Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1075792_10201578794499770_1055210709_n.j

Panowie,

wspólnie z Prezesem naszego Stowarzyszenia, restauracją Dawne Smaki oraz Skoczowską Fabryką Kapeluszy Polkap mam przyjemność zaprosić Was i ew. Wasze Panie na spotkanie forumowe, które odbędzie się w niezwykłym ogrodzie na tyłach Nowego Swiatu przy wspaniałym akompaniamencie zespołu Tomasz Bielski Retro Band.

28 lipca (niedziela), godz. 17:00

restauracja Dawne Smaki

ul. Nowy Swiat 49 Warszawa

koszt: 30 zł od osoby (w tym wino, itd), dla forumowiczow wejście gratis (bez wina, itd.)

w cenie m.in.: muzyka na żywo na świeżym powietrzu, sartorialny dancing w klimacie lat 20, 30., możliwość wcześniejszego zamówienia i zakupu kapeluszy POLKAP, kieliszek wódki Baczewski i lampka wina na przywitanie, dania z karty oddzielnie płatne.

Podczas spotkania będziemy mieli wyjątkową możliwość obejrzenia i zakupienia wybranych przez nas wcześniej wysokiej jakości kapeluszy skoczowskiej fabryki POLKAP (siedziba tej firmy znajduje się ponad 300 km od Warszawy).

www.sklep.polkap.pl

Do środy 24 lipca do godziny 22:00 zachęcam do wysyłania do mnie prywatnej wiadomości o treści:

model kapelusza/rozmiar kapelusza/nr koloru kapelusza

dagmar_343.jpg

Listę interesujących Was modeli prześlę do Polkapu, który w miarę możliwości magazynowych przywiezie specjalnie dla nas interesujące modele męskie i ew. damskie, które będzie MOŻNA kupić na miejscu, a na pewno dopasować właściwy rozmiar.

W związku z tym, że ilość miejsc jest ograniczona, proszę o szybkie i odpowiedzialne deklaracje.   :)

Poniżej krótki materiał filmowy z pierwszego dancingu i kilka fotek. :)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.547900875272882.1073741872.153651708031136&type=1

http://youtu.be/Bnkzyst3Lho

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Panowie, no jak Prezes będzie, to zgodnie ze statutem kazdy członek forum ma obowiazek :D. Niestety miejsca by nie starczyło, dlatego Modzi odstąpią od kar regulaminowych ;).

A tak na powaznie, to mogę Wam zdradzić, że będziecie  mogli wymienic swoje doświadczenia związane z krawiectwem miarowym między innymi z Sebastianem Żukowskim. 

W związku z pytaniami, które nie padły:

1. nie ma obowiązku na naszym spotkaniu pić, tańczyć lub kupowac kapelusze (niepotrzebne skreślić). ;)

2. nie obowiązuje strój galowy, za chino i polo nie wyrzucają z lokalu. :D

Opublikowano

dagmar_343.jpg

Ponieważ wolne miejsca znikają w błyskawicznym tempie  :lol:, to dodam, że kapelusze DAGMAR, które na głowie każdego gentelmena prezentują się naprawdę doskonale będą do kupienia w cenie 200 zł. Normalna cena, to 259 zł + koszty przesyłki.

Ale spokojnie, i tak wiem, że to Was nie zachęci do przyjścia na spotkanie. ;)

post-1456-0-54732000-1374753377_thumb.jp

Opublikowano

Wiem, że to wątek dla osób, które przyjdą, a nie dla tych które nie przyjdą, ale powiem tak: przyszedłbym nawet gdyby trzeba było zapłacić wejściówkę, nawet gdyby kapelusze ze Skoczowa były w normalnej cenie i nawet gdyby nie można było ich kupić na miejscu. Niestety wyjeżdżam w niedzielę w delegację i najpóźniej o 18 muszę być na miejscu :(

Szkoda mi fajnej imprezy i możliwości przymierzenia "Skoczowa" i dobrania czegoś dla dla siebie. Mam nadzieję, że będzie następny raz. Poza tym, Misza, gratuluję świetnego pomysłu, mam nadzieję, że wiele osób zdecyduje się w ostatniej chwili i będą tłumy :). Życzę wszystkim udanej zabawy.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Bardzo możliwe, że na przymiarkę koszuli z konkursu Osovski będę musiał przyjechać do Wawy. Pomyślałem o ew połączeniu mojej wizyty z obecnością na spotkaniu. Jak jest z miejscami na chwilę obecną?

Opublikowano

Misza, są wakacje. Ludzie są na urlopach, weekendy spędzają za miastem, a dagmar nie jest kapeluszem na upał ;) Ale jeśli chcesz to mogę Ci podrzucić listę pytań / kwestii (taki szkic, który wspólnie z kolegą Grzegorzem aka Frankensteinem opracowaliśmy), które mógłbyś poruszyć z ludźmi z Polkapu. Był kiedyś pomysł na wywiad ale się rozpłynął :)

Opublikowano

Misza,

Znajdą się jeszcze wolne miejsca dla pary?

Będzie mi bardzo miło poznać Twoją Towarzyszkę. Zapraszam. :)

Misza, są wakacje. Ludzie są na urlopach, weekendy spędzają za miastem, a dagmar nie jest kapeluszem na upał ;) Ale jeśli chcesz to mogę Ci podrzucić listę pytań / kwestii (taki szkic, który wspólnie z kolegą Grzegorzem aka Frankensteinem opracowaliśmy), które mógłbyś poruszyć z ludźmi z Polkapu. Był kiedyś pomysł na wywiad ale się rozpłynął :)

Nie wiem, czy będzie do tego dobry klimat i odpowiednie osoby, ale dajesz :). Może coś skręcimy... Choć wiecie, jak to jest, jak niekompetentna osoba zabiera się do zadawania mądrych pytań :D.

Damiance, weźmiesz kamerę?

Opublikowano

Dla tych, co jeszcze się nie zdecydowali, bo nie tańczą, nie piją, nie jedzą i nie "czapkują", przygotowana będzie projekcja filmu "Piętro wyżej" z 1937roku, a wszystko to dzięki uprzejmości Telewizji Kino Polska. :)

Opublikowano

Obejrzałem właśnie materiał filmowy i jestem bardzo zadowolony z naszej roboty! A Misza się świetnie nadaje na prowadzącego wywiady - etat masz zapewniony i już się nie wymigasz :)

Na dniach jakieś zdjęcia wrzucę ..

• Oceniam pozytywnie 1