saphir.pl Napisano 5 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Woski nie zawierają zbyt wiele pigmentu, także nawet gdyby była różnica kilku tonów, to krzywdy raczej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 ok a w ogole warto puki co stosować wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 A może jakieś zbiorcze zamówienie na ową kość zrobimy? Oby tylko zawartość kartonu nie wysypała się kurierowi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 ok a w ogole warto puki co stosować wosk? Ja myślę, że w końcowej fazie 1-2 cienkie warstwy będą stanowiły dodatkową barierę.dla wody i warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Wincenty jestem za trzeba naszych przyjaciół z shoepassion podgadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 "puki" - Panowie, litości... Zwrócenie uwagi może stanowić korzyść dla wielu. Forum służy wszak również edukacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Foto przed kuracją Zabawa szmatką Prawy but po kuracji zmoczoną szmatką Lewy , po wodzie z kranem. A tu w całej okazałości po nałożeniu kremu oraz 2 warstw wosku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Co im się stało że takiej wysypki dostały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 3 minuty na deszczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Daniel - tak mi właśnie przyszło od głowy - czy użycie nano nie zapobiegłoby takim efektom? I jak nano jako taki wpływa na cordovan ? Sam bym przetestował, ale mój zapas nanoprotectora wykończyłem ostatniej zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 6 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2014 @Smamaj No to chyba obraliśmy dobry kierunek? Jest lepiej? @White Haven Nano to niemal do wszystkiego W zasadzie nawet Kirby poleca protectory do Cordovanu ... http://pastadobutow.pl/02_rodzaje-skor-i-ich-pielegnacja.html Sam w sumie się do tego nie paliłem, ale ... spróbujmy Szybki test z Nano. Przed: Aplikowane z ok. 30cm - pozostają cząsteczki na powierzchni: Wtarte szmatką i symulacja deszczu: Próba wtarcia wody palcem: Nie dało się wetrzeć wody nawet na siłę. Skóra nie chce jej przyjąć. Pod wpływem aerozolu na skórze jednak widoczne są delikatne zmiany. Foto Makro jak zwykle to przejaskrawia, ale jednak coś się zmienia. Mam jeszcze kilka innych pomysłów, ale wolę najpierw sam je przerobić, zanim cokolwiek polecę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 6 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2014 Może szczotka by te smugi po nano jakoś usunęła? Pokaż może jakieś zdjęcia trzewików po nano w skali macro, sam jestem ciekaw czy go nie użyć jak już dojdzie moje zamówienie - w końcu to jest obuwie zimowe, na lustrze/wysokim połysku raczej mi nie zależy. Mogą być trochę bardziej matowe. Ciekaw jestem też, jak długo się na nich utrzymuje protector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 6 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2014 Jest lepiej acz daleko jest to od stanu cordovanu jaki znamy ze zdjęć ciekaw jestem czy uda mi się jakoś wrócić do cordovanu który wygląda jak gładkie lustro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 6 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2014 takie coś znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 7 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Domyślam się, że to film. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego go nie widzę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Pod Mozillą i Explorerem mam to samo Pod Operą jest OK. Nie znam przyczyny, ale może ktoś, coś ... doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 7 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Pod Chromem działa, jak się wczyta niezabezpieczony skrypt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 7 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Chrome: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/322-muzyka-dla-naszych-uszu/?p=139579 Firefox: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/322-muzyka-dla-naszych-uszu/?p=139405 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Może szczotka by te smugi po nano jakoś usunęła? Pokaż może jakieś zdjęcia trzewików po nano w skali macro, sam jestem ciekaw czy go nie użyć jak już dojdzie moje zamówienie - w końcu to jest obuwie zimowe, na lustrze/wysokim połysku raczej mi nie zależy. Mogą być trochę bardziej matowe. Ciekaw jestem też, jak długo się na nich utrzymuje protector No jasne, że takie smugi czy małe odbarwienia w polerce uciekają. Fotki ze smugami strzelałem na szybko (cały czas coś goni) i bez dbałości o fotodetale. Z resztą tych smug właściwie nie widać, chyba, że w pełnym słońcu i na fotce macro, na której czasem widać nawet coś czego nie ma lub coś, co jest gołym okiem niedostrzegalne Problem w tym, że polerując po Nano Protectorze stopniowo ochronę usuwamy. Po polerce już smug nie widać: Skóra nadal nie chłonie i nie reaguje tak alergicznie, jak wcześniej: Nawet rozcierając wodę jest całkiem OK: Ale jednak ochrona jest już mniej skuteczna niż była przed polerką i po usunięciu wody, coś tam zostaje: Polerka (bez kremu) i jest lepiej: Ale jak weźmiemy lupę / zoom / macro Bardzo będziemy chcieli coś stwierdzić i będziemy buty oglądać pod odpowiednim kątem z odpowiednim doświetleniem ... to znajdziemy Ale jeżeli ponownie spojrzymy z perspektywy metra ... Oczywiście polerką i kremem można to przynajmniej u mnie wyprowadzić, ale nadal szukam optymalnego sposobu, by do odbarwień i zgrubień w ogóle nie dopuścić ... Jak coś nowego wymyślę, będę meldował 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Poprosiliśmy o sugestię u źródła - porada prosto z Horween: Try to first brush and buff each shoe. If this does not remove the bumps, then rewet the entire area and allow the leather to dry naturally (no heat or moving air). Buff and brush again and the bumps should be gone. Horween Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 W świetle powyższych dysput: czy nie należy jednak ostatecznie zaakceptować, że buty ze skóry cordovan nie są na deszczowe dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Ja się będę trzymał nano. Nie po to kupiłem trzewiki żeby je w "zimnym" sezonie chować do szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Bez sensu kupować buty których lepiej nie nosić gdy spadnie deszcz. Później mieć takie atrakcje (usuwanie wyprysków) to ja dziękuję. Toż to trudniej zabezpieczyć niż przed solą (ze śniegu). Gdyby kosztowały o połowę taniej ale przy takiej cenie to koni żal... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi