MistrzArek Napisano 14 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń Nie zdecydowałem się ostatecznie na szycie, ale na pewno polecam odwiedzenie Prestige męskiego na Zwycięstwa. Jeśli mnie pamięć nie myli to cena za dwuczęściowy garnitur to 2900 (cena na koniec grudnia 2023). W tej cenie mamy jednak klejoną konstrukcje. Jest możliwość uszycia w metodzie half canvas, ale wymaga to dopłaty (nie ustaliłem dokładnie ile ale powiedziano mi, że nie więcej niż 500 zł). Jeśli chodzi o materiały to dostępne są dwa próbniki, a w nich wyroby vitale barberis canonico i guabello - na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ogólnie to mam od nich smoking i jestem zadowolony (choć żaden ze mnie specjalista). Wykonywałem kiedyś u nich przeróbki krawieckie i bardzo dobrze dopasowali mi marynarkę „z wieszaka” więc chyba znają się na tym co robią. Dlaczego się nie zdecydowałem na szycie w tym miejscu? Wyłącznie dlatego, że uparłem się na szycie u wczesniej wybranego krawca pod Warszawą, który okazał się nie wiele droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxpawkas Napisano 14 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń Dziękuję za głos. Z ciekawości - co to za krawiec? Jestem ciekaw, jeśli nie w Białymstoku, to gdzie Białystok się obszywa?Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń Ja akurat jestem obecnie warszawskim słoikiem, więc to nie do końca tak, że „Białystok się tam obszywa”, ale zdecydowałem się na Mateusza Szczepańskiego z Garwolina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario_sochy Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty W dniu 15.01.2024 o 07:33, MistrzArek napisał: Ja akurat jestem obecnie warszawskim słoikiem, więc to nie do końca tak, że „Białystok się tam obszywa”, ale zdecydowałem się na Mateusza Szczepańskiego z Garwolina. @MistrzArek mozna wiedzieć jak to wygląda cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty W moim wypadku dwurzędowy garnitur został wyceniony na 3,5 tys. Cenę można obniżyć poprzez wybór materiału o niższej gramaturze oraz garnituru jednorzędowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario_sochy Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty W dniu 13.02.2024 o 22:56, MistrzArek napisał: W moim wypadku dwurzędowy garnitur został wyceniony na 3,5 tys. Cenę można obniżyć poprzez wybór materiału o niższej gramaturze oraz garnituru jednorzędowego. @Mario_sochy Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario_sochy Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty W dniu 13.02.2024 o 22:56, MistrzArek napisał: W moim wypadku dwurzędowy garnitur został wyceniony na 3,5 tys. Cenę można obniżyć poprzez wybór materiału o niższej gramaturze oraz garnituru jednorzędowego. A jeżeli chodzi o jakość odszycia, to jak sie sprawa ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Na ten temat będę mógł się wypowiedzieć dopiero w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EleganckiJan Napisano 23 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec W dniu 23.02.2024 o 18:54, MistrzArek napisał: Na ten temat będę mógł się wypowiedzieć dopiero w maju jedź już lepiej do Poznania do Milera, troche więcej drogi a napewno bedziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 14 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień Podsyłam efekty. Wełna solaro. Co do jakości wykonania jestem zadowolony, aczkolwiek specjalistą nie jestem. Garnitur bardzo wygodny i mógłbym luzem robić w nim fikołki. Moje oczekiwania zostały spełnione w 100% 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień Na pewno rękawy za długie, poza tym na moje laickie oko ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandyspodatkowy Napisano 25 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień Czy ktoś szył garnitur u krawca na Bema 11 lokal 67? Bo ostatnio oddaję temu Panu coraz to więcej garniturów do dopasowania i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony doświadczeniem i umiejętnościami tego rzemieślnika. Ale decyzja o garniturze na miarę to poważna sprawa, chyba że można by zacząć od koszul/spodni, bo jeszcze za wcześnie na power suit a taki widzi mi się żeby właśnie był na miarę szyty. Jakby ktoś myślał gdzie odzież dopasować do ciała to polecam, jednak nie wiem jak wyglądają ubrania szyte przez tego krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 25 Wrzesień Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2 godziny temu, Dandyspodatkowy napisał: Czy ktoś szył garnitur u krawca na Bema 11 lokal 67? Bo ostatnio oddaję temu Panu coraz to więcej garniturów do dopasowania i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony doświadczeniem i umiejętnościami tego rzemieślnika. Ale decyzja o garniturze na miarę to poważna sprawa, chyba że można by zacząć od koszul/spodni, bo jeszcze za wcześnie na power suit a taki widzi mi się żeby właśnie był na miarę szyty. Jakby ktoś myślał gdzie odzież dopasować do ciała to polecam, jednak nie wiem jak wyglądają ubrania szyte przez tego krawca. A jaki koszt uszycia spodnie u tego Pana? W ogóle podejmie sie takiej uslugi? Mam wolny kupon materiału mógłbym zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandyspodatkowy Napisano 25 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 5 minut temu, michasacuer napisał: A jaki koszt uszycia spodnie u tego Pana? W ogóle podejmie sie takiej uslugi? Mam wolny kupon materiału mógłbym zaryzykować Będę pytał w piątek. Coraz częściej chodzi za mną właśnie jakiś custom koszuli, bo z wieszaka dobrych marek są na tyle kosztowne, że już chyba lepiej mieć na miarę. Coś tam powiedział mi wcześniej że szycie garnituru wyniesie u niego 1500 zł (robocizna) ale nie jestem pewien czy dobrze słyszałem. PS. Jesteś z bia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 25 Wrzesień Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 1 minutę temu, Dandyspodatkowy napisał: Będę pytał w piątek. Coraz częściej chodzi za mną właśnie jakiś custom koszuli, bo z wieszaka dobrych marek są na tyle kosztowne, że już chyba lepiej mieć na miarę. Coś tam powiedział mi wcześniej że szycie garnituru wyniesie u niego 1500 zł (robocizna) ale nie jestem pewien czy dobrze słyszałem. PS. Jesteś z bia? Tak. Co do updateu profilu, w Białymstoku jest jeszcze ten czlowiek: https://www.instagram.com/aleks.tailor?igsh=MXNjZXc4Zno1NWJ6NA== ale niestety poza moim zasięgiem cenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandyspodatkowy Napisano 25 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 8 minut temu, michasacuer napisał: Tak. Co do updateu profilu, w Białymstoku jest jeszcze ten czlowiek: https://www.instagram.com/aleks.tailor?igsh=MXNjZXc4Zno1NWJ6NA== ale niestety poza moim zasięgiem cenowym No no, widziałem kiedyś jego stronę. Cennik ma mocno warszawski. Ja myślę że trzeba spróbować z tym krawcem w rzemieślniku, tylko będę musiał ściągać tkaniny, bo od razu uprzedzał mnie że tak będzie najlepiej z nim pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi