Popular Post kreatywny Posted October 29, 2016 Popular Post Report Share Posted October 29, 2016 Witam, Po długim oczekiwaniu na poprawę zdrowia mojego krawca od wszelkich poprawek, udało mi się w końcu namówić go na uszycie kamizelki oraz spodni. Materiał kupiłem kiedyś na alledrogo i czekał na wyjęcie z szafy ok 4 lata. Jest to gruba wełna. Trochę drapie Poniżej zamieszczam zdjęcia. Chętnie usłyszę wasze zdanie. 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beny23 Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Świetny projekt. Bardzo ciekawy wzór POW. Zdradzisz kim jest krawiec? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedman Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Albo spodnie mają za niski stan, albo kamizelka jest za krótka. Stawiam na to drugie. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted October 29, 2016 Author Report Share Posted October 29, 2016 @Beny23 Imię i nazwisko krawca nic nie powie bo szyje sobie w domu pod Warszawą. Natomiast ma papiery mistrzowskie i naprawdę jestem z niego zadowolony. @Friedman Jest to moja pierwsza kamizelka. Z tyłu zakrywa pasek a z przodu widać klamrę. Do zdjęcia wygiąłem się do tyłu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziko Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 @kreatywny - ale w tym właśnie problem, że kamizelka odsłaniająca klamrę uchodzi w pewnych kręgach za straszne faux pas. Poza tym się zgadzam, że projekt bardzo fajny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted October 29, 2016 Author Report Share Posted October 29, 2016 @dziko Dziękuję za informację. Jak mówię to moja pierwsza kamizelka i od razu szyta na miarę. Przy następnym projekcie, będę miał to na uwadze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Spodnie fajne. Kamizelka jest trochę szeroka w talii i wygląda przez to jakbyś miał talię szerszą niż klatę. Dolna krawędź kamizelki ma mało udaną linię. Na środku pociągnąłbym ją niżej, żeby najniższy guzik był tak z 5-6 cm poniżej talii a na bokach za to wyciął trochę wyżej. Tak w ogóle to fajny projekt 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Kamizelka za krótka, poza tym bardzo ładnie. Gratuluję. Spodnie mają podszewkę też taką fantazyjną jak kamizelka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted October 30, 2016 Author Report Share Posted October 30, 2016 Kieszenie są z myszką miki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 A na potrzeby osób z okolic Warszawy - możesz zdradzisz namiary na krawca oraz koszt igły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted November 9, 2016 Author Report Share Posted November 9, 2016 @abnegat Wysłałem PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 Kolejna realizacja. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Szczerze? Jakbyś miał 20kg więcej - takie zapasy miałyby sens, ale przy aktualnej sylwetce... nie do końca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziko Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Jak na BwB mówią Ci, że coś jest za duże, to wrzuć jeszcze testowo na StyleForum - jak tam powiedzą, że za małe, to znaczy, że dobre IMHO fajnie wyszło, wysokie zapięcie pasuje do Twojej sylwetki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 8 godzin temu, Caporegime napisał: Szczerze? Jakbyś miał 20kg więcej - takie zapasy miałyby sens, ale przy aktualnej sylwetce... nie do końca Zgadzam się. Osobną sprawą jest to czy przy sylwetce chudzielca z raczej wąskimi barkami jest sens nosić zestawy z samą kamizelką, bez marynarki. IMO, w przypadku @kreatywny, to nie najlepszy wybór. Sugerowałbym raczej marynarki, skrojone tak żeby "zrobić" trochę barków i klaty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted December 14, 2016 Author Report Share Posted December 14, 2016 Dzięki Panowie za uwagi. Spodobało mi się chodzenie w kamizelkach i mimo mojej chudej sylwetki raczej z tego nie zrezygnuję i dalej będę eksperymentował z krawcem. Oczywiście zakładam je głównie pod marynarkę ale do zdjęć nie zakładałem Tak nawiasem. Materiał to len Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts