Ladislav Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Chodzi o tutaj ten punkt? http://starowislna84.pl/?przerobkikrawieckie=oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 31 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień Choć garnitury z wieszaka leżą na mnie źle lub bardzo źle, to ostatnio zdecydowałem się na zakup lnianego garnituru z Herse i przeróbki u p. Cecyli Job z Starowiślnej 84. Może to nieodzowna potrzeba zmieniła moją percepcję, niemniej garnitur już na etapie zakupu w salonie wydawał się leżeć znacznie lepiej niż te, które do tej pory przymierzałem (do zobaczenia choćby w wątku Forumowa poradnia stylistyczna). Zdecydowałem się więc zaryzykować i rozpocząć eksperyment z poprawkami krawieckimi, ażeby zobaczyć na ile można taką sytuację wyciągnąć i sprawdzić, czy nieodzownie jestem skazany na szycie miarowe. Na ścianie zakładu wisi dyplom mistrzowski, a p. Cecylia należy do Cechu Krawców w Krakowie. Jest ona miłą i komunikatywną osobą, toteż ustalenie potrzeb i oczekiwań nie stanowiło wyzwania. Poza oczywistymi sprawami typu długości i zebranie nadmiaru materiału, przyszedłem z otwartym pytaniem na ile można wyprowadzić plecy, dążąc do możliwie małego załamania w talii. W trakcie przymiarki lista poprawek została precyzyjnie spisana i wyceniona (640 zł), a następnie otrzymałem karteczkę z zleceniem. Garnitur oddałem w poniedziałek rano, a już w środę przed zamknięciem pracowni był gotowy (potrzebowałem go na czwartek). Podczas przymiarki w dniu odbioru miałem drobne uwagi, a i p. Cecylia wyłapała coś, co się jej nie podobało. Została ona po godzinach i przygotowała garnitur na poranek kolejnego dnia. Skracałem też rękawy w koszuli wraz z przeniesieniem guzików. Po tej operacji guziki zostały wszyte nieestetycznie, w dwóch różnych miejscach w zależności od rękawa. Skupiony na garniturze, uznałem to za detal nie wart komentarza, ale na następny dzień i one były już w właściwym miejscu. Samą obsługę i kontakt oceniam pozytywnie, natomiast jestem bardzo zainteresowany Waszą oceną efektu. Zastanawiam się, czy mogłem jeszcze coś zasugerować albo wymagać jakichś dodatkowych zmian, które mogłyby polepszyć sytuację? Następnym razem na pewno poprosiłbym o minimalnie krótsze rękawy zarówno marynarki, jak i koszuli. Na zakończenie w ramach ciekawostki: krakowski salon Herse też oferuje usługę poprawek właśnie przy udziale p. Cecylii. Wydaje się to dość wygodne, choć szczególnie w przypadku większych zmian, lepiej jeśli przymiarka i zaznaczenie korekt odbędzie się w zakładzie przy ul. Starowiślnej. Po: Przed: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi