Serwacy Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 No tak, standardowy tekst do nowych użytkowników. Możesz mi wierzyć, że spędziłem conajmniej 100 godzin zapoznając się z tematami poruszanymi na tym forum. Ale jak to często bywa, nowy użytkownik potrzebuje wsparcia bardziej doświadczonych kolegów i na takie liczę. Wystarczy napisać: za tą cenę są ok i to wszystko, co jest potrzebne do podjęcia decyzji o zakupie... Moim zdaniem nie warto za nie zapłacić 120 Euro. Pamiętam jak Immune pisał, że buty te są warte max 350-400 zł. Może warto poszukać jakiejś alternatywy w tej cenie? Np. Prime Shoes jeszcze niedawno były dostępne w dobrych cenach w Sport Elite w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Serwacy, dzięki za info, ale nie będę ukrywał, że zalezy mi na takim lub bardzo zbliżonym kolorze. Niestety w ofercie Prime raczej nie znajde podobnego koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Serwacy, dzięki za info, ale nie będę ukrywał, że zalezy mi na takim lub bardzo zbliżonym kolorze. Niestety w ofercie Prime raczej nie znajde podobnego koloru... Kolor rzeczywiście ciekawy. Nie podoba mi się tylko kształt noska w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Serwacy, dzięki za info, ale nie będę ukrywał, że zalezy mi na takim lub bardzo zbliżonym kolorze. Niestety w ofercie Prime raczej nie znajde podobnego koloru... Kolor rzeczywiście ciekawy. Nie podoba mi się tylko kształt noska w tym modelu. W tym samy kolorze możesz kupić jeszcze inny, moim zdaniem ciekawszy model G&B: http://www.gordonbros.de/schuhe/levet-s ... 8-tan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Koledzy, dziekuje za pomoc. Buty będą używane jako uzupełnienie "casualowego" ubioru i używane raczej tylko w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 5 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Jak kupujecie Gordon+Bros? Przez ebay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Co sądzicie o tych butach? Clarks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Jeżeli zastanawiasz się nad zakupem, to ja na twoim miejscu bym spasował Przód klasyczny, tył sportowy - całość razem prezentuje się raczej średnio (pomijam już lekkie zdezelowanie butów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Czy warto w okolicach kwoty 25$ kupić używane buty klasyczne na ebayu? Np. takie? http://www.ebay.com/itm/LANDS-END-BROWN ... 564b3f3443 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Generalnie nie warto kupować używanych butów. Ponadto te kosztuję 25 $, ale do tego należy doliczyć przesyłkę wycenianą na 30$ łącznie - NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Dziękuję za Twoją opinię. W takim razie za jakimi butami na ebayu warto się rozglądać, żeby było jak najtaniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanys Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 żeby było jak najtaniej? Sprecyzuj co to dla Ciebie tanio, wtedy łatwiej będzie doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Dziękuję za Twoją opinię. W takim razie za jakimi butami na ebayu warto się rozglądać, żeby było jak najtaniej? złota zasada: "Im taniej kupisz, tym drożej Cię wyjdzie." - albo kupisz chłam który się rozsypie po kilku tygodniach, albo kupisz coś lepszego np. na wyprzedaży i będzie się to prezentować lepiej niż to co podlinkowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Tanio dla mnie to do 100EUR. Znajdziemy coś w takiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Tanio dla mnie to do 100EUR. Znajdziemy coś w takiej cenie? Wspólny z kimś zakup butów w Bexley.com? ok E 110. Może coś z wyprzedaży tu: http://www.gergo.it/prod_list.php?cat_id=148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Czy warto w okolicach kwoty 25$ kupić używane buty klasyczne na ebayu? Tanie/uzywane buty na aukcjach to ruletka. Sam lubie tak polowac (w sumie mam kilka par butow z allegro/ebaya) i na dzien dzisiejszy moge powiedziec, ze da sie trafic naprawde fajne rzeczy pod warunkiem ze: 1) kupujesz dobra marke 2) masz wystarczajaco zdjec aby ocenic stopien zuzycia (czyli zdjecia dobrej jakosci, z podeszwa, szwami etc. - jesli uzytkownik pokazuje wiele zdjec, to zazwyczaj znaczy ze buty sa w dobrym stanie i dlatego warto pokazywac zdjecia, jesli zdjec jest malo, to istnieje duze ryzyko ze buty sa slabe) 3) cena musi byc naprawde bardzo atrakcyjna za uzywane buty (nawet w niemal idealnym stanie ze zdjec, nie dalbym wiecej niz 20-25% ceny sklepowej) Wszystkie 3 punkty musza byc spelnione naraz (raz kupilem Fratelli Peluso - wydawalo by sie ze dobra marka, cena bardzo spoko, ale zdjec bylo malo, pomyslalem ze zaryzykuje... nigdy wiecej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 A ja wobec tego zapytam, które buty wybrać: takie (w cenie wyprzedażowej) http://www.gergo.it/prod_detail.php?prod_id=1127 czy takie: http://www.ebay.de/itm/J-Briggs-Schuhe- ... 5ae53acb91 chodzi mi o stosunek cena/jakość. Zakup tych ostatnich sugerował mi Immune, w związku z faktem, że o 5UK jest bardzo trudno. Immune, które polecisz? Zakup planuję na początek października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Czy warto w okolicach kwoty 25$ kupić używane buty klasyczne na ebayu? Tanie/uzywane buty na aukcjach to ruletka. Sam lubie tak polowac (w sumie mam kilka par butow z allegro/ebaya) i na dzien dzisiejszy moge powiedziec, ze da sie trafic naprawde fajne rzeczy pod warunkiem ze: 1) kupujesz dobra marke 2) masz wystarczajaco zdjec aby ocenic stopien zuzycia (czyli zdjecia dobrej jakosci, z podeszwa, szwami etc. - jesli uzytkownik pokazuje wiele zdjec, to zazwyczaj znaczy ze buty sa w dobrym stanie i dlatego warto pokazywac zdjecia, jesli zdjec jest malo, to istnieje duze ryzyko ze buty sa slabe) 3) cena musi byc naprawde bardzo atrakcyjna za uzywane buty (nawet w niemal idealnym stanie ze zdjec, nie dalbym wiecej niz 20-25% ceny sklepowej) Wszystkie 3 punkty musza byc spelnione naraz (raz kupilem Fratelli Peluso - wydawalo by sie ze dobra marka, cena bardzo spoko, ale zdjec bylo malo, pomyslalem ze zaryzykuje... nigdy wiecej ) Tak jak mówisz, używane buty to ruletka. Aczkolwiek pochwale się że ostatnio kupiłem niemalże nowe (może max. 2-3 razy któs miał je na nogach) Loake Chelsea za 99 zł na alegro a nowe to przeszło 150GB + przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Akurat na Allegro od czasu do czasu pewien sprzedawca wrzuca nowe Loake z różnych serii, za śmieszne pieniądze (ok. 200 - 250 zł). Większość to potworki z serii Evolution, ale od czasu do czasu da się wyłapać coś ciekawego. Mam od niego te dwie pary: viewtopic.php?f=9&t=1243&p=57817&hilit=loake#p57817 viewtopic.php?f=1&t=572&p=61174&hilit=loake#p61174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Warto brać? Poniżej 200zł, pilpol (polski producent) http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/62/35/59/2662355955_1'>http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/62/35/59/2662355955_1 http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/62/35/59/2662355955 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Nie, buty pilpola są z żałosnej jakości skóry, gdzie barwiona jest tylko cienka warstwa wierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Idealnie pod repatynację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Pomijając wątpliwą jakość tych butów, brawa dla kolegi za wybranie jedynych butów tego producenta, które nie straszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Na allegro wypatrzyłem kolejną budżetową propozycję: Podeszwa skórzana. Sprzedawca mówi, że brak jakiegokolwiek brandu na butach. Trochę podejrzane, ale buty wydają mi się całkiem niezłe. Podobają się Wam? Mam wrażenie, że są nieco alladynowe. To dyskwalifikuje je jako klasyczne obuwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 One, według mnie, łączą w sobie i pierwiastek alladyński (umiarkowanie) i tenisówkowy. Nie są otwarcie okropne, ale jednak coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi