Velahrn Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 16 godzin temu, jan22 napisał: Ktoś może polecić, gdzie kupić sensowny fartuch lekarski z kołnierzem (nie stójką) o długości przed kolano? Ewentualnie taki uszyć? Koniecznie z możliwością przymierzenia w Warszawie. Ja swoje mam z https://www.kegel.pl/ - można przymierzyć w ich sklepie przy Kleszczowej Dodatkowa zaleta jest taka, że za jakieś grosze można zrobić haft komputerowy z imieniem i nazwiskiem, więc nikt ci z pokoju lekarskiego nie "pożyczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan22 Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty Dzięki, @Velahrn. Na pewno tam zajrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Cześć Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z producentem krawatów, polską marką Elsner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victordeleco2 Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień Czy wełniane skarpetki pierze się po każdym użyciu czy tak jak np. golfy i tylko wietrzenie/parownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 15 minut temu, victordeleco2 napisał: Czy wełniane skarpetki pierze się po każdym użyciu czy tak jak np. golfy i tylko wietrzenie/parownica? Ja piorę w 30 C, potem suszę na wieszaku. Nie wyobrażam sobie nie prac, to byłoby obrzydliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2 godziny temu, Velahrn napisał: Ja piorę w 30 C, potem suszę na wieszaku. Nie wyobrażam sobie nie prac, to byłoby obrzydliwe. Golfy czy skarpetki? 2 godziny temu, victordeleco2 napisał: Czy wełniane skarpetki pierze się po każdym użyciu czy tak jak np. golfy i tylko wietrzenie/parownica? Swetry się jednak pierze, masz na metce w jaki sposób, aczkolwiek czasem na kaszmirowych swetrach, są etykiety informujące, że one prania nie lubią i żeby tego za często nie robić. Co do skarpet, to zależy. Znam takich którzy używają np. skarpet Smartwool MOUNTAINEERING EXTRA HEAVY jako kapci (one mają potężną gramaturę). Więc siłą rzeczy ich też ich nie piorą w koło. Ogólnie w trekkingach kilkudniowych też się czasem stosuje wietrzenie wełnianych skarpet. Ale w cywilnych zastosowaniach się pierze. Zresztą skarpety wełniane, mają zazwyczaj spory dodatek sztucznych dodatków, więc za szybko się nie niszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień Krótkie pytanie: jaka jest najpewniejszą i w miarę niedroga obecnie opcja dostawy z UK, tzn. sklep New Look nie dostarcza poza UK i chciałbym coś kupić od nich i przesłać sobie do PL. Ktoś/coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień W dniu 19.04.2025 o 22:57, tryhp3 napisał: Golfy czy skarpetki? Swetry się jednak pierze, masz na metce w jaki sposób, aczkolwiek czasem na kaszmirowych swetrach, są etykiety informujące, że one prania nie lubią i żeby tego za często nie robić. Co do skarpet, to zależy. Znam takich którzy używają np. skarpet Smartwool MOUNTAINEERING EXTRA HEAVY jako kapci (one mają potężną gramaturę). Więc siłą rzeczy ich też ich nie piorą w koło. Ogólnie w trekkingach kilkudniowych też się czasem stosuje wietrzenie wełnianych skarpet. Ale w cywilnych zastosowaniach się pierze. Zresztą skarpety wełniane, mają zazwyczaj spory dodatek sztucznych dodatków, więc za szybko się nie niszczą. Skarpetki. Golfy akurat mam tylko kaszmirowe, i tę piorę ręcznie w płynie Eucalan (tym konkretnym, nie trzeba wtedy płukać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 21 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień Musze cos wymienic w zestawie poszetek, wiec pytanko - lniane poszetki w motywy a'la Drakes? Poza poszetka.com - co poleciacie? Rozmiar w okolicach 40x40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek85 Napisano 24 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień Czy spodnie od Cavour i Berg & Berg (chodzi mi o modele z wyższym stanem bez szlufek) mają już wszyte guziki do szelek czy trzeba się o to zatroszczyć samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 25 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień Hej, Szukam spodni z długością min. L34, najlepiej L36 – lubię podwijać mankiety. Większość sieciówek (np. Massimo Dutti) kończy się na L32 lub L30 przynajmniej ja to tak widzę, więc są za krótkie. Szukam czegoś z elastyczną gumą w pasie, najlepiej z dodatkiem lnu. Macie sprawdzone marki albo konkretne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 25 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień W Macaroni Tomato mogą dopasować Ci spodnie do wzrostu. Mają zapas materiału na długości. Wykończenie z maszetami lub bez. Aczkolwiek trochę ostatnio odjechali z cenami.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 25 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień Generalnie poszetka też odjechała z cenami, a zapowiadali że dlatego m.in. Kończą współpracę z pewnymi ludkami i zamykają jeden z butików by zadbać o ceny, a zostały te same. I nawet wyższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 2 Maj Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2000 zł na garnitur - gdzie mają rozmiarówkę w której wszystko nie będzie slim? Bytom i lancerto nic nie mają na mój rozmiar. Alternatywnie - jestem o krok od szarpnięcia się i zakupu w poszetce, warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 13 godzin temu, Solid napisał: 2000 zł na garnitur - gdzie mają rozmiarówkę w której wszystko nie będzie slim? Bytom i lancerto nic nie mają na mój rozmiar. Możesz zapoznać się z ofertą: https://bonusmg.pl/kategoria-produktu/kolekcja-meska/garnitury/kolekcja-jan-adamski/ 13 godzin temu, Solid napisał: Alternatywnie - jestem o krok od szarpnięcia się i zakupu w poszetce, warto? Moim zdaniem warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Czy krawaty lniane po zawiązaniu i rozwiązaniu należy prasować? Nie mam pojęcia jak len zniesie węzeł. Dla przykładu spodobał mi się taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Lniane gniotą się raczej od patrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Miałem / mam kilka krawatów lnianych i nie gniotą się one w takim stopniu jak lniane koszule. Dużo zależy od wkładu. Węzeł to natomiast dla każdego krawata rzecz bardziej naturalna niż żelazko. W skrócie, nie ma się czym przejmować. Krawat ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 5 godzin temu, void napisał: Czy krawaty lniane po zawiązaniu i rozwiązaniu należy prasować? Nie mam pojęcia jak len zniesie węzeł. Dla przykładu spodobał mi się taki: Len w takiej formie nie występuje. To znaczy, występuje na zdjęciach katalogowych i czasem na modelach - idealnie wygładzony len, bez jednej fałdki. W realu już po kilku minutach jest pognieciony - i można stwierdzić, że taki jego urok, i go pokochać, albo że wygląda to źle, i go znienawidzić (ja jestem w grupie pierwszej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Czyli krawat lniany po rozwiązaniu nie wymaga dodatkowych zabiegów przed wstawieniem do szuflady? Dziękuję. Pomacałbym ten z oferty poszetki, ale to daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Nie wydaje mi się aby krawat lniany wymagał szczególnych zabiegów, tym bardziej, że kolejne wiązanie nastąpi mniej więcej w tym samym miejscu. Lekkie zagniecenia świadczyć mogą tylko o tym, że właściciel krawata nie został stworzony przez sztuczną inteligencję czy wycięty z kartonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Tak wygląda krawat 57% len reszta jedwab. Generalnie to bym rekomendował przejechanie żelazkiem już po zawiązaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Po zawiązaniu i założeniu, czyli z narażeniem zdrowia, czy przed założeniem, czyli w trakcie zakładania może się pognieść?😉 Już sam splot i często kolorystyka krawata lnianego sugerują zastosowanie casualowe. Nosiłbym taki wygnieciony zamiast ryzykować spłaszczenie konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Najlepszy efekt da opcja z narażeniem zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s W sumie to ciekawe, bo jak spojrzysz na zdjęcia na modelach rzeczy lnianych, to czesto są one takie Czy perfekcyjnie wygładzone - a przecież len już po kilku ruchach ma zmarszczki! Zastanawiam się - prasują to na modelu? Obrabiają w photoshopie? Pryskają jakimś usztywniaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi