White Haven Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Ze zdumieniem odnotowalem, ze nigdzie na forum nie wspomniano dotad o polskim sklepie internetowym Menswear. http://www.menswear.pl/ Asortyment skupia sie glownie na bardzo dobrej jakosci koszulach z bawelny doppio ritorto - podwójne skręcanej, szytych w malych, wloskich manufakturach. W ofercie znajduja sie zarowno modele o klasycznym kroju, jak i taliowane. Ceny pomijajac przeceny ksztaltuja sie na poziomie 180 zl. Sklep oferuje ponadto spora game wloskich jedwabnych krawatow, skorzanych paskow, spinek, bielizny meskiej oraz skarpet. (welna merino, jedwab, bawelna merceryzowana) Osobiscie zamowilem tam do tej pory kilka koszul, ich jakosc znacznie przebija to co oferuja polskie sieciowki pokroju Vistuli czy Prochnika. Wszystkie wzory przedstawione w sklepie znajduja sie w biezacej ofercie, czas oczekiwania to przynajmniej w moim wypadku 1-2 dni robocze od wplaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
I. Drago Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Pomyliles dzial z ta reklama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 A niby gdzie powinienem byl to zamiescic? W dziale Poradnik miejski figuruja takze sklepy internetowe. Dla rozwiania potencjalnych watpliwosci nie mam nic wspolnego z tym sklepem na gruncie zawodowym, zwyczajnie zrobilem tam kilka razy zakupy i z czystym sumieniem moge go polecic innym forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Na forum mamy (mieliśmy) użytkownika z adresem tego sklepu w nicku, więc to nie jest tak, że na bespoke.pl o mensware.pl nic nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Podaliście w tym temacie 3 różne wersje pisowni nazwy tego sklepu, a link nie działa z powodu zbędnej kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Mea culpa. Zarowno link jak i nazwa poprawione, musialem juz byc wczoraj nieprzytomny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 miesiąc temu zakupiłem w tym sklepie na próbę klasyczną niebieską koszulę i mam b. mieszane uczucia, wręcz pewne rozczarowanie - może dlatego, że oczekiwania były rozbudzone. Na początek plusy - obsługa ok - w ciągu 2 dni miałem koszulę, koszula ma niezły krój, slim jest naprawdę bardzo slim w porównaniu do np. angielskiego Charles Tytwhit. Minusy, a właściwie jeden, ale b. ważny to materiał. Menswear imo pozycjonuje się jako włoski konkurent właśnie CT, zresztą na blogu firmy jest artykuł nawiązujący do CT. Problem polega na tym, że w CT koszule są w cenach 29, 34 i 59 funtów. W menswear 39 funtów (180 zł). Ww. porównanie sugeruje, że dostanie się coś lepszego niż CT z dwóch pierwszych półek, a tak imo nie nie jest. Właśnie ze względu na materiał, który jest przeciętny, a dodatkowo gniecie się jak diabli. Dawno nie spotkałem koszuli, która gniecie się jeszcze na desce do prasowania. Oczywiście możliwe, że inne modele koszul mają inny, lepszy materiał. Jednak jeśli miałbym znów tam ryzykowac zakup to na pewno nie za 180 zł. W tej cenie anglicy chyba oferują więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Wiekszosc koszul wloskich w cenie 40-50 euro to koszule uszyte z kiepskich tkanin i nie warto ich kupowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninka Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Czy koszula za 180 zł może być dobrej jakości(i to przed przeceną)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Może być, dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninka Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 wydaje mi się,ze dobrej jakości materiał i dobre szycie ma swoją cenę.A zarobić też przecież trzeba.Wszystko razem za 180zł ? Ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Ceną nie należy się nigdy sugerować, bo tak to w Polsce sieciówki powinny sprzedawać złotymi nićmi koszule szyte, a tak naprawdę są one warte 1/5 swojej ceny. Tyle ze włoskie tkaniny i produkty jakoś do mnie nie przemawiają, zawsze prawie są gorszej jakości niż analogiczne angielskie w podobnej cenie. Sam sklep ma dla mnie mizerną ofertę pod względem koszul z podwójnymi mankietami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Czy koszula za 180 zł może być dobrej jakości(i to przed przeceną)?? W polskim sklepie pewnie trudno. Ale w dobie internetu można patrzec szerzej. W angielskim internetowym w wyśmienitej jakości pewnie też nie, ale przyzwoitej/dobrej już tak. CT, o którym wspomniałem zapewnia przyzwoitą jakośc już za 34 funty przez cały rok. Ostatnio kupiłem też kilka koszul harvie hudson po 40 funtów (czyli w cenie menswear) i moim zdaniem są w dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Ja we wskazanym sklepie kupowałem głównie na przecenach, w czasie których koszule "garniturowe" kosztowały około 140 zł, a causualowe (taki sam materiał, inny krój) 99 zł. Nadmiernego gniecenia się nie zaobserwowałem, ale też odtąd nie miałem na sobie innych koszul z wyższej półki. Ogółem użytkuje bodajże 5 sztuk. Moim zdaniem jak za tą cenę oferują naprawdę przyzwoitą jakość, zwłaszcza jeżeli ktoś nie chce kupować za granicą. W każdym razie to na pewno lepsza (i tańsza) opcja niż zakupy w Vistuli/Wólczance/Próchniku itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Kupiłem tylko jedną "plastikową" koszule. Skład to 63% bawełny, 33% nylonu, 4% surowego jedwabiu. Przypuszczam że przeważająca większość użytkowników forum nigdy by takiej nie założyła. Ja mam parę tego typu. Koszule I&S są dobre dla szczupłych, angielskie slimy to przy nich worki. W najbliższym czasie kupie sobie bawełnianą i porównam do TM Lewin i CT. Dostałem dzisiaj info iż w następnym tygodniu będą mieli dostawę 100 nowych modeli koszul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 @ White Haven - dzięki za miłe słowa i wzmiankę o menswear.pl na forum. Koszule kupowane są bezpośrednio z Włoch (Neapol) lub też poprzez Szwajcarię (koszule w cenach outletowych), więc to co jest na stronie sklepu odzwierciedla faktyczny stan magazynu. @ Dan - poza propozycjami w zakładce "promocje", wszystkie koszule to bawełna doppio ritorto (two-ply) z włoskich tkalni, (tak samo jak jedwab z którego szyte są krawaty Iannalfo&Sgariglia tkany jest w Como). Większośc z oferowanych koszul sam też noszę i niektóre lubię bardziej lub mniej, niektóre gniotą się bardziej inne mniej. W zapytaniach od klientów nigdy nie ukrywamy, jeśli koszula jest trudna do prasowania i materiał mocno się gniecie, to tkanina naturalna i Włosi nie stosują apretury. Jeśli mogę jakoś pomóc to proponuję o mail na priv, prześlemy ze menswear.pl szwajcarski krochmal w spray'u, który ułatwi trochę prasowanie. @ Parimigiano - nie mnie oceniac ferowanie wyroków bez znajomości konkretnego tematu (czyli tutaj tkanin z jakich szyte są koszula Iannalfo&Sgariglia). I&S współpracuje z jedną neapolitańską camicerią, która szyje praktycznie tylko na rynek szwajcarski i trochę na francuski i niemiecki, a to rynki b. nasycone i wymagające. Szwajcarzy są nota bene jednym z największych importerów włoskiej mody męskiej. O tym jak przekonałem Waltera Iannalfo do współpracy w Polsce pisałem na blogu, to w zasadzie przypadek, że koszule te dostępne są w Polsce. Sam dostaję próbniki tkanina od firm z którymi I&S współpracuje, wszystkie z nich to włoskie tkalnie. Niektóre z koszul I&S noszę już od 5-6 lat, użytkowuję je b. intensywnie (codziennie do pracy niestety garnitur & co) i nadal są bez zarzutu. Argument cenowy jest nietrafiony, ponieważ cena metra tkaniny jest względna i zapewniam Cię, że inna cenę za tą samą tkaninę płaci mała manufakturka, a inną camiceria szyjąca na duże rynki. Koszule w cenie promocyjnej kupuję bezpośrednio od I&S w Lozannie na koniec sezonu, głównie dlatego, że polski rynek jest bardzo wrażliwy na cenę i chciałem miec możliwośc udostępnienia koszul (w większości casualowych) po bardziej przystępnej cenie. Akurat ten eksperyment bardzo doceniają nasi klienci, mimo że z punktu widzenia sklepu jest on bardzo pracochłonny. @ Caporegime - faktycznie mamy mało koszul z mankietami na spinki, ale taką ma ofertę I&S na Szwajcarię. Specjalnie dla menswear.pl zamówiliśmy zresztą partię koszul z mankietami na spinki na rynek polski. @ Brzydallo - koszule z tzw. tkaniny "stretch" musiałem zakupic w pakiecie razem z innymi koszulami w propozycji outletowej, nie będąc do nich przekonany, ale niektóre z nich bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły niską "plastikowością" (-: Te które noszę, piorę i prasuję jak koszule bawełniane. Ale będę wdzięczny za każdy feedback na ich temat. Dodawanie nowej partii koszul jest w toku. Mam kilka koszul CT (szytych zresztą w Polsce), prasuje się zdecydowanie łatwiej, ale komfort noszenia jest moim zdaniem (ze względu na tkaninę) niższy w porównaniu do I&S. Są też faktycznie bardzo szerokie. Myślę że sprowadza się to głównie do kwestii czy woli się styl brytyjski czy też włoski. Z pozdrowieniami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 9 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2021 Czy ten sklep jeszcze istnieje, kupował ktoś cos ostatnio? Opinie kończą się na roku 2012 -> Opinie klientów • Sklep www.menswear.pl (sklepy24.pl) Strona niby działa, ale nie ma certyfikatów i przeglądarka uznaje ją za niebezpieczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2021 24 minuty temu, tryhp3 napisał: Czy ten sklep jeszcze istnieje, kupował ktoś cos ostatnio? Opinie kończą się na roku 2012 -> Opinie klientów • Sklep www.menswear.pl (sklepy24.pl) Strona niby działa, ale nie ma certyfikatów i przeglądarka uznaje ją za niebezpieczną. Czy próbowałeś zadzwonić do nich albo napisać maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario_sochy Napisano 17 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2021 Ja próbowałem nikt nie odbiera, spróbuję jeszcze później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2021 Mi w miarę szybko odpowiedzieli mailowo na pytanie o produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi