pin54 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 CześćPonieważ to pierwszy post to jedno słowno o sobie: mam na imię Dominik i pochodzę z województwa warmińsko-mazurskiego. Trafiłem tu w poszukiwaniu informacji na temat, można by powiedzieć, zasad elegancji męskiej, ponieważ moja wiedza na ten temat jest praktycznie zerowa.W tej chwili szukam dobrego krawca w swojej okolicy, w szczególności interesują mnie miasta wymienione w tytule. Przejrzałem forum, przeszukałem przez google i niestety znalazłem tylko jednego krawca w tej okolicy, w Iławie - nie jest źle, ale gdyby znalazł się jakiś w Olsztynie lub Ostródzie byłoby lepiej.Chciałbym przerobić dobrą marynarkę i stary, niezbyt ciekawy garnitur. Zależy mi na tym, aby krawiec sam mi doradził co trzeba przerobić i jak dokładnie powinna wyglądać przeróbka - np. o ile skrócić rękawy itp.Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Polecam Pana Goniszewsiego w Iławie. Krawiec z bardzo dużym doświadczeniem, nauczony sztuki krawieckiej przez ojca i doskonalonej przez ponad 30 lat praktyki. 1 Cytuj
pmilewski Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Też chętnie się dowiem, gdzie warto sie rozejrzeć w Olsztynie. Od siebie mogę polecić (krawcową) panią z ul. Mazurskiej, na skrzyżowaniu z Warmińską jest pracownia "Excella". Pani zrobiła sobie wejście do pracowni/mieszkania z ulicy, czasem można wejść i złapać ją na robieniu obiadu, ale ja nie miałem do tej pory żadnych problemów. Doradzi, pomoże, wytłumaczy i zrobi dokładnie to, co się z nią ustali. Jako że kupiłem sobie pierwszą parę lepszych butów i szykuję się do kolejnej, szukam dobrego szewca w Olsztynie. Mam nadzieję, że jest u nas jednak więcej, niż jedna osoba, która może odpowiedzieć mi na to pytanie ps. Wiem, ze odkopalem temat, ale od dawna się do tego zbierałem Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Ja tylko mogę polecić Pana Goniszewskiego z Iławy. Naprawdę bardzo dobry fachwiec! Cytuj
Dziaku Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Jeśli chodzi o szewca w Olsztynie to mogę polecić lokal przy skrzyżowaniu ulic kościuszki i mickiewicza (w podwórku, z tyłu za piekarnią). Miejsce nie wygląda zachęcająco, ale w końcu to zakład szewski Gość ma dobrą opinię, ja sam oddaję mu swoje skarby i jeszcze nie byłem niezadowolny. Jakie są ceny u tej krawcowej na mazurskiej? Cytuj
VonOrlock Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Ja tylko mogę polecić Pana Goniszewskiego z Iławy. Naprawdę bardzo dobry fachwiec! Ja też z tych regionów . Pan Goniszewski zajmuje się też szyciem, czy tylko przeróbkami? Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Pan Goniszewski szyje i to bardzo dobrze. Do tej pory oprócz wielu przeróbek , uszyłem 2 garnitury i płaszcz i właśnie przygotowuję się do uszycie 2 kolejnych garniturów. Z czystym sumieniem mogę polecić tego krawca! Cytuj
VonOrlock Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dziękuję za polecenie, chyba przy najbliższej wizycie będę musiał wpaść. Cytuj
MKR220 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dzień dobry, Panowie, mam pytanie - czy Pan Goniszewski z Iławy zajmuje się także szyciem męskich tóg radcowskich? Jeśli tak, to czy mógłbym otrzymać kontakt do niego? Ewentualnie, czy znają Panowie dobrego krawca w Olsztynie, który podjąłby się takiej pracy (w grę wchodzi także wspomniana Pani z rogu Warmińskiej/Mazurskiej)? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam MKR220 Cytuj
Kyle Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 W Okręgowej Izbie nie są w stanie podać żadnego namiaru? Cytuj
MKR220 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Podają namiary, którymi nie jestem zainteresowany (na firmy, które szyją masowo), stąd moje pytanie tutaj. Cytuj
Kyle Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie bardzo rozumiem, po szukasz "dobrego" krawca w tym celu. Szczególnych niuansów jeżeli chodzi o dopasowanie w przypadku togi nie ma, tak samo jeśli chodzi o konstrukcję (pomijając wymogi wynikające z przepisów, ale z tym równie dobrze jak "dobry" krawiec poradzi sobie wyspecjalizowana firma, o ile nawet nie lepiej). Moja toga jest od budżetowego (acz specjalizującego się w togach) krawca i nawet nie wiem, jaki ma skład materiałowy. Gdyby była od uznanego krawca i z materiału od Szarmanta, to... nie miałoby to żadnego znaczenia. Cytuj
MKR220 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Pouczenie ważna rzecz, szczególnie w prawie. Dziękuję Panu za pomoc, jakoś sobie poradzę. Nie kontynuuję wątku. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wymiary wysłałem na priv M Cytuj
Vit Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Tak, bardzo proszę o namiar. http://www.krismarg.pl/togi/togi-prawnicze Edit: trochę dalej niż szukasz, ale sądzę, że się dogadacie Cytuj
waski Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Panowie, pośmialiśmy się, ale czas był już posprzątać. Cytuj
Bill Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Szukam krawca w Olsztynie i okolicach. Kto reprezentuje najlepszy stosunek cena/jakość i jak kształtują się ceny? Cytuj
Dziaku Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Aktualizując trochę wątek - ostatnio dużo testowałem i sprawdzałem różnych szewców w Olsztynie. Dla mnie numerem jeden jest szewc w Manhattanie na poziomie 0. Duży wybór materiałów, sam szewc jest młody ale po rozmowie i wiedzy widać, że pasjonat (przy czym on tam tylko pracuje, właścicielem jest ktoś inny). Mają nowy sprzęt i technologie (bez problemu zrobił mi coś czego inny szewc nie dał rady). Nadal jednak szukam krawca w Olsztynie - do przeróbek i do szycia. Ktoś coś? 1 Cytuj
bedwae Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Dzień dobry, zapewne należy mi się "złota łopata" lub "nagroda złotego szpadla" za odkopanie starego i zapomnianego tematu Mianowicie, poznaliście jakichś nowych i wartych uwagi krawców w Olsztynie? mam parę koszul do podtaliowania i 2 marynarki. Na stałe zamieszkałem w Olsztynie (po czasach studenckich) i nie wiem gdzie można się udać na poprawki. Pozdrawiam, i przepraszam za odkop Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi