Fingor Napisano 16 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2011 Czy wie ktoś może gdzie można w Krakowie zdobyć przyzwoite kapelusze? Nie mówię o koniecznie najwyższej półce, jedynie o porządne, tradycyjne nakrycia głowy. W większości sklepów królują wyroby ze sztucznych tkanin rondami usztywnianymi kartonem Znalazłem sklep na ul. Długiej, ale dział męski jest malutki i przez większość czasu słabo zaopatrzony. P.S. Nie ukrywam, że po cichu liczę na forumowicza podpisującego się "Krakus w kapeluszu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2011 na allegro znajdziesz kapelusze ze Skoczowa, bardzo dobra jakość. Filc za kilkadziesiąt złotych, z włosia króliczego ok. 160 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 16 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2011 http://www.swiatkapeluszy.pl/ - są z Krakowa, kapelusze wyglądają porządnie znam ich z allegro http://allegro.pl/kapelusz-meski-klasyc ... 76309.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2011 Nie znam Krakowa (nad czym ubolewam), ale rozszerzajac zasieg poszukiwan do calej Polski, ja nie znalazlem kapeluszy w dobrej cenie, odpowiednich jakosciowo i z sensownym wyborem fasonow. Jesli sa takowe, to prosze o namiar. Moge polecic https://www.newyorkhatcotogo.com/category.php?CATID=1, bo ich kapelusze, które nosilem byly dobrej jakosci, wygladaly lepiej niz na zdjeciach (fason) - duzo bardziej klasyczny z mala zadziornoscia, a cena nie scina z nog jak kapelusze (przepiekne) polecane na asuitablewardrobe.dynend.com Pozdrawiam, Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 17 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Kapelusze skoczowskie mierzyłem we wspomnianym sklepie na Długiej, niestety jedyny w rozmiarze miał niezbyt korzystny dla mnie fason. Pozostaje czekać Dzięki za link i za namiar na sklep, na pewno tam zajrzę. Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś adresy - będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Czy wie ktoś może gdzie można w Krakowie zdobyć przyzwoite kapelusze? Nie mówię o koniecznie najwyższej półce, jedynie o porządne, tradycyjne nakrycia głowy. W większości sklepów królują wyroby ze sztucznych tkanin rondami usztywnianymi kartonem Znalazłem sklep na ul. Długiej, ale dział męski jest malutki i przez większość czasu słabo zaopatrzony. P.S. Nie ukrywam, że po cichu liczę na forumowicza podpisującego się "Krakus w kapeluszu" Noszę kapelusze Borsalino i Stetsona (obie firmy polecam). Niestety, nie znam sklepu w Polsce, gdzie można je kupić. Stetsona kupowałem ostatnio w Berlinie w znanej i u nas sieci Peek & Cloppenburg na Kudammie. Filc ze Skoczowa jest w porządku, ale fasony nie za bardzo. Pozdrawiam Krakus w kapeluszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Czy wie ktoś może gdzie można w Krakowie zdobyć przyzwoite kapelusze? Nie mówię o koniecznie najwyższej półce, jedynie o porządne, tradycyjne nakrycia głowy. W większości sklepów królują wyroby ze sztucznych tkanin rondami usztywnianymi kartonem Znalazłem sklep na ul. Długiej, ale dział męski jest malutki i przez większość czasu słabo zaopatrzony. P.S. Nie ukrywam, że po cichu liczę na forumowicza podpisującego się "Krakus w kapeluszu" Noszę kapelusze Borsalino i Stetsona (obie firmy polecam). Niestety, nie znam sklepu w Polsce, gdzie można je kupić. Stetsona kupowałem ostatnio w Berlinie w znanej i u nas sieci Peek & Cloppenburg na Kudammie. Filc ze Skoczowa jest w porządku, ale fasony nie za bardzo. Przepraszam, pomyliłem się: pokaźna oferta Stetsonów nie jest dostępna w sieci P&C, ale w KaDeWe na Kudammie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Czy któryś z kolegów z Krakowa zna tą pracownię? http://czapkichorazy.prv.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 14 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Tak, byłem tam raz w lecie, szukając kapelusza na tę właśnie porę roku . Spory wybór klasycznych wzorów, niestety dla mnie estetyka sporej części mało atrakcyjna. Niemniej wszędzie to właśnie to miejsce polecano mi wszędzie jako najlepszy sklep z nakryciami głowy w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 6 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Właśnie w tymże zakładzie "kapeluszy" zakupiłem swój pierwszy kapelusz, mianowicie Melonik Oczywiście ze Skoczowa. Filc wysokiej jakości. W pełni polecam tą pracownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Czy któryś z kolegów z Krakowa zna tą pracownię? http://czapkichorazy.prv.pl/ Zna zna, co najważniejsze istnieje możliwość uszycia np. kaszkietu z dostarczonego materiału (ale raczej nie z bawełny, ma się źle układać) i dopracowanie modelu wg własnych upodobań. Perspektywa to bardzo kusząca, ale po odwiedzinach największego (podobno) sklepu z tkaninami w Krakowie, tj. Bławatny, teraz na Podchorążych, wyszedłem z pustymi rękami. A może któryś z Forumowiczów zna jakiś inny lepszy w mieście Kraka? Ideałem byłby len z jedwabiem, ale przypuszczalnie u nas nie osiągalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz W. Fita Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Zapraszam tutaj: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1382-kapelusze-i-inne-wszystko-o-eleganckim-nakryciu-g%C5%82owy/page-31#entry127581 i tutaj: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2201-krak%C3%B3w-nakrycia-g%C5%82owy/ Pozdrawiam Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bankim Napisano 15 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2019 Le Szapo on Ul. Długa is one of the best places to get awesome hats. Sometimes I wonder what is better, their product range or the helpful staff or the entire shopping experience. This is one of the most beautifully decorated shops I've seen in Poland and has a lot of character. The first and second hats that I have ever purchased in my life are from this place and I highly recommend the place. PS: Their summer collection has just arrived and it is an eye candy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi