Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, standardowy tekst do nowych użytkowników. ;) Możesz mi wierzyć, że spędziłem conajmniej 100 godzin zapoznając się z tematami poruszanymi na tym forum. Ale jak to często bywa, nowy użytkownik potrzebuje wsparcia bardziej doświadczonych kolegów i na takie liczę. Wystarczy napisać: za tą cenę są ok i to wszystko, co jest potrzebne do podjęcia decyzji o zakupie...

Moim zdaniem nie warto za nie zapłacić 120 Euro.

Pamiętam jak Immune pisał, że buty te są warte max 350-400 zł.

Może warto poszukać jakiejś alternatywy w tej cenie?

Np. Prime Shoes jeszcze niedawno były dostępne w dobrych cenach w Sport Elite w Warszawie

Serwacy, dzięki za info, ale nie będę ukrywał, że zalezy mi na takim lub bardzo zbliżonym kolorze. Niestety w ofercie Prime raczej nie znajde podobnego koloru... :|

Kolor rzeczywiście ciekawy.

Nie podoba mi się tylko kształt noska w tym modelu.

W tym samy kolorze możesz kupić jeszcze inny, moim zdaniem ciekawszy model G&B:

http://www.gordonbros.de/schuhe/levet-s ... 8-tan.html

• 2 weeks later...

Dziękuję za Twoją opinię.

W takim razie za jakimi butami na ebayu warto się rozglądać, żeby było jak najtaniej?

złota zasada:

"Im taniej kupisz, tym drożej Cię wyjdzie." - albo kupisz chłam który się rozsypie po kilku tygodniach, albo kupisz coś lepszego np. na wyprzedaży i będzie się to prezentować lepiej niż to co podlinkowałeś

Czy warto w okolicach kwoty 25$ kupić używane buty klasyczne na ebayu?

Tanie/uzywane buty na aukcjach to ruletka. Sam lubie tak polowac (w sumie mam kilka par butow z allegro/ebaya) i na dzien dzisiejszy moge powiedziec, ze da sie trafic naprawde fajne rzeczy pod warunkiem ze:

1) kupujesz dobra marke

2) masz wystarczajaco zdjec aby ocenic stopien zuzycia (czyli zdjecia dobrej jakosci, z podeszwa, szwami etc. - jesli uzytkownik pokazuje wiele zdjec, to zazwyczaj znaczy ze buty sa w dobrym stanie i dlatego warto pokazywac zdjecia, jesli zdjec jest malo, to istnieje duze ryzyko ze buty sa slabe)

3) cena musi byc naprawde bardzo atrakcyjna za uzywane buty (nawet w niemal idealnym stanie ze zdjec, nie dalbym wiecej niz 20-25% ceny sklepowej)

Wszystkie 3 punkty musza byc spelnione naraz (raz kupilem Fratelli Peluso - wydawalo by sie ze dobra marka, cena bardzo spoko, ale zdjec bylo malo, pomyslalem ze zaryzykuje... nigdy wiecej :P)

A ja wobec tego zapytam, które buty wybrać:

takie (w cenie wyprzedażowej) http://www.gergo.it/prod_detail.php?prod_id=1127

czy takie:

http://www.ebay.de/itm/J-Briggs-Schuhe- ... 5ae53acb91

chodzi mi o stosunek cena/jakość.

Zakup tych ostatnich sugerował mi Immune, w związku z faktem, że o 5UK jest bardzo trudno. Immune, które polecisz? Zakup planuję na początek października.

Czy warto w okolicach kwoty 25$ kupić używane buty klasyczne na ebayu?

Tanie/uzywane buty na aukcjach to ruletka. Sam lubie tak polowac (w sumie mam kilka par butow z allegro/ebaya) i na dzien dzisiejszy moge powiedziec, ze da sie trafic naprawde fajne rzeczy pod warunkiem ze:

1) kupujesz dobra marke

2) masz wystarczajaco zdjec aby ocenic stopien zuzycia (czyli zdjecia dobrej jakosci, z podeszwa, szwami etc. - jesli uzytkownik pokazuje wiele zdjec, to zazwyczaj znaczy ze buty sa w dobrym stanie i dlatego warto pokazywac zdjecia, jesli zdjec jest malo, to istnieje duze ryzyko ze buty sa slabe)

3) cena musi byc naprawde bardzo atrakcyjna za uzywane buty (nawet w niemal idealnym stanie ze zdjec, nie dalbym wiecej niz 20-25% ceny sklepowej)

Wszystkie 3 punkty musza byc spelnione naraz (raz kupilem Fratelli Peluso - wydawalo by sie ze dobra marka, cena bardzo spoko, ale zdjec bylo malo, pomyslalem ze zaryzykuje... nigdy wiecej :P)

Tak jak mówisz, używane buty to ruletka. Aczkolwiek pochwale się że ostatnio kupiłem niemalże nowe (może max. 2-3 razy któs miał je na nogach) Loake Chelsea za 99 zł na alegro :D a nowe to przeszło 150GB + przesyłka :D

Akurat na Allegro od czasu do czasu pewien sprzedawca wrzuca nowe Loake z różnych serii, za śmieszne pieniądze (ok. 200 - 250 zł). Większość to potworki z serii Evolution, ale od czasu do czasu da się wyłapać coś ciekawego. Mam od niego te dwie pary:

viewtopic.php?f=9&t=1243&p=57817&hilit=loake#p57817

viewtopic.php?f=1&t=572&p=61174&hilit=loake#p61174

Na allegro wypatrzyłem kolejną budżetową propozycję:

Podeszwa skórzana. Sprzedawca mówi, że brak jakiegokolwiek brandu na butach. Trochę podejrzane, ale buty wydają mi się całkiem niezłe. Podobają się Wam?

Mam wrażenie, że są nieco alladynowe. To dyskwalifikuje je jako klasyczne obuwie?

Dołączona grafika

Dołączona grafika