Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ernestson Opublikowano 7 Listopada 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Because winter is coming Szycie zacząłem w styczniu. Pod koniec zimy był gotowy w 80% i poszedł w kąt aż do teraz. Wykończony niedawno. Przyda się za parę tygodni. Tkanina z lokalnego sklepu. Ciężka i zbita bliżej jej do sukna niż flauszu. Korpus jest ocieplony wełną. Długość za kolana. Jak leży na mnie pokażę jak znajdę fotografa , na razie na manekinie. 42 Cytuj
Bartek Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Obejrzałem zdjęcia, pomyślałem, że linkujesz profil FB którejś z pracowni z bogatymi tradycjami. Jestem: w szoku, pełen podziwu, ciekaw zdjęć na Tobie i pierwszy w kolejce na kolejny sezon. Gratulacje, wygląda świetnie! Cytuj
maciato Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Przyłączam się do gratulacji. Płaszcz wygląda świetnie. Czekamy na dalsze zdjęcia. Cytuj
4inHand Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Wspaniały ! Wielki szacunek ! Cytuj
kreatywny Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Świetna robota. Szacun Cytuj
whale Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Świetna robota, sam bym sobie taki sprawił Pozdrawiam Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Świetny płaszcz! Mam bardzo podobny więc nie zazdroszczę . Cytuj
Wincenty Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 To jest mój ideał płaszcza na zimę. Świetny krój i kolor. Gratuluję! Cytuj
waski Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 To pytanie kiedyś już padło, ale nie odpowiedziałeś, to w końcu ile bierzesz za igłe? Świetna robota, gratuluję! Cytuj
michaues Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Piękny. Aż chce się szyć. Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Fenomenalne! Bardzo jestem ciekaw, jak się nosi wyrób własny Cytuj
michal. Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Możemy mieć tylko pretensje, czemu nie ma dokładenej fotorelacji z procesu szycia tego cuda. Chylę czoła! 1 Cytuj
Vickson Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Ja również przyłączam się do gratulacji wykonanego dzieła. Pytanko poboczne, czy kolega szyje tylko dla siebie, czy może przyjąłby zamówienie na taki płaszcz ? Cytuj
bartazz Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Świetnie wyszedł.Teraz parę pytań technicznych. Jakich nici używasz do obszywania dziurek i czego używasz do wypełnienia ramion? Cytuj
Ernestson Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Dziękuję za pochwały Teraz parę pytań technicznych. Jakich nici używasz do obszywania dziurek i czego używasz do wypełnienia ramion? W miarę możliwości jedwabny Gutterman R753. W miarę możliwości bo jest niedostępny u mnie w okolicy i muszę zamawiać u zakiego co niespecjalnie się opłaca w przypadku zamawiania 2 szpulek nici. W ramionach jest płótno, włosianka (na całym odcinku piersiowym) i prostokąt lnianego sztywnika. Nie daję żadnego wypełnienia mającego podnieść ramię (typu poduszki, wkłady z waty czy włókniny). 3 Cytuj
Ernestson Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Możemy mieć tylko pretensje, czemu nie ma dokładnej fotorelacji z procesu szycia tego cuda. Przepraszam przy każdym nowym projekcie obiecuję sobie że tym razem zrobię taką relację ale jak jestem w trakcie szycia to zwyczajnie nie chce mi się zabierać za fotografowanie Pytanko poboczne, czy kolega szyje tylko dla siebie, czy może przyjąłby zamówienie na taki płaszcz ? Obecnie szyję dla siebie oraz dla rodziny i przyjaciół (za darmo). Może nie widać tego na zdjęciach ale cały czas w moich pracach jest sporo niedoskonałości na tyle poważnych, że w moim odczuciu, branie za szycie pieniędzy nie byłoby uczciwe. Cały czas staram się podnosić poziom ale daleko mi jeszcze do zawodowstwa. Jak tylko jakość moich wyrobów będzie zadowalająca z pewnością zacznę oferować swoje usługi. 2 Cytuj
Vickson Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Dziękuję za odpowiedź i z niecierpliwością czekam aż zaczniesz oferować swoje usługi. Cytuj
Mikel Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Jestem pod wrażeniem! Brawo! Chciałoby się mieć takie zdolności... Cytuj
Velahrn Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Bardzo ładny płaszcz, gratulacje! Szyć zacząłeś w styczniu, a gdybyś miał to przełożyć na ilość godzin, jakie mu poświęciłeś? Cytuj
Vit Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 dołączam się do gratulacji. Cytuj
Ernestson Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Bardzo ładny płaszcz, gratulacje! Szyć zacząłeś w styczniu, a gdybyś miał to przełożyć na ilość godzin, jakie mu poświęciłeś? Nie spisywałem ale szacuję że ok. 40. Cytuj
Rocky Balboa Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Chyba jednak rośnie nowe pokolenie mistrzów krawiectwa, wielki szacunek , płaszcz wygląda super, ciekawe jakby wyglądał gdyby był przed kolano, bo moim zdaniem taki jest bardziej uniwersalny i wygodny, ale co kto lubi oczywiście Cytuj
Ernestson Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Chyba jednak rośnie nowe pokolenie mistrzów krawiectwa, wielki szacunek , płaszcz wygląda super, ciekawe jakby wyglądał gdyby był przed kolano, bo moim zdaniem taki jest bardziej uniwersalny i wygodny, ale co kto lubi oczywiście Wyglądałby źle, próbowałem. Sprawdzałem kilka długości zanim doszedłem do tej, moim zdaniem właściwej. To nie lekki jesienny płaszczyk tylko dość obszerny i gruby płaszcz, jak był krótszy wyglądałem w nim jak dziecko w kurtce ojca . Dopiero taka długość dała odpowiednie proporcje. W weekend zrobię zdjęcia na sobie to będzie można ocenić czy mój wybór był trafiony. Cytuj
michaues Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Obecnie szyję dla siebie oraz dla rodziny i przyjaciół (za darmo). To teraz kilka osób jeszcze bardziej chciałoby być Twoimi przyjaciółmi... 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi