Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ernestson Napisano 7 Listopad 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Because winter is coming Szycie zacząłem w styczniu. Pod koniec zimy był gotowy w 80% i poszedł w kąt aż do teraz. Wykończony niedawno. Przyda się za parę tygodni. Tkanina z lokalnego sklepu. Ciężka i zbita bliżej jej do sukna niż flauszu. Korpus jest ocieplony wełną. Długość za kolana. Jak leży na mnie pokażę jak znajdę fotografa , na razie na manekinie. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Obejrzałem zdjęcia, pomyślałem, że linkujesz profil FB którejś z pracowni z bogatymi tradycjami. Jestem: w szoku, pełen podziwu, ciekaw zdjęć na Tobie i pierwszy w kolejce na kolejny sezon. Gratulacje, wygląda świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Przyłączam się do gratulacji. Płaszcz wygląda świetnie. Czekamy na dalsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Wspaniały ! Wielki szacunek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Świetna robota. Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Świetna robota, sam bym sobie taki sprawił Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Świetny płaszcz! Mam bardzo podobny więc nie zazdroszczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 To jest mój ideał płaszcza na zimę. Świetny krój i kolor. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 To pytanie kiedyś już padło, ale nie odpowiedziałeś, to w końcu ile bierzesz za igłe? Świetna robota, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaues Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Piękny. Aż chce się szyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Fenomenalne! Bardzo jestem ciekaw, jak się nosi wyrób własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Możemy mieć tylko pretensje, czemu nie ma dokładenej fotorelacji z procesu szycia tego cuda. Chylę czoła! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Ja również przyłączam się do gratulacji wykonanego dzieła. Pytanko poboczne, czy kolega szyje tylko dla siebie, czy może przyjąłby zamówienie na taki płaszcz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Świetnie wyszedł.Teraz parę pytań technicznych. Jakich nici używasz do obszywania dziurek i czego używasz do wypełnienia ramion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Dziękuję za pochwały Teraz parę pytań technicznych. Jakich nici używasz do obszywania dziurek i czego używasz do wypełnienia ramion? W miarę możliwości jedwabny Gutterman R753. W miarę możliwości bo jest niedostępny u mnie w okolicy i muszę zamawiać u zakiego co niespecjalnie się opłaca w przypadku zamawiania 2 szpulek nici. W ramionach jest płótno, włosianka (na całym odcinku piersiowym) i prostokąt lnianego sztywnika. Nie daję żadnego wypełnienia mającego podnieść ramię (typu poduszki, wkłady z waty czy włókniny). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Możemy mieć tylko pretensje, czemu nie ma dokładnej fotorelacji z procesu szycia tego cuda. Przepraszam przy każdym nowym projekcie obiecuję sobie że tym razem zrobię taką relację ale jak jestem w trakcie szycia to zwyczajnie nie chce mi się zabierać za fotografowanie Pytanko poboczne, czy kolega szyje tylko dla siebie, czy może przyjąłby zamówienie na taki płaszcz ? Obecnie szyję dla siebie oraz dla rodziny i przyjaciół (za darmo). Może nie widać tego na zdjęciach ale cały czas w moich pracach jest sporo niedoskonałości na tyle poważnych, że w moim odczuciu, branie za szycie pieniędzy nie byłoby uczciwe. Cały czas staram się podnosić poziom ale daleko mi jeszcze do zawodowstwa. Jak tylko jakość moich wyrobów będzie zadowalająca z pewnością zacznę oferować swoje usługi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Dziękuję za odpowiedź i z niecierpliwością czekam aż zaczniesz oferować swoje usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Jestem pod wrażeniem! Brawo! Chciałoby się mieć takie zdolności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Bardzo ładny płaszcz, gratulacje! Szyć zacząłeś w styczniu, a gdybyś miał to przełożyć na ilość godzin, jakie mu poświęciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 dołączam się do gratulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Bardzo ładny płaszcz, gratulacje! Szyć zacząłeś w styczniu, a gdybyś miał to przełożyć na ilość godzin, jakie mu poświęciłeś? Nie spisywałem ale szacuję że ok. 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky Balboa Napisano 7 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Chyba jednak rośnie nowe pokolenie mistrzów krawiectwa, wielki szacunek , płaszcz wygląda super, ciekawe jakby wyglądał gdyby był przed kolano, bo moim zdaniem taki jest bardziej uniwersalny i wygodny, ale co kto lubi oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2013 Chyba jednak rośnie nowe pokolenie mistrzów krawiectwa, wielki szacunek , płaszcz wygląda super, ciekawe jakby wyglądał gdyby był przed kolano, bo moim zdaniem taki jest bardziej uniwersalny i wygodny, ale co kto lubi oczywiście Wyglądałby źle, próbowałem. Sprawdzałem kilka długości zanim doszedłem do tej, moim zdaniem właściwej. To nie lekki jesienny płaszczyk tylko dość obszerny i gruby płaszcz, jak był krótszy wyglądałem w nim jak dziecko w kurtce ojca . Dopiero taka długość dała odpowiednie proporcje. W weekend zrobię zdjęcia na sobie to będzie można ocenić czy mój wybór był trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaues Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 Obecnie szyję dla siebie oraz dla rodziny i przyjaciół (za darmo). To teraz kilka osób jeszcze bardziej chciałoby być Twoimi przyjaciółmi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi