Ernestson Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Roland, draniu! Dlaczego nigdy nie pokazałeś tego garnituru w bespoke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Dojrzałem właśnie do myśli o coming oucie internetowym, teraz dojrzeję do zakupy aparatu i namówienia kogoś na zdjęcia i wszystkie ciekawe garnitury zaprezentuję Obiecuję też publicznie zrelacjonować zamówienie i szycie koszuli z Burgos! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 1. Grubsza marynarka + rękawiczki, walka z z jesiennymi przymrozkami. 2. Przybory do golenia, lubię ogoloną twarz nawet w podróży. 3. Ulubiony zapach, idealny na chłodną jesień. 4. Pióro + notatnik, bez tego zastawu jak bez ręki. 5. Szczotka do ubrania, szczota do butów, czyste ubranie/buty. 6. Zegarek, by wszędzie być na czas. 7. Surowy pasek z mosiężną klamrą, prócz podstawowej funkcji nadaje się do polerowania brzytwy podczas wyjazdów. 8. Portfel, zasób niezbędnych funduszy na podróż. 9. Zadbane buty moją wizytówką. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Co to za zegar? Ładne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Co to za zegar? Ładne zdjęcie. Dzięki. Zegarek to zwykły, budżetowy Tissot J376/476, tak przynajmniej ma napisane na spodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 To jest model PR50. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Marynarka – bez niej nie wychodzę z domu Niebieska koszula – klasa i uniwersalność Krawat – dobre paisley nie jest złe Poszetka – biała lniana Szalik – lekki wełniak Spodnie – ulubione chino Pasek – skórzany klasyk Skarpety – podkolanówki by łydy nie było widać Buty – brogue z zamkniętą przyszwą Rękawiczki – na chłodniejszy poranek Portfel – żeby pieniądze znały swoje miejsce Książka – GENTLEMAN moda ponadczasowa Okulary – przeciwsłoneczne Pasta i szmatka – lustro nie może zniknąć Tło – tweed na garnitur (niestety na przyszły rok) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jak każdy zapobiegliwy gentleman myślę już latem o obstalowaniu typowo jesiennych butów. Dlatego w podróż do mistrza TJ’a zabieram : Torbę podróżną - żeby wszystko mieć pod ręką Letnią marynarkę w kratkę POW – jest bardzo przewiewna i wygodna Koszula w paski – fajnie harmonizuje z marynarką i muszką w kratkę Loafersy – najwygodniejsze buty na tą porę roku Bawełnianą muszkę – czasem dla odmiany lubię zamienić krawat na muszkę Skórę na buty - z „dzikiego mustanga” Zdjęcia upragnionych butów – żeby zobrazować zamówienie u szewca Kapelusz panama – idealna ochrona przed słońcem Książkę Antoniego Libery „Madame” – coś dla ducha Zegarek – nie mogę się spóźnić Tablet – muszę być na bieżąco Kamerę – niestety chyba mi przyjdzie dokończyć wywiad z mistrzem Żelki – jestem strasznym łasuchem i nie ruszam się w dalszą podróż bez nich Jedwabną poszetkę - jako kropkę nad „i” Znak rozpoznawczy - „but w butonierce” – może uda się spotkać kolegów z forum podczas tej podróży Bawełniane piaskowe chino – idealnie spisują się w podróży Przepraszam wszystkich za jakość zdjęć ale fotograf ze mnie jak z koziej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Tym razem jesienne spotkanie „Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków” . W podróż zabieram ze sobą : Torbę podrożną – żeby mieć wszystko pod ręką Kaszkiet z wełny Harris Tweed – nakrycie głowy w chłodniejsze dni to podstawa Wełnianą marynarkę również z Harris Tweed’u – robi dobrą robotę jak na dworze jest zimno Jeansowe chino – świetnie się sprawdzają w podróży Zamszowe derby – idealnie zgrywają się z jeansem i HT Koszula w kratkę – uwielbiam wszystko co jest w kratkę Wełniany krawat – będzie mi ciepło w szyję (zapomniałem szalika) Swimsy – każdy gentleman wie, że czasami są sytuacje wymagające założenia gumowego ochraniacza Zamszowe rękawiczki – doskonale ogrzeją dłonie które trzymają torbę i parasol Zamszowy pasek – doskonale pasuje do butów Poszetka – w piękne barwy jesiennych liści Znak rozpoznawczy - „but w butonierce” – może uda się spotkać kolegów z forum podczas tej podróży Parasol – idealny przyjaciel na złą pogodę Zegarek – nie mogę się spóźnić na spotkanie (to byłby dopiero wstyd) Zapasowe sznurowadła – niestety poznałem już dokładnie na czym polega prawo Murphy’ego Klaser z zegarkami – muszę się pochwalić kolegom swoją kolekcją Chronos – pismo o tematyce zegarkowej Żelki – jestem strasznym łasuchem i nie ruszam się w dalszą podróż bez nich Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadW Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 1. ...udało się! Bilet z Chur do Tirano zakupiony. ...co mnie czeka? Górzysta droga wijąca się przez Przełęcz Bernina - już nie mogę się doczekać: "Moja podróż Kolejami Retyckimi". 2. ...będzie chłodno - marynarka z Harris Tweed'u sprawdzi się 100-u procentowo. 3. ...cóż może być bardziej stylowego a niżeli niebieska koszula? ...biała. Stawiam na niebieską. 4. ...czarny knit - nic innego. 5. Buty. Skoro Szwajcaria to Bally. 6. ...aby tylko nie spóźnić się na pociąg - zegarek. 7. ...podróż będzie długa. ...o poranku, racząc się przepięknymi widokami za oknem pociągu, nie ogolić się to jak... 8. ...nie spakować się. 9. ...kto nie chciałbym uwiecznić tej podróży na zdjęciach(?) Jakie zdjęcia bardziej oddadzą ducha tej wyprawy a niżeli te zrobione na kliszy(?) ...a tak wyglądały przygotowania w 'szczegółach' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Od tygodnia pozostaję pod niesłabnącym wrażeniem Waszych wpisów! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadW Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 ...wyczuwam nutę sarkazmu... Jak improwizować to improwizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Cynizm i wysublimowana zgryźliwość to oznaki inteligencji. Zatem jeśli umrzeć w ogniu krytyki, niech to będzie nie tylko krytyka uzasadniona, ale i inteligentna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Ja tutaj cynizmu i sarkazmu w ogóle nie dostrzegam, więc to może nadinterpretacja ze strony kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Koledzy - ostatnie 2h zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Serio piszę; dawno nie mieliśmy na forum takiego przypływu sartorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 ogłoszenie wyników dzisiaj lub jutro. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Koledzy, Jury w składzie: Michał Karlak (właściciel marki Dignito http://www.dignito.pl) Kamil (Stowarzyszenie BwB) Damiance (Stowarzyszenie BwB), wyłoniło zwycięzców konkursu Gentleman w podróży czyli niezbędnik stylowego mężczyzny Nagrody w Konkursie: bony upominkowe o łącznej wartości 600zł, odpowiednio za: I miejsce – bon o wartości 250 PLN II miejsce – bon o wartości 200 PLN III miejsce – bon o wartości 150 PLN zostały przyznane Kolegom: PARMIGIANO - I miejsceARSEN - II miejsceBCZYN - III miejsce Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Gratuluję zwycięzcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 PARMIGIANO - I miejsce ARSEN - II miejsce BCZYN - III miejsce Gratulacje !!! Samozwańczo przyłączając się do gratulacji -- nie dość, że gloria victis, to jeszcze pocieszam się, iż najważniejszy jest sam udział, nie zwycięstwo (a w dodatku ostatni będą pierwszymi ;-P mogę powiedzieć, że ujęcie Arsena ujęło mnie estetyką wykonania. Ulec tak silnej konkurencji to nie wstyd, to chwała! Jeszcze raz naprawdę gratuluję -- i zwycięzcom, i P.T. Uczestnikom zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Tak jak powiedział Proc, prace trzymały wysoki poziom. Gratulacje dla laureatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Gratulacje dla kolegów na podium Dziękuję za możliwość udziału w fajnej zabawie. Do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 dziękuje wszystkim uczestnikom zabawy za podjęcie "rękawicy" już niedługo kolejny konkurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Dziękuję za wyróżnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Muszę powiedzieć, że wybór był bardzo trudny, bo nie pamiętam drugiego konkursu z tak wysokim, wyrównanym poziomem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi