Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uświadomiłem sobie dzisiaj idąc z dzieckiem na plac zabaw, że nie mogę założyć żadnych sportowych butów bo ich nie mam... Przez ostatnie 2 lata jakoś wyparowały z mojej garderoby i nawet za nimi nie tęsknię, choć wydaje mi się że warto by było z jedną parę mieć, właśnie na takie wyjścia jak powyżej (na rower mam sztywne SIDI Bullet z blokami SPD, więc odpada).

Przy tej okazji wspominałem Adidasy z serii Feet You Wear które kupiłem w '98, buty w których przechodziłem 1095dni zanim się rozwaliły. Niestety zakup takowych jest nierealny, a współczesne sportowe buty raczej nie wytrzymają takiej próby czasu i obciążenia - nie żebym w nich chciał chodzić codziennie.

Dla szukających wspomnień, tu ciekawa kolekcja zdjęć, wraz z możliwością zakupu

http://www.flickr.com/photos/37901436@N08/

A jak jest u Was, posiadacie taki "dodatek"? :)

Opublikowano

Witam wszystkich (jako że to mój pierwszy post  na tym forum)

od pół roku posiadam new balance z podobnych powodów - czyli coś sportowego wygodnego na luźnie wypady. Uważam je za jeden z lepszych zakupów moich w tym roku. Bardzo wygodne , seria klasycznych adidasów wygląda całkiem fajnie , można ciekawie łaczyć je z innymi elementami garderoby które na codzień wydają się troche z innej planety;)

Opublikowano

A ja jestem ''wyznawcą'' Pumy . Następne w kolejce byłyby adidasy , ale zawsze jakoś wybieram pumy.Zupełnie natomiast nie rozumiem zachwytów nad new balance ani jakość wykonania ani cena czy wygląd nie zachwyca , ot buty jak buty.W temacie mody męskiej jestem nowy ,ale spytam tutaj o co chodzi z tą koszmarną modą na new balance czy inne sportowe do zestawów garniturowych ? i czemu to jest takie popularne ?

Opublikowano

Krzysiek powiem Ci tak. Niedawno kupiłem wiele par butów stricte sportowych. Najbardziej wygodne (bazując na moim doświadczeniu) są buty do biegania albo stylizowane na takie - z miękką, grubą podeszwą, zabudowaną i wysoką piętą. Płaskie podeszwy, szczególnie cieniutkie halówki nie są wygodne w codziennym użytku.

Opublikowano

Mi (pomijając obuwie do biegania) zostały bodaj trzy pary "sportowego" obuwia: stare, lekko zdezelowane, skórzane Wojasy w których pracuję na ogrodzie; materiałowe, granatowe Conversy w wersji za kostkę (skusiłem się w zeszłym roku i nie żałuję - nie do zdarcia) i skórzane trampki Geoxa kupione jeszcze na początku studiów - mimo dość intensywnego katowania skubane jakoś nie chcą się rozpaść ;)

Opublikowano

Ja mam dwie pary butów sportowych: sneakersy Common Projects i buty New Balance 410.

Nie mogę się bez nich obejść szczególnie podczas wyjazdów weekend'owych i wakacyjnych.

New Balance są niezastąpione podczas zwiedzania.

Bardzo fajne "tuningowane" buty New Balance robi firma Herschel Supply. Mają np. rewelacyjne wnętrze buta zrobione z materiału we wzór paisley.

Opublikowano

A ja jestem ''wyznawcą'' Pumy . Następne w kolejce byłyby adidasy , ale zawsze jakoś wybieram pumy.Zupełnie natomiast nie rozumiem zachwytów nad new balance ani jakość wykonania ani cena czy wygląd nie zachwyca , ot buty jak buty.W temacie mody męskiej jestem nowy ,ale spytam tutaj o co chodzi z tą koszmarną modą na new balance czy inne sportowe do zestawów garniturowych ? i czemu to jest takie popularne ?

Faktem jest, iż jest moda na NB, która z pewnością w dużej części jest praca PR-owców.

Co do jakości to nie moge sie z tobą zgodzić. Mam NB do biegania i sa to najlepsze buty w jakich miałem okazje biegać.

Jakość do ceny jest/była zadowalające czego nie powiem o adidasach, czy pumach.

Zakładam, ze używałeś NB i przemawia przez Ciebie doświadczenie własne.

Opublikowano

Serwacy, masz Achillesy może? Jak z ich wygodą i trwałością? Cena jest wysoka ale krążą o nich takie opinie, że byłbym skłonny je kupić.

Tak, mam białe Achillesy. Mnie też trudno było przeboleć ich cenę, bądź co bądź to tylko sportowe obuwie.

Ale jestem z nich strasznie zadowolony. Są bardzo wygodne i znakomicie wykonane.

Opublikowano

Faktem jest, iż jest moda na NB, która z pewnością w dużej części jest praca PR-owców.

Co do jakości to nie moge sie z tobą zgodzić. Mam NB do biegania i sa to najlepsze buty w jakich miałem okazje biegać.

Ja też będę bronić jakości New Balance. Zdarłem dwie pary New Balance grając w koszykówkę, mam New Balance do biegania.

Ich jakość jest rewelacyjna. Moim zdaniem relacja cena/jakość jest nie do pobicia.

Ostatnio byłem w outlecie New Balance i model 420 można kupić za 159 zł. Niektóre modele do biegania kosztowały 99 zł.

Większość modeli z kolekcji dziecięcej kosztuje 69 zł.

Opublikowano

Ja też będę bronić jakości New Balance. Zdarłem dwie pary New Balance grając w koszykówkę, mam New Balance do biegania.

Ich jakość jest rewelacyjna. Moim zdaniem relacja cena/jakość jest nie do pobicia.

Ostatnio byłem w outlecie New Balance i model 420 można kupić za 159 zł. Niektóre modele do biegania kosztowały 99 zł.

Większość modeli z kolekcji dziecięcej kosztuje 69 zł.

Zdradzisz tajemnicę gdzie jest ten outelet NB? W jakim mieście?

Opublikowano

Ja generalnie przyjemniejszych w użytkowaniu butów sportowych niż Nike Roshe nie miałem na stopach. Chodzenie jak dosłownie po maśle, a mesh, bardzo cienki materiał, daje uczucie jakby but miał tylko podeszwę ;) wygląd kwestia gustu, ale takiej wygody się nie spodziewałem. Podobno nike flyknit w wersji chukka są w tej kwestii podobne.

Opublikowano

A tak swoją drogą czy new balance ma jakiś model bez tej charakterystycznej "nki" ?

Nie widziałem na oczy takiego modelu, a wybierając buty trochę tego oglądałem.

Są mnie lubbRdziej widoczne ale na wszyskich jakie widziałem.

Opublikowano

Przepraszam jeśli moja wypowiedż została odebrana jednoznacznie jako krytyka NB. Zwłaszcza że nie użytkowałem ich praktycznie moja wypowiedż oparta jest na oględzinach sklepowych , i wtedy po prostu mnie nie przekonały , może przez to duże logo NB na każdym modelu ? ale skoro Twierdzicie że praktycznie te buty dają radę to oczywiście wierzę.

Opublikowano

Ja generalnie przyjemniejszych w użytkowaniu butów sportowych niż Nike Roshe nie miałem na stopach. Chodzenie jak dosłownie po maśle, a mesh, bardzo cienki materiał, daje uczucie jakby but miał tylko podeszwę ;) wygląd kwestia gustu, ale takiej wygody się nie spodziewałem. Podobno nike flyknit w wersji chukka są w tej kwestii podobne.

Właśnie myślałem aby na tą wiosnę kupić roshe, ...stąd moje pytanie czy ten mesh nie przeciera się szybko np. na zgięciach.

Masz może jakieś zdjęcie z zestawem w skład którego wchodzą Roshe?

Opublikowano

Początkowo sprawiały wrażenie delikatnych, ale to tylko wrażenie. Chodzę w nich stosunkowo często i nie widzę dosłownie żadnych śladów użytkowania. Palce się nie wypychają, nie ma żadnych przetarć ani nic tego typu. Widziałem gdzieś w necie opinię po roku użytkowania. Właściciel napisał, że nie różnią się niczym od nówki sztuki. Daję wiarę, ale lubię bazować na swoich doświadczeniach.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Butom zdecydowanie bliżej do trampek niż klasyki, więc pozwolę sobie tutaj zadać pytanie. Czy ktoś wie, gdzie mogę kupić buty takie (lub podobne) jak z ostatnich zdjęć promujących Soxiety?

BANNER.jpg

MG_0381-copy.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

Rozważam kupno sneakersów, co prawda aktualnie panuje moda na New Balance, aczkolwiek właśnie ta popularność mnie odstrasza. Myślałem nad Adidasami ZX 700, prosiłbym Was tylko o radę odnośnie koloru. Spodobały mi się te - http://www.sneakyberlin.de/adidas-zx-700/, jednakże ciężko mi określić, czy ich kolorystyka nie będzie się gryzła z resztą garderoby. Może lepiej rozejrzeć się za czymś w odcieniach szarości?

Opublikowano

Ja obecnie rzadko chodzę w garniturze. Ponadto stan moich kolan determinuje mocne, stabilne obuwie.

Chodzę w butach „TRACK 6” ECCO. To już druga para - pierwsza wytrzymała ponad 12 lat. To moje ulubione buty „outofficial”.

Pozdrawiam

Tadek

post-5247-0-64153000-1396116985_thumb.jp