Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kreatywny Napisano 29 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 Witam, Po długim oczekiwaniu na poprawę zdrowia mojego krawca od wszelkich poprawek, udało mi się w końcu namówić go na uszycie kamizelki oraz spodni. Materiał kupiłem kiedyś na alledrogo i czekał na wyjęcie z szafy ok 4 lata. Jest to gruba wełna. Trochę drapie Poniżej zamieszczam zdjęcia. Chętnie usłyszę wasze zdanie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 Świetny projekt. Bardzo ciekawy wzór POW. Zdradzisz kim jest krawiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 Albo spodnie mają za niski stan, albo kamizelka jest za krótka. Stawiam na to drugie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 29 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 @Beny23 Imię i nazwisko krawca nic nie powie bo szyje sobie w domu pod Warszawą. Natomiast ma papiery mistrzowskie i naprawdę jestem z niego zadowolony. @Friedman Jest to moja pierwsza kamizelka. Z tyłu zakrywa pasek a z przodu widać klamrę. Do zdjęcia wygiąłem się do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 @kreatywny - ale w tym właśnie problem, że kamizelka odsłaniająca klamrę uchodzi w pewnych kręgach za straszne faux pas. Poza tym się zgadzam, że projekt bardzo fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 29 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 @dziko Dziękuję za informację. Jak mówię to moja pierwsza kamizelka i od razu szyta na miarę. Przy następnym projekcie, będę miał to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 Spodnie fajne. Kamizelka jest trochę szeroka w talii i wygląda przez to jakbyś miał talię szerszą niż klatę. Dolna krawędź kamizelki ma mało udaną linię. Na środku pociągnąłbym ją niżej, żeby najniższy guzik był tak z 5-6 cm poniżej talii a na bokach za to wyciął trochę wyżej. Tak w ogóle to fajny projekt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Kamizelka za krótka, poza tym bardzo ładnie. Gratuluję. Spodnie mają podszewkę też taką fantazyjną jak kamizelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 30 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Kieszenie są z myszką miki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 9 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2016 A na potrzeby osób z okolic Warszawy - możesz zdradzisz namiary na krawca oraz koszt igły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 9 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2016 @abnegat Wysłałem PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 13 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 Kolejna realizacja. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 Szczerze? Jakbyś miał 20kg więcej - takie zapasy miałyby sens, ale przy aktualnej sylwetce... nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Jak na BwB mówią Ci, że coś jest za duże, to wrzuć jeszcze testowo na StyleForum - jak tam powiedzą, że za małe, to znaczy, że dobre IMHO fajnie wyszło, wysokie zapięcie pasuje do Twojej sylwetki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 8 godzin temu, Caporegime napisał: Szczerze? Jakbyś miał 20kg więcej - takie zapasy miałyby sens, ale przy aktualnej sylwetce... nie do końca Zgadzam się. Osobną sprawą jest to czy przy sylwetce chudzielca z raczej wąskimi barkami jest sens nosić zestawy z samą kamizelką, bez marynarki. IMO, w przypadku @kreatywny, to nie najlepszy wybór. Sugerowałbym raczej marynarki, skrojone tak żeby "zrobić" trochę barków i klaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 14 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Dzięki Panowie za uwagi. Spodobało mi się chodzenie w kamizelkach i mimo mojej chudej sylwetki raczej z tego nie zrezygnuję i dalej będę eksperymentował z krawcem. Oczywiście zakładam je głównie pod marynarkę ale do zdjęć nie zakładałem Tak nawiasem. Materiał to len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi