paparazzo Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Szanowni, podczas wysokiej gorączki nie myśli się tak sprawnie jak zazwyczaj a o kreatywności to już w ogóle można zapomnieć, dlatego postanowiłem poprosić Was o wsparcie w.. wymyśleniu nazwy. Jestem w końcowej fazie opracowania dokumentu SIWZ dot. zamówienia systemu, którego zadaniem będzie w głównej mierze ewidencjonowanie na podstawie kodów kreskowych wydawanych i zwracanych elementy i brakuje mi nazwy tego systemu, która musi niestety być z góry określona na starcie. Funkcjonalnością system będzie podobny do tracking systemu przesyłek, z tym, że w tym przypadku unikalny element zwany potocznie "kasetą" oznaczony numerem (kod kreskowy) jest najpierw przygotowywany i opatrzony dodatkowym jednorazowym kodem kreskowym, następnie następuje jego wydanie (tu następuje porównanie czy od momentu przygotowania kod kreskowy nie uległ zmianie) a następnie po X dniach od wydania, podczas zwrotu , kod kreskowy weryfikowany jest raz jeszcze. Wielkie dzięki za każdą sugestię ps. Nazwy łatwe, proste i chwytliwe a niezwiązane w jakikolwiek sposób z funkcjonalnością (jak np. SIRI - "beautiful woman who leads you to victory") równiez nie są złym pomysłem. Cytuj
kolekcjoner21 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 EWKA - od ewidencji kodów. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. swordfishtrombone Opublikowano 3 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Tracktor. 10 Cytuj
lubo69 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Tracktor genialny, a EWKA to może być też Elektroniczna Weryfikacja Kodów Asortymentu:-) Cytuj
Sekret Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 BCRecord (od Bar Code Record) skrót BCR, łatwy po pl i ang. Alternatywnie BCRegister. Z niezwiązanych z funkcjonalnością, to mi się zawsze podobały nazwy typu Pryzmat, Horyzont, Enigma, MIllenium, Syriusz czy Prometeusz:) 2 Cytuj
mosze Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 System "Śledź". Z logiem w gratisie. 3 Cytuj
paparazzo Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Dziękuję, za każdą propozycję Panowie Tracktor brzmi świetnie choć nie wiem jeszcze jak przekonam Zarząd do wydania 3-5 mln na "traktor" Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 To proste - powiedz to z angielskim akcentem: /'træktə/. Możesz też używać zapisu w IPA jako części loga. Co wygrałem? 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Co wygrałem? 10% znaleźnego od kwoty powyżej;-) 1 Cytuj
paparazzo Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Co wygrałem? +1 respect W piątek idę z materiałami. Jak nie wyrzucą mnie za samą nazwę - dam znać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi