Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz, koszule do wpuszczania w spodnie też miewają rozcięcia po bokach. Ale jak sądzę, koledze chodziło raczej o kwestie estetyczne - dla mnie również wyciągnięta koszula pod marynarką nie wygląda dobrze, chociaż trudno odmówić Twojej stylizacji pewnego uroku, także ze względu na sposób nsozenia koszuli.

Styleman, + za dobrą ripostę, ale... modnych i "modnych" jest wielu, przemijają szybko i nie starczy recenzentów, żeby ich stroje ocenić, bo "uschną". (Klasyczna) elegancja jest ponadczasowa, zawsze się obroni i znajdzie swoich entuzjastów.

To tyle globalnie, a Twoje stroje dla mnie się bronią, choć nie w klasyce. :) Ale te buty z prady... ;)

Misza -klasyczna elegancja tez idzie bardzo mocno do przodu ,oczywiście są standardy typu smoking ,ale i ona na przestrzeni czasu sie zmienia ,czy chcemy czy nie ,fashion ma ogromny wpływ na elegancki strój . Marynarki dwu rządowe ,kiedyś długie ,z dwoma rozporkami z tylu ,teraz krótkie ,z tylu czyste -a jak są eleganckie . Buty Prady które dzisiaj pokazalem żywcem zdjęte z najstarszych wzorów butów do golfa . Nawet materiał z którego szyja jeansy ewoluował tak jak twed . W elegancji liczy sie gatunek,krój ,dodatki to coś co stanowi ze twój ubiór ma to coś ,co nie raz jest ciężkie do określenia ,ale mowi nam czy sie podoba ,a najważniejsze ze w tym sie odnajdujemy i to sie liczy .

Pozdrawiam

Himalaje tak jak elegancje -można zdobyć ,są stałe ,z fashion jest problem zmienia sie -jak życie ,więc trzeba być na biezaco aby nadążyć . To jest ta różnica . Niby nic a jak duzo .

Witam, jaki % ludzkości zdobywa Himalaje...? za modą nie trzeba nadążać wystarczy mieć odpowiednie fundusze i ubiarać się w odzieżowych "IKEACH"

pozdrawiam.

Witam, jaki % ludzkości zdobywa Himalaje...? za modą nie trzeba nadążać wystarczy mieć odpowiednie fundusze i ubiarać się w odzieżowych "IKEACH"

pozdrawiam.

Aby zdobywać Himalaje rownież potrzebne są fundusze i to bardzo duże .a jaki procent naszej męskiej populacji ,ja nie mówię modnie ale chociaż dobrze jest ubrany?

Pozdrawiam Miłego dnia .

IMO jest tak, że klasyczna elegancja jest prostsza od mody przy zakładaniu ubrania, ale wymaga dokonania wielu dużo subtelniejszych wyborów na etapie dobierania/projektowania ubrań (jeśli są bespoke).

Oprócz tego, według mnie, elegancja jest też bezpośrednim przedłużeniem światopoglądu i pewnej postawy wobec życia. To tak samo jak moda - tylko, że to inna postawa. W moich oczach podążanie za najnowszymi trendami przypomina podporządkowywanie się opinii, którą ktoś narzuca - "W tym sezonie nosimy ...".

Uwielbiam podróże, ale nie znoszę wyglądać jak turysta (nie pomyl z "wstydzę się bycia Polakiem", bo z tego akurat jestem dumny!). Kiedy wmieszasz się w tłum, korzystasz z lokalnych środków transportu, a z szyi nie wisi ci sakiewka z paszportem i wymienionym euro, zobaczysz dużo więcej. Kilka dni temu tak się "kamuflowałem" :)

post-403-13658922132597_thumb.jpg

post-403-13658922132882_thumb.jpg

post-403-13658922133173_thumb.jpg