Bacio Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Wkrótce będę na ślubie i weselu jako gość. Nie pełnię żadnej dodatkowej funkcji na tej ceremonii. Czy kwiat w butonierce jest wskazany czy niewskazany? Moja obawa kryje się w tym, że mogę być jedyny... Ale tego nie wiem, bo zupełnie nie znam reszty gości. Na kilka dni przed ślubem będę wiedział, czy Pan Młody zaopatrzy się w kwiat do butonierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Noś dumnie! Szczególnie, jak będziesz jedynym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Staramy się jako goście być raczej pół kroku za Panem Młodym. Oczywiscie, gdyby trzymać sie tego literalnie, to na śluby i wesela chodzilibyśmy czasami w dresach Wydaje mi sie, ze poszetka wyróżni Cię wystarczająco i na tym mozna poprzestać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Gdzieś na forum był temat z tym związany i wyszło chyba, że są inne rodzaje kwiatów, które są bardziej dyskretne i bardziej odpowiednie dla gościa. Pamiętajmy, że w obecnych czasach na kwiatek decyduje się zazwyczaj pan młody i świadek. Przeważnie w ten sposób są rozpoznawalni przez resztę gości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Wydaje mi sie, ze poszetka wyróżni Cię wystarczająco i na tym mozna poprzestać. Poszetka w butonierce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Poszetka w butonierce No a gdzieżby indziej? Ostatnio przy okazji rozmów okołoślubnych zostałem zapytany, uwaga, cytat: "Z jakich kwiatów będę miał ułożoną butonierkę?" "Z chryzantem", pomyślałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Poszetka w butonierce Dla chcacego nic trudnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Staramy się jako goście być raczej pół kroku za Panem Młodym. Oczywiscie, gdyby trzymać sie tego literalnie, to na śluby i wesela chodzilibyśmy czasami w dresach Wydaje mi sie, ze poszetka wyróżni Cię wystarczająco i na tym mozna poprzestać. Ale to jest zasada, czy jej nie ma? Kiedyś było to jasne, obecnie na weselach z poliestru i kwiatkami w kieszonkach już raczej nie... Kapelusz (przez wielu uznawany za wyraz ekstrawagancji, a nie potrzebne nakrycie głowy) na taką uroczystość też uzależniamy od tego, czy Pan Młody będzie miał nakrycie głowy? Kwiatek do butonierki wkładam w zależności od nastroju. Nie uzależniam tego od charakteru uroczystości. Choć są oczywiście wyjątki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 13 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Poszedłem bez kwiatka i to było dobre rozwiązanie. Już samo posiadanie poszetki zbytnio mnie odznaczało w tłumie. Standardem był garnitur z białą koszulą, bez krawata/muchy. Pan Młody i Świadek mieli kwiatki (korsarze!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 45 minut temu, Bacio napisał: Standardem był garnitur z białą koszulą, bez krawata/muchy. Jak koszule z długim rękawem to i tak nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 13 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Był jeden krawat z krótkim rękawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Tata nie nauczył, syn się nie dowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi