tombar Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 Gratulacje. Jestem w trakcie zlecania podobnego pomysłu i w związku z tym mam pytania: 1. Z jakiego materiału został uszyty płaszcz, 2. czy jest, a jesli tak to z jakiego materiału ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 Z takimi umiejętnościami to możesz projekt forumowy realizować. Np. 5 płaszczy zimowych dla panów o wymiarach od ... do, tak aby mieć jeden, dwa szablony. Dwa materiały do wyboru i jazda... Bardzo ładnie wyszło. A jak nie jesteś pewien detali to tydzień urlopu i zgłoś się terminować w jakiejś pracowni krawieckiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2013 świetna sprawa! Ernestson - już chyba możesz własne subforum otwierać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 @Ernestson Chapeau bas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R-next Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Świetna robota! Czy wykrój pochodzi z własnej głowy i eksperymentów, czy raczej jest adaptacją czegoś gotowego (i z czego? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 22 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Czy wykrój pochodzi z własnej głowy i eksperymentów, czy raczej jest adaptacją czegoś gotowego (i z czego? ) Jeżeli chodzi o pomysły to trzymam się klasycznych wzorów. Co do tego wykroju to nie pamiętam dokładnie. Wydaje mi się, że w niewielkiej mierze opierałem się na wcześniejszym szablonie jednorzędowej marynarki (tworzonym od zera na podstawie moich wymiarów i instrukcji z książki a potem wielokrotnie modyfikowanym). Wykorzystałem kilka punktów konstrukcyjnych a resztę (klapy, krawędź przodu, długość itp) zrobiłem "na oko", tak żeby całość była zgodna z moimi wyobrażeniami i wyczuciem proporcji. Na etapie przymiarek wprowadziłem trochę poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolP Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Płaszcz wspaniały, gratulacje! Można wiedzieć, z jakiej literatury korzystałeś przy konstruowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 30 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2013 Because winter is coming Padlem tak jak Bartek myslalem, ze to szyte w jakiejs znanej pracowni. Czapki z glow, biorac pod uwage, ze jestes samoukiem, jest to niesamowity postep i efekty koncowe. Jesli szukasz zywego 'manekina' na eksperymenty to daj znac;) Pozdrawiam, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 30 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2013 Ej, jest kolejka! Jesli szukasz zywego 'manekina' na eksperymenty to daj znac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 30 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2013 To ja sie grzecznie ustawie w kolejnosci zreszta, musialbym organizowac swoiste trunk show z przelotem do UK;) Pozdrawiam, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Jestem pełen podziwu dla Ciebie za uszycie takiego płaszcza. Przecierałem oczy ze zdumienia gdy zobaczyłem Twój nick przy tym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi