Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 11 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Spodnie od panów Mazurczaka i Trzaski - prawie gotowe. Wspaniały kontakt z krawcami - niedługo pokażę relację z I przymiarki smokingu. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 @phantom Ile ma Pan wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 11 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 177 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Proszę wybaczyć bezpośredniość, lecz mam wrażenie, że taki wysoki stan to nie dobry pomysł dla Pana. Na zdjęciach wydaje się jakby Pan miał spodnie połączone z pasem hiszpańskim. Osobiście bym takiego kroju nie wybrał dla Pana, ale to Pan ma być zadowolony. Dodatkowo, zapytam - nie są one zbyt obszerne w biodrach? A poza tym - wzór tkaniny REWELACYJNY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 11 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Dziękuję za opinię. Stan jest podwyższony, naprawdę wysoki stan jest we flanelowych szarych spodniach od p. Tadeusza Basia - relacja również na forum. Tutaj wybraliśmy spodnie o podwyższonym stanie gdyż przewidziane są do nich szelki. Gdybym zrobił biodrowki strzelilbym sobie w kolano bo mam dość krótkie nogi. W biodrach jest ok, zebranie materiału spowodowałoby łamanie się kantu, spodnie będą jedynie lekko zwezone w łydce. Dziękuję za docenienie tkaniny - na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie. Spodnie są przewidziane do welwetowej marynarki, muchy i czarnych bądź granatowych loafersow. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Jeżeli do szelek to faktycznie wyższy stan wskazany. Wrażenie zbyt wysokiego może sprawiać przez stosunkowo szeroki/wysoki gurt. I chętnie zobaczę cały zestaw. Pozdrawiam serdecznie! ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Spodnie są naprawdę świetne, ale jakbym sam zamawiał to pewnie chciałbym węższe. Wiadomo - kwestia preferencji, ale taka krata znacznie poszerza biodra, pisał o tym nawet MT: https://macaronitomato.com/the-magazine/spodnie-w-szkocka-krate/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 12 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Dzięki, bardzo dobry artykuł - chyba go nie czytałem. Spodnie będą trochę zwężone, ale niedużo. Nie jestem aż tak gruby więc mam nadzieję, że krata nie poszerzy mnie za bardzo. Poza tym te spodnie nigdy nie będą noszone bez marynarki, której poły przykryja biodra. Mała dygresja: spasowanie kraty jest idealne, chyba widać na zdjęciach. Spodnie są przewidziane do marynarki SS Jort: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferry Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Na pasie krata nie jest w ogóle spasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 12 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Tak, musieliśmy pas poświęcić bo miałem tylko 1,2 m tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 @phantom Regulator pasa masz z dwóch czy tylko z jednej strony? Gurt będzie, tak jak pokazujesz, na dwa guziki zapinany? Ile ten pas ma centymetrów wysokości? Mam prośbę: jak będziesz odbierał spodnie to mógłbyś zrobić zdjęcia konstrukcji pasa i detalom w pasie? Bardzo mi się konstrukcyjnie podobają te spodnie. Chciałbym uszyć podobne, dlatego dopytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 15 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 @bodzixon oczywiście zrobię zdjęcia z odbioru. Pas ma 6 cm szerokości, będzie zapinany na 2 guziki i posiada 2 regulatory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Skąd ten piękny materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 15 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 To włoski tartan - kupiłem w Łodzi przy Pomorskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Już dopisuję punkt do odhaczenia przy najbliższej wycieczce do Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 15 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Koniecznie, Pomorska 6 lub 4. Można też zajrzeć na Jaracza lub Tkanin Włoskich przy Zachodniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 1 Kwiecień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Spodnie gotowe - kilka zdjęć na cito. Jestem bardzo zadowolony. Więcej wieczorem. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Ładnie wyszło. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 ...I widać drogę, jaką przeszedłeś od początków bytności na forum (szerokość i długość nogawek). Świetne! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 1 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Cieszę się, że spodnie się podobają. Myślę, że mogę przyznać, że to są moje najlepsze ( oprócz smokingowych w innym wątku) spodnie szyte na miarę. Mam wrażenie, że zostały uszyte zupełnie inaczej niż te od p. Basia, który jest przyzwoitym krawcem, ale jednak GestModa jest 2 klasy lepsza. W końcu spodnie nie ciągną się na lydkach, mają 19 cm dołem i wykończenie jest tak staranne i precyzyjne, że następne zamówienia również będę zlecał Panom z Gestmody. Gdybym wiedział wcześniej, że są dużo lepsi niż p. Baś uniknalbym kilku błędów: zbyt masywne ramiona, za wąskie spodnie w lydkach, zbyt niska pacha ( mimo zwracania uwagi na ten aspekt), 5-6 przymiarek zanim odebrałem zamówienie i ostatnia wpadka ze skroceniem rękawów w koszuli. Co do spodni: no cóż... druga skóra:-) Więcej zdjęć : 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Opiszesz jakie są różnice w porównaniu z p. Basiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 2 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 - Nieporównywalnie szersza lydka co sprawia, że kant nie łamie się od kolana w dół przy jednoczesnym zachowaniu dość wąskiego dołu - 19 cm; - Rygielki, obszycia dziurek i stebnowka wykonane staranniej; - Nie ma złamanego kantu w udach; - lepsza współpraca i kontakt z krawcami. Tyle jeśli chodzi o spodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 A jaka (o ile jest) jest różnica w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 2 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 400 (Baś) vs 600 (GestModa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 3 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 Zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi