Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, Velahrn napisał(a):

obcas to logger heel, nie wiem jak to jest po polsku.

FKBfiyd.jpeg

JPhCRip.jpeg

mYZHFoi.jpeg

Myślę , że trochę mało poetycki zwrot „ obcas do roboty” dobrze odda sens tego logger heel. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak to mówią - do trzech razy sztuka!

I po raz trzeci, PolAmer wypadł super! Bezproblemowa dostawa bez żadnych dodatkowych opłat!... tak mówi kolega oczywiście.

Dla PolAmeru jesteś Panem Klientem, więc dbają o Twoje zadowolenie. 

A dla takiego FedExu? Dla FedExu jesteś złem koniecznym, dosłownie, robią wszystko, żeby cię zniechęcić do kontaktu. "Odbiorca - osoba zakłócająca sprawnie działający proces logistyczny". Na dodatek, judasze dla tych kilkudziesięciu srebrników zrobią WSZYSTKO, byleby tylko oclić paczkę. Ha, tfu!

Opublikowano

Kurczę, idą do mnie skarpetki od Turka Fedexem, za jakieś całe 65 USD, strach się bać, dostawa zaplanowana na piątek, zobaczymy, na razie w powiadomieniu nic o opłatach nie ma...

O Polamer trzeba dbać i zamawiać, słyszałem, że bardzo spadł wolumen paczek wysyłanych przez Polonię z USA do Polski, do tego stopnia, że firma zastanawia się nad sensem istnienia. Kiedyś mieli taki obrót, że w Polsce posiadali własną sieć dostawców (inna sprawa, że to niezła partyzantka była), teraz korzystają z GLS.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyle napisał(a):

Kurczę, idą do mnie skarpetki od Turka Fedexem, za jakieś całe 65 USD, strach się bać, dostawa zaplanowana na piątek, zobaczymy, na razie w powiadomieniu nic o opłatach nie ma...

O Polamer trzeba dbać i zamawiać, słyszałem, że bardzo spadł wolumen paczek wysyłanych przez Polonię z USA do Polski, do tego stopnia, że firma zastanawia się nad sensem istnienia. Kiedyś mieli taki obrót, że w Polsce posiadali własną sieć dostawców (inna sprawa, że to niezła partyzantka była), teraz korzystają z GLS.

Dostaniesz jednocześnie żądanie zapłacenia ceł przez sms, przez pocztę, potem znowu sms-em, potem przez pocztę. Nawet jak już zapłacisz, to będziesz dostawał kolejne z żądaniami zapłaty cła. Ew. po trzech miesiącach dostaniesz pocztą wiadomość pisaną autotranslatorem z żądaniem zapłaty cła i pogróżkami, że inaczej sprzedadzą twój dług i cię zwindykują.

Nie przesadzam - FedEx dosłownie zasr@#$wa wiadomościami o cłach, za każdym razem proponując a to blika, a to szybki przelew, a to kod qr, a to podając nr konta - i jednocześnie mają taki burdel, że nie odnotowują Twojej płatności i piszą dalej. Dwukrotnie miałem też tak (o ostatnim razie z września pisałem tu na forum), że żądali ode mnie ponownie zapłacenia raz już opłaconego cła.

PolAmer to nasze dobro narodowe i trzeba o niego dbać!

Opublikowano
Godzinę temu, Jarek85 napisał(a):

Udało Ci się to w sumie rozwiązać bez straszenia prawnikiem?

Póki co nie było to potrzebne. Wyłonili się z niebytu po trzech miesiącach od zakupu i w niebyt zapadli. Nie znaczy, że nie wyłonią się ponownie w najmniej spodziewanym momencie!

Opublikowano
1 godzinę temu, Velahrn napisał(a):

Nie przesadzam - FedEx dosłownie zasr@#$wa wiadomościami o cłach, za każdym razem proponując a to blika, a to szybki przelew, a to kod qr, a to podając nr konta - i jednocześnie mają taki burdel, że nie odnotowują Twojej płatności i piszą dalej. Dwukrotnie miałem też tak (o ostatnim razie z września pisałem tu na forum), że żądali ode mnie ponownie zapłacenia raz już opłaconego cła.

Skądinąd, zdarza mi się wysyłać też coś do USA. Dwa ostatnie razy wysyłałem Fedexem, bo oferowali dumpingową stawkę (jakieś 250 zł za kilkukilogramową paczkę, dla porównania DHL za to samo chciał chyba 700 zł i wymagał podania tylu informacji o zawartości, że wymiękałem). Zawsze deklaruję wartość nie przekraczającą 100 USD (dla wrażliwych - nie mijam się jakoś szczególnie z rzeczywistością, nie wysyłam szczególnie wartościowych rzeczy). Poprzednim razem odbiorcy paczki doliczyli jakieś opłaty, około 20 USD, założyłem wówczas, że to na podstawie jakiegoś tweeta Trumpa w socialach. Za ostatnim razem dostałem maila coś jakby z Fedexu, z żądaniem zapłaty ok. 30 USD. Wyglądało to totalnie jak nieudolna próba wyłudzenia (drętwy język, wiadomość kompletnie nie sformatowana), więc pominąłem, ale w sumie może to taki ich sposób na "dopłatę" do ceny przesyłki, która jest ustalona tak, żeby wyciąć konkurencję. Zobaczymy, czy będą jakieś dalsze wiadomości. Nie chciałbym wpaść na jakąś czarną listę, bo nawet pomimo takich "dopłat" nadal jest sporo taniej niż przez DHL (zwykłą pocztę litościwie pominę, co prawda Poczta Polska bardzo szybko dokonuje wysyłki samolotem, ale potem w Stanach USPS potrafi się bawić z paczką cztery tygodnie...).

Opublikowano
39 minut temu, lubo69 napisał(a):

Na forum już tak kiepski ruch, że Moderator poszerza pulę uczestników o wyimaginowanego przyjaciela😜

Ruszy promocja susu na otrium i od razu się zrobi ruch na forum 😉