Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 1 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Nietypowa marynarka z kolejnej tkaniny vintage. To czysty jedwab o gramaturze około 400g. Tkanina niezwykle stabilna i mocno zbita z wyraźnym połyskiem. Chociaż nie przepadam za nakładanymi kieszeniami po raz kolejny się na nie zdecydowałem ponieważ bardzo pasują do stylistyki tkaniny w nieformalną kratkę. Poszalałem też odrobinę z konstrukcją pleców gdzie pojawiły się zakładki po bokach i odcięcie w postaci pasa na lędźwiach. Zakładki dają komfort przy wyciąganiu rąk do przodu. W przypadku dopasowanej marynarki pas jest odrobinę odczuwalny na plecach przy bardziej gwałtownych ruchach, ale jest to efekt "do przeżycia". Brak rozcięć, guziki z rogu bawolego. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Nowa definicja eufemizmu: "Poszalałem też odrobinę z konstrukcją pleców gdzie pojawiły się zakładki po bokach i odcięcie w postaci pasa na lędźwiach." Aż strach mnie bierze jak pomyślę, że możesz zaszaleć 'po całości'. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. swordfishtrombone Napisano 1 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Da się to przerobić na "normalne" plecy? Taki ładny materiał... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Marynarka pięknie wyglądałaby jako garderoba jakiegoś bohatera z nowej sagi Gwiezdnych Wojen Tył jest kosmiczny Takie trochę kimono, trochę kurtka na motor... Nie wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Takie skojarzenie (te marynarki mają chyba często dokładnie takie plecy): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Te „skrzela” na łopatkach jak w kurtkach pilotkach. Miałem coś takiego w skórzanym Avirexie „Top Gun” Zapewne zwiększa to komfort noszenia i „zasięg” rąk, ale wygląda dość awangardowo. Taka marynarka do zadań specjalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Zapewne zwiększa to komfort noszenia i „zasięg” rąk, ale wygląda dość awangardowo. Taka marynarka do zadań specjalnych. Coś, co zostało zapomniane może stać się awangardowe lub anachroniczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 A zdjęcie z wyciągniętymi do góry rękami i rozprostowanymi rękami na boki? Bo rozumiem zabieg miał połączyć chęć swobody ruchów, ale przy zachowaniu w miarę płaskich pleców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Można ćwiczyć wiosłowanie w opadzie bez ściągania marynarki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 mnie się nie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Materiał piękny, zakładki przy ramionach jeszcze jakoś ujdą, natomiast pas w ogóle mi się nie podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Mnie się podoba, brakuje mi tylko dwóch rozcięć (szliców) z tyłu. Z jednej strony marynarka ma być wygodna stąd konstrukcja pleców, jednak z drugiej strony brak szliców powoduje, że w pewnych miejscach jest trochę zbyt opięta, co nie jest bez wpływu na komfort, no i w mojej opinii nie wygląda najlepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 4 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Da się to przerobić na "normalne" plecy? Taki ładny materiał... Jeśli to próba odkupienia marynarki to odpowiadam, że nie da się bo plecy są rozcięte w poprzek, ale ja i tak nie chcę jej sprzedać bo świetnie się nosi Mogę natomiast zaoferować realizację podobnej marynarki z "normalnymi" plecami, ponieważ mam jeszcze 2 jedwabne kupony w inne wzory Jeśli jesteś zainteresowany, zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Jeśli to próba odkupienia marynarki to odpowiadam, że nie da się bo plecy są rozcięte w poprzek, ale ja i tak nie chcę jej sprzedać bo świetnie się nosi Mogę natomiast zaoferować realizację podobnej marynarki z "normalnymi" plecami, ponieważ mam jeszcze 2 jedwabne kupony w inne wzory Jeśli jesteś zainteresowany, zapraszam na priv A to przepraszam, nie zrozumieliśmy się. Myślałem, że zamieszczenie wpisu było równoznaczne z zapytaniem forumowiczów o opinie o zamówieniu i jego realizacji, a nie jedynie ofertą sprzedaży. Krwawom się omylił. To powiedziawszy, materiał piękny; kiedyś już rozważałem zakup jedwabiu na marynarkę, ale odwiodła mnie od tego pomysłu wizja problemów z czyszczeniem. Czyżbym i tu się omylił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 To powiedziawszy, materiał piękny; kiedyś już rozważałem zakup jedwabiu na marynarkę, ale odwiodła mnie od tego pomysłu wizja problemów z czyszczeniem. Czyżbym i tu się omylił? Czyszczenie to pikuś, jedwab ma to do siebie, że lubią szybko wyłazić z niego "włoski" i materiał wygląda jakby był noszony przez 3 pokolenie. Zamieszczałem kiedyś na forum zdjęcia przed wysłaniem reklamacji do producenta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Bo marynarka jedwabna dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi