Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 5 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Urodzony w Argentynie, początkowo z zawodu prawnik który został szewcem. Wyuczył się zawodu we Włoszech a teraz ma swój warsztat i studio w Barcelonie. Norman jest niesamowitym pasjonatem i rozmawialiśmy grubo ponad 3 godziny. Miałem także przyjemność poznać jego zonę która jest amerykańska malarką i nosi buty Normana mimo że wszystkie modele robi męskie. Jak będę miał wolna chwile w weekend napisze dłuższy opis. Zdjęcia robione iPhonem nie oddają piękna patiny która Norman maluje własnoręcznie bo zatrudnia tylko 5 osób i produkuje 500 par butów rocznie. Ceny bardzo przystępne. RTW $950+, trzewiki $1200+ a bespoke tylko $3000+ co jak na buty tej klasy jest zdarza się rzadko. Porównujac buty G&G w opcji bespoke które zamówiłem kosztują 2 razy tyle. Norman także używa French box calf z du Puy jak wszystkie najlepsze manufaktury. Bardzo spodobały mi sie hatch grain który barwi bardzo specyficznie i nakłada 4-5 warstw/kolorów barwnika co daje niesamowita patine a można także zamówić typowy glacage który Norman robi sam woskiem i pończocha. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 O ile nie podzielam Twojego entuzjazmu do tej 'ząbkowanej', syntetycznej podeszwy, to reszta robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Beny, to Ty jesteś taki wysoki, czy też pan Norman jest po prostu niski? Trzewiki z piątego zdjęcia mają bardzo fajne kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 6 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 O ile nie podzielam Twojego entuzjazmu do tej 'ząbkowanej', syntetycznej podeszwy, to reszta robi wrażenie!@KovalTraktuje je trochę eksperymentalnie i miałem identyczne watpliwości. Norman przekonał mnie do spróbowania i warto było. Niesamowicie wygodna, elastyczna i miękka. Bez porównania z dainite czy innymi gumami. Tej podeszwy nie widać aż tak bardzo jak mogłoby się wydawać co także mnie zaskoczyło. Do pracy ich raczej nosić nie będę wiec traktuję je jako buty na weekendy i wieczory. W numeracji NV moja UK12 to 11.5 jeżeli ktoś rozważałby zakup to polecam zamówić pół numeru mniejsze. @kosiareks Ja w butach mam 2 metry wzrostu a Norman do wysokich nie należy. Jest za to bardzo energiczny i wygadany. Czuć od niego argentyński duch latynoski. Poćwiczylem nawet trochę hiszpański ale o dyskutowaniu dłużej o butach jeszcze mowy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Bardzo mi się podobają. Szczerze mówiąc, najbardziej te na gumowej podeszwie. Ładne i muszą być niezwykle wygodne. Czy Norman Vilalta prowadzi sprzedaż przez internet? Jak określiłbyś rozmiarówkę? Będę bardzo wdzięczny za odniesienie wrażenia do jakiegoś standardu; C&J albo do Meerminów, które kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Kompletnie nie moja liga: zarówno pod względem fasonu jak i ceny Dzięki jednak za przybliżenie marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Kolejna ciekawa fotorelacja - dzięki Beny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Znakomita robota, ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejl Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Kopyta bardzo ciekawe, ale czy nie są przypadkiem jakoś bardzo wąskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi