White Haven Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Wiem, że to nie ten etap żeby rzucać konkretnymi sumami, ale ile taka "forumowa" torba mogłaby mniej więcej kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 dzisiaj albo jutro założymy ankietę. Przygotowania do tego projektu już trwają od jakiegoś czasu i myślę, ze już mogę upublicznić temat. Szczegóły będą w ankiecie. Natomiast teraz powiem, że dla mnie odniesieniem są produkty Batyckiego i Wittchena (o LV nie wspomnę ). Przykładowo torba Batyckiego wzorowana na "keepall" kosztuje jakieś 1200 pln i jest zrobiona ze skóry powlekanej poliuretanem. Nasza ma być: - full grain, wyprawa roślinna, barwienie anilinowe. Skóra stosowana na produkty z wysokiej półki. Najprawdopodobniej Made in Italy. - z metalowym suwakiem - nie wykluczam wytłoczonego logo gdzieś na boku torby - z ceną nie większą niż 450 - 550 pln brutto - w kilku kolorach, ale to bardzo zależy od wolumenu naszego całkowitego zamówienia (jednej skóry w nietypowym kolorze nie opłaca się sprowadzać z garbarni) Cena będzie niska bo będzie to zamówienie pod nas w większej ilości, mam nadzieję. pozdr d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Za taką cenę to będzie sporo chętnych, ja na pewno. O jakim logu mowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 oczywiście nasz but. Sprawa do dyskusji. Ja to sobie wyobrażam, że może być but w okręgu utworzonym przez napis "BESPOKE SOCIAL CLUB" zapomniałem dopisać, że kolorów do wyboru będzie min. 11 (o ile skorzystamy z garbarni z którą już mamy nawiązany kontakt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Torba będzie w jednolitym kolorze czy będzie jakiś wzrór jak na torbach LV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 jednolity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Brzmi świetnie. Ustawiam sie w kolejce zainteresowanych, chociaż osobiście jako zdeklarowany przeciwnik jakichkolwiek oznaczeń wolałbym wersję bez loga. Rozmiarowo mam nadzieję nie zejdziemy poniżej keepalla 55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 keepall 50 jest optymalny, chociaż z keepall'podobnych najmniejszy jest Wittchen: http://www.royalpoint.pl/produkty/torby ... ,2844.html IMO dno torby powinno na płasko mieścić A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 - full grain, wyprawa roślinna, barwienie anilinowe. Skóra stosowana na produkty z wysokiej półki. Najprawdopodobniej Made in Italy. Czy można wybrać wersję bezbarwną pokrytą ? (Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 - full grain, wyprawa roślinna, barwienie anilinowe. Skóra stosowana na produkty z wysokiej półki. Najprawdopodobniej Made in Italy. Czy można wybrać wersję bezbarwną pokrytą amelinium? (Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ) a co to za cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Nie no, najpopularniejsza ostatnio w Polsce substancja: , znana już na początku Ale oczywiście już na poważnie, pomysł torby w tym kształcie jak najbardziej popieram, na pewno się skuszę jeżeli projekt dojdzie do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 keepall 50 jest optymalny, chociaż z keepall'podobnych najmniejszy jest Wittchen: http://www.royalpoint.pl/produkty/torby ... ,2844.html IMO dno torby powinno na płasko mieścić A4 Keepall 55 nadal łapie się jako bagaż podręczny a różnica w pakowności jest spora, oglądałem te torby kilkukrotnie w salonach LV i rozmiar 55 wydawał sie optymalnym. Różnice na papierze nie wydaję sie duże ale w rzeczywistości 55 wydawała się o wiele pakowniejsza szczególnie na szerokość. Mam w domu większego brata tego wittchena i ten jest zdecydowanie zbyt wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 wymiary ostatecznie ustalimy, przy czym wydaje się, że długość 50 cm jest bardziej użyteczna w mieście, używana jako torba codzienna a nie tylko jako torba używana od czasu do czasu w podróży. D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 świetny pomysł na projekt forumowy ! byłbym za tym, żeby jakość skóry była jak najwyższa, wygląd (proporcje) wzorowane na prawdziwym keepallu LV, preferowana wielkość - 55, (mniejsza uchodzi za damską ), bez logo, ewentualnie logo ukryte we wnetrzu, poniżej porównanie wielkości: Louis Vuitton Monogram Canvas Keepall 55 (55x31x24cm) Louis Vuitton Epi Leather Keepall 45 Louis Vuitton Monogram Multicolore Speedy 30 Louis Vuitton Damier Canvas Speedy 25 Louis Vuitton Monogram Canvas Mini Sac HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Przy tej cenie byłbym wstępnie chętny. Przydałaby mi się sensowna torba podróżna Czy wśród tych kolorów o których wspominałeś znajdzie się granat albo ewentualnie błękit królewski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 świetny pomysł na projekt forumowy ! byłbym za tym, żeby jakość skóry była jak najwyższa, wygląd (proporcje) wzorowane na prawdziwym keepallu LV, preferowana wielkość - 55, (mniejsza uchodzi za damską ), bez logo, ewentualnie logo ukryte we wnetrzu, poniżej porównanie wielkości: Louis Vuitton Monogram Canvas Keepall 55 (55x31x24cm) moja preferencja to 50, w szczególności taka jak LV 55 byłaby dla mnie za duża. Jak chcesz mogę Tobie pożyczyć Batyckiego (50x26x22) abyś zobaczył jak się "nosi". Teoretycznie nie ma problemu abyśmy zrobili torbę w 2 rozmiarach (dla wyższych/ większych i niższych/mniejszych użytkowników), ale pamiętajmy o kosztach: Przygotowanie szablonów i wykrojników każdego modelu to koszt rzędu 600-700 pln netto + na większą torbę trzeba więcej skóry (zobacz na różnicę w cenie torby Batyckiego IN-1032 i IN-1033). Pytanie jaki wolumen będziemy w stanie ogarnąć...? GENERALNIE proponuję wszystkim zainteresowanych rekonesans w salonach Batyckiego (np. Hotel Bristol w Waw) i Wittchena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Przy tej cenie byłbym wstępnie chętny. Przydałaby mi się sensowna torba podróżna Czy wśród tych kolorów o których wspominałeś znajdzie się granat albo ewentualnie błękit królewski? OK - kolory: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Moim zdaniem Antico - najlepszy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 I jeszcze z innego próbnika: [blue tutaj wyszedł jak czarny, jest to ciemny granat. Natomiast bardzo ciekawy jest Oceano] Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Torba - świetny pomysł. Zdecydowanie jestem za! Wymiary -przez jakiś czas byłem posiadaczem takiej oto torby podróżnej: http://www.feynsinn.com/images/image/image.jpg.php?zoom=1&width=50&height=50&url=http://www.feynsinn.com/img2011-high/ashton-week-in-use.jpg więcej tu: http://www.feynsinn.com/feynsinn-large- ... -p-19.html i sprzedałem. Była stanowczo za duża. Długość ok. 50cm wydaje się być najbardziej wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 dla siebie myślałem bardziej o dużej torbie podróżnej niż miejskiej. dla porównania Batyckiego odwiedzę. czy jest możliwe, żeby zrobili jeden prototyp do obejrzenia przed zamówieniem docelowej ilości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 ten też jest niezły .. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2012 dla siebie myślałem bardziej o dużej torbie podróżnej niż miejskiej. dla porównania Batyckiego odwiedzę. czy jest możliwe, żeby zrobili jeden prototyp do obejrzenia przed zamówieniem docelowej ilości? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi