tangoup Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 (edytowane) Ponieważ obrazek zajmuje trochę miejsca, wydawało mi się że tak będzie estetyczniej. :/ Może thomas waxx lub pako lorente? Czy już wólczanka/lambert lepsze? Edytowane 15 Grudzień 2013 przez tangoup 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 //Naprawdę myślałem że posty się scalą. Wybaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 czy brak butonierki w klapie marynarki dyskwalifikuje marynarkę sportową ( sztruksową ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Można dorobić. Ja zapłaciłem 2 złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Czy wie ktoś czy, i gdzie w naszym kraju można dostać spinkę do krawata zbliżoną "stylem" do karabinu z Trashness? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Czy wie ktoś czy, i gdzie w naszym kraju można dostać spinkę do krawata zbliżoną "stylem" do karabinu z Trashness? Sklep "Yego" w podziemiach pod Rotundą w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał W. Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Od barku do końca mankietu mam 64cm. Czy to znaczy, że mam kupować koszule o długości rękawa 25'? Jak mam w takim razie kupić koszulę np. w CT, gdzie najmniejszy rozmiar to 29'? A ponadto, ile kosztuje skrócenie rękawa? I jak wygląda zapłata w CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Panowie może któryś z was potrafi na podstawie zdjęć rozpoznać czy okulary przeciwsłoneczne Cartiera są oryginalne ? Chodzi o dosyć stary model z lat 80.Może kogoś polecicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Po zdjęciach trudno, o ile w ogóle istniały podróbki tego modelu, w co jednak wątpię. Podróbki okularów vintage w zasadzie nie istnieją (za wyjątkiem okularów ze złotymi oprawkami - ale są zazwyczaj nędznej jakości), uważać trzeba jedynie na składaki - np. z nieoryginalnymi szkłami, albo noskami (choć to akurat element eksploatacyjny). Najłatwiej ocenia się okulary po wadze, oryginały zazwyczaj ważą sporo więcej niż podróbki (łatwo to ocenić także, gdy nie ma bezpośredniego porównania - biorąc do dłoni oryginalne okulary o podobnej budowie), zawsze można poprosić o zważenie - na ebayu raczej nie robią z tym problemu. Drugi dobry wyznacznik oryginalności to zawiasy, w okularach wysokiej klasy są z reguły wykonane z jednego bloczku metalu, w podróbkach są to najczęściej łączone na małe nity, zwijane blaszki (np. wayfarery). Cartierów w ręku nie miałem, ale możesz rzucić link. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 @vcore Tutaj link do aukcji: http://allegro.pl/okulary-cartier-oryginalne-rozowe-szkla-zobacz-i3806922519.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Niestety nie widzę takiej możliwości aby "połączyć z promocją -30%". Swoją drogą, slim lambert jest bardzo slim? Czy trochę luźniejszy? Przepraszam że trochę z opóźnieniem ale wydaje mi się że jeśli chcę połączyć te dwie opcje to musisz mieć wyrobioną kartę V/W. Mi pod tą jakby "linią" zamówienia pojawiła się opcja -30%. Przed http://i.imgur.com/VdSYHvU.jpg zaznaczone kółeczkiem... i po! http://i.imgur.com/lKeL3UR.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Według mnie te okulary są oryginalne, nigdy nie spotkałem się z tak dopracowanymi podróbkami - po prostu takich nie robią bo się nie opłaca. Kwestia podróbek dotyka raczej okulary z ostatnich 15, maksymalnie 18 lat. Kiedyś po prostu nie było popytu na "udawanie" choć pojawiały się różne wariacje. Widziałem barwione oprawki "tortoise" Wayfarerów (oryginalne, ale "custom" kolory), albo zdobione ornamentami oprawki Aviatorów. Podróbki np. z lat 90 rozpoznał by nawet ktoś, kto nie wie co to za marka RayBan - po prostu nędza i plastik, do tego praktycznie zerowe podobieństwo do jakiegokolwiek modelu. Mówię to jako ktoś, kto na oczy nie widział okularów okularów Cartiera, raczej nie mój budżet, więc nie sugeruj się tym za mocno Możesz jednak spróbować zapytać tego człowieka: http://www.vintage-designer-sunglasses.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 @vcore Serdecznie dziękuję za pomoc. Dowiedziałem się, że w oryginale ten model Cartiera powinien ważyć 38,7 gram. Nie więcej nie mniej. Pani twierdzi, że nie ma wagi na gramy więc nie pozostaje mi nic innego jak pojechać, obejrzeć i zważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 - +/- 50 zł Strasznie drogo jak za same skrócenie rękawów - gdzie ty to robisz? Ja we W-wiu płacę jakieś 20-30 PLN, ale za całość: skrócenie i zwężenie rękawów i zwężenie koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 - gdzie ty to robisz? W Warszawie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 W Warszawie ! I wszystko jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 @vcore Tutaj link do aukcji: http://allegro.pl/okulary-cartier-oryginalne-rozowe-szkla-zobacz-i3806922519.html o gustach się nie dyskutuje, każdy kupuje to co mu się podoba, ale czy ten róż pasuje do samochodu w barwach "monte blanco"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 o gustach się nie dyskutuje, każdy kupuje to co mu się podoba, ale czy ten róż pasuje do samochodu w barwach "monte blanco"? Kupuję na prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 I wszystko jasne! Przypominam, że rękaw można skrócić tak by był krótszy, nie licząc się z niczym innym, jak i można to zrobić w sposób bardziej profesjonalny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wegosz Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Czy w wypadku gdy do butów nie da się dopasować idealnych prawideł (np. przez niekonwencjonalne kopyto, albo długość konkretnego egzemplarza) lepiej dobrać delikatnie za duże czy delikatnie za małe? Pozdrawiam serdecznie, W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Delikatnie za duże będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Nawet delikatnie 'za duże', w takim przypadku może zdefasonować but, wypychając go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Noszenie buta go defasonuje, może trzymać go w gablotce lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Jeśli są za małe to pewnie tak... Rozumiem, że wszystkie Twoje prawidła idealnie odwzorowują anatomiczne detale Twoich stóp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Źle rozumiesz, spróbuj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi