szew?

Szczerze mówiąc to nie rzuca mi się nic szczególnego w oczy, ale jeżeli już to pewnie wynika to z tego, że kształt dziur pod szew jest taki  / / / / / / / i pożądanym efektem jest układanie się nici w zygzak, co przy zaokrąglonych rogach może powodować dziwny efekt :)

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Tak, wszystkie czynniki które wymieniłeś mają znaczenie, a to nie są jeszcze wszystkie :D Szerokość ściegu, kształt otworów pod szew, grubość samej skóry... wszystko ma znaczenie. Ostatnie zdjęcie MK też jest zbliżone do tego jak ja szyję. 

Ogólnie są różne style i to od kaletnika i jego klientów zależy jak chce tworzyć swoje produkty. Gruba skóra, jucht, gruba nić, szeroki ścieg jest bardziej kojarzony z amerykańskim leatherworkingiem. Ja preferuję styl europejski, wąski ścieg, cienka nić, szew układający się w zygzak. Możesz zobaczyć do czego dążę w swoich pracach na instagramie takich osób jak simaprague, chestermox, niwa leathers :)

Te zdjęcia które wrzuciłeś też są z różnych okresów z tego co widzę. Pierwszy pokrowiec to z tego co widzę jest zrobiony przez Skalpela, możesz zobaczyć jak wygląda ostatni jego zrobiony cardholder widoczny na jego fp niestroj leatherworks, widać różnicę? 

Zdjęcia od MK też są chyba z różnych okresów i wydaję mi się, że Mateusz również zaczyna robić rzeczy trochę delikatniej, nie jak siodła :P

• Oceniam pozytywnie 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dwa cardholdery, jeden z Bridle w kolorze australian nut przeszyty białą nicią poliestrową, drugi z włoskiej skóry międlonej w kolorze british racing green przeszyty lnianą nicią Fil au Chinois Lin Cable w kolorze verde. Jeżeli ktoś zainteresowany to oba są na sprzedaż, Bridle 120zł, włoska w kolorze wyścigowej zieleni 80zł. 

IMG_20170824_173712.jpg

IMG_20170824_173820.jpg

IMG_20170824_173833.jpg

IMG_20170824_173922.jpg

IMG_20170824_174103.jpg

IMG_20170824_174138.jpg

• Oceniam pozytywnie 3
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Włoska, roślinnie garbowana czarna skóra z podszewką z niebieskiego koziego weluru, całość przeszyta czarną nicią. Jako tło robi shell cordovan z garbarni Rocado we Włoszech. Doszły do mnie dzisiaj dwa shelle, czarny i bordo, jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam do kontaktu ;) (ostatnie dwa zdjęcia pochodzą od producenta ze strony cordovan.co)

IMG_20170928_185010.jpg.ba0b67a617e9280ad7b04036c7f63af5.jpg

IMG_20170928_185212.jpg

5918e8e2fc33a138610a7f5f_black_transparent title.png

591738c8e9b0ec0f641e2d18_burgundy_transparent_2.png

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zestaw cardholder + pasek do zegarka ze skóry w kolorze wyścigowej zieleni oraz pasek z cielęcego crustu dla Andrzeja z The Shine, nie mogę się doczekać końcowego rezultatu 884ff6dadade633cd1ef7a667aaf91a2.jpgb996774f2f77be51c6a9c14f0ee0d88c.jpg

Na podstawie koloru tła widać jak bardzo zdjęcia u mnie szwankują :D

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
[mention=6509]Pepo[/mention], może zbuduj prosty photo box?

Mam namiot bezcieniowy mały kupiony, mam pomysł i materiały na wykonanie oświetlenia, ale nie mogę się za to zabrać :D ale trzeba będzie się ruszyć bo już światło dzienne nie domaga często :)
Opublikowano

Pepo możesz spokojnie wykorzystać dwie jednakowe lampki biurkowe i regulować moc oświetlenia przez oddalenie i przybliżanie ich.
Przy zdjęciach najlepiej wyłączyć inne oświetlenie.
Wtedy nie masz problemu z inną barwa światła niż te dwie lampki na zdjęciach. Dodatkowo przyda się statyw.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Pepo możesz spokojnie wykorzystać dwie jednakowe lampki biurkowe i regulować moc oświetlenia przez oddalenie i przybliżanie ich.
Przy zdjęciach najlepiej wyłączyć inne oświetlenie.
Wtedy nie masz problemu z inną barwa światła niż te dwie lampki na zdjęciach. Dodatkowo przyda się statyw.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

W sumie... Mam lampkę z ikei na ramieniu, dokupić drugą i będzie baja. Żarówki najlepiej w okolicach 5500K z tego co wyczytałem? Statyw też mam :) aparatu tylko brak, zdjęcia wykonuje telefonem, no ale przy dobrym oświetleniu nie powinno być źle :) dzięki!
Opublikowano

Co powiecie o efekcie który osiągnąłem? Mi się podoba, trochę mi przypomina podkręcone zdjęcia kosmosu :D ale pokazałem to dziewczynie i siostrze i obie jednogłośnie (niezależnie) powiedziały, że obrzydliwe, a wy co sądzicie? 05b3d4116fa4c88885276185e0c010d0.jpg2d210b90e8d8754b051d396f48a3269e.jpg

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pokryłem to jeszcze czarnym woskiem i zrobiłem na błysk. Efekt jest taki, że w ciemniejszych warunkach portfel jest praktycznie czarny, jednak w mocnym świetle zaczyna się feeria bazowych odcieni, czyli granatu i bordo :P Mi się efekt podoba niesamowicie, osobom które wcześniej skrytykowały, po zobaczeniu ostaecznego efektu, również :P No i niestety zdjęcia (te moje przynajmniej) nie oddają tego co widać w rzeczywistości. 

Parę rysek na warstwie wosku jest, bo od tygodnia już noszę przy sobie :) 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

No Paneraie to same zło. Mam taką spiskową teorię, że przez nie znacznie zmniejsza się pogłowie różnych mniej lub bardziej egzotycznych ptaków, ssaków, gadów i płazów (?) :twisted:

Edit: ja mam je niespełna od miesiąca, a już na sumieniu- aligatora, dwa kajmany, strusia, antylopę, jakieś bydlę bardziej prozaiczne.... i jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa :-D

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
49 minut temu, Tanatos70 napisał:

No Paneraie to same zło. Mam taką spiskową teorię, że przez nie znacznie zmniejsza się pogłowie różnych mniej lub bardziej egzotycznych ptaków, ssaków, gadów i płazów (?) :twisted:

Edit: ja mam je niespełna od miesiąca, a już na sumieniu- aligatora, dwa kajmany, strusia, antylopę, jakieś bydlę bardziej prozaiczne.... i jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa :-D

Jakbyś słonia chciał do kolekcji to wiesz gdzie mnie szukać ^^