perpetual Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Witam wszystkich, W ramach bardziej aktywnego przywitania się z zacną społecznością forumową, pozwoliłem sobie założyć temat o artystycznych zdjęciach butów, albo po prostu wykraczających delikatnie poza klasyczne ujęcia. Nie znalazłem podobnego tematu, a z racji bycia hobbystycznie mocno związanym z fotografią/retuszem zdjęć, rozpocznę wątek własnymi dokonaniami poniżej. Zapraszam wszystkich do dzielenia się wlasnymi napadami artystycznej wrażliwości, lub wrzucania cudzych fot niosących coś więcej niż tylko parę butów w regularnej pozie na białym tle generalnie polecam Ethana Newtona z The Armoury w hong kongu jako dość dużego mistrza w butowej fotografii: http://ethandesu.com/tagged/Carmina - tu akurat jego Carminowe ujęcia. na początek zdjęcie, którym udalo mi się wygrać konkurs na blogu Shoe Snoba - Justina Fitzpatricka: http://www.theshoesnobblog.com/2014/05/j-fitzpatrick-x-the-shoe-snob-giveaway-contest.html i jeszcze jedna kompozycja: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Baaaardzo lubię takie fotki !!! Obiecuję sobie od dawna, że znajdę czas na zgłębianie tajników fotografii, by właśnie w tego typu kadry się bawić ... zmotywowałeś mnie na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Baaaardzo lubię takie fotki !!! Obiecuję sobie od dawna, że znajdę czas na zgłębianie tajników fotografii, by właśnie w tego typu kadry się bawić ... zmotywowałeś mnie na nowo Dobrze słyszeć Buty z gatunku formalnych są wg mnie paradoksalnie dużo prostszym tematem do fotografowania niż np obuwie sportowe, gdyż z reguły nawet w zwykłym świetle zastanym wyglądają dobrze. W przypadku sportowych trzeba mocno napracować się ze źródłami światla, by np uwidocznić teksturę użytych materiałów i z reguły 3 lampy to minimum do dobrego oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Piękne zdjęcia, gratuluję umiejętności tak fotografowania jak i samej kompozycji/dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgadzam się z opiniami przed - fotografie "pieszczą" oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 To ja się i swoimi pochwalę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Moje poniższe zdjęcie już w wątku o patynowaniu ale pozwolę sobie je umieścić jeszcze tutaj. ps. podoba mi się temat 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Zdecydowanie zasłużył Pan na zwycięstwo. Zdjęcie jest przepiękne:) Chciałabym pokazać moje ulubione zdjęcie z sesji, która ukazała się na blogu Michała Kędziory, z naszymi butami i akcesoriami w roli głównej Fotograf: Wiktor Franko Reszta zdjęć: http://mrvintage.pl/2014/05/shoepassion-pasji-obuwia.html Pozdrawiam serdecznie, Oliwia P.S. Czekam na więcej zdjęć bo nie ukrywam, że są one dla mnie niezwykłą inspiracją w codziennej pracy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Wszystkie zdjęcia są dobre ale Twoje Arsen niszczy!!! Bardzo fajne jest też zdjęcie z pistoletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 @arsen: fantastyczne ujęcie ! @ Oliwia/SHOEPASSION: cała seria bardzo udana, z resztą ciężko by spod aparatu Wiktora wyszło coś poniżej pewnego poziomu ; ) Poniżej wrzucam kolejne, tym razem znalezione tu i ówdzie Carmina: Gaziano&Girling: Carlos Santos: Belmore: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 No to jeszcze kilka moich ulubionych, które mam akurat pod ręką Od zawsze podobają mi się fotki Filipa: Fotka pod plakat na pierwszą obuwniczą imprezę Stowarzyszenia (łezka się w oku kręci) http://www.wdrugiejskorze.pl Sesja Corthay mnie swego czasu urzekła (akurat pod zbliżające się święto): Corthay raz jeszcze: http://www.corthay.com/ Foto ze strony Piotra Kamińskiego z YANKO: http://www.kaminskipiotr.com/ No i to jest dla mnie artyzm w czystej postaci (to musiał być Photoshop) Fot. K. Lukowicz http://milerszyje.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 fot: Mitchell Feinberg I coś dla miłośników zegarków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 to jeszcze jedna moja kompozycja z pistoletem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2014 Bardzo fajny temat i świetne zdjęcia koledzy Dorzucam od siebie z archiwum parę fotek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 22 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 @eye_lip: piękne booty cordovany ! To jeszcze kilka znalezionych przykładów naprawdę stylowej fotografii, tym razem na stronie Mr Portrer: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Jeśli lubisz cordovan, to mam dla Ciebie jeszcze dwa zdjęcia tych butów, tym razem na drugim planie: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suzume Napisano 30 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2014 świetnie wykonane buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShereKhan Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Zdjęcie raczej nie współgra z wyżej wrzuconymi stylizacjami, ale myślę, że z nazwą samego tematu już tak. Londyn na brogsach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 kontynuując tematykę butowo zegarkową: a tu Koji Suzuki by Ethan Newton: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Może nie dosłownie "buty", ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Daniel dostarczył mi dwie pary butów żebym się mógł się wyżyć fotograficznie Na początek piękne Brogues Yanko. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 11 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Daniel dostarczył mi dwie pary butów żebym się mógł się wyżyć fotograficznie Na początek piękne Brogues Yanko. Super, czekam na wiecej, skoro zaczales od 'na poczatek' ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Napisano 12 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 daleko moim zdjęciom do artystycznych ale niech tu będą...jedyne buty lakierowane , które posiadam ...tadam: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 12 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 udana kompozycja mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 12 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 Super, czekam na wiecej, skoro zaczales od 'na poczatek' ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi