Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy macie jakąś radę na źle złamane buty na zgięciu pomiędzy palcami a resztą buta?  Chodzi o miejsce zaznaczone czerwoną strzałką. W moich nowych butach lewy ma dwa zagięcia, które nie uciskają na stopę. W drugim bucie natomiast wyrobiło się tylko jedno zagięcie, które parszywie uciska i powoduje obtarcia.

post-644-0-12025800-1373813704_thumb.jpg

Opublikowano

Nie sądze by to było rozwiązanie szczególnie profesjonalnie ale ja identyczny problem w jednej parze rozwiązałem za pomocą wkładki do buta. W czarnych golfach lewy but pofałdował się bardziej niż prawy i boleśnie uciskał stopę. Skończyło się solidnym "pogryzieniem".

Wziąłem skórzaną wkładkę do buta (większą o rozmiar) i przyciąłem ją trochę by siedziała ciasno. But rozmiarowo miał niewielką rezerwę więc po włożeniu wkładki nic nie ciśnie, za to cholewka zachowuje się kulturalniej i przestała gryźć. Generalnie są to dziś jedne z moich wygodniejszych butów.

post-480-0-35968300-1373825130_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Moje wingtipy to Ortigni - jeśli pytanie dotyczyło moich czarnuchów ;)

A skoro już jest temat założony,  to jakie macie metody na buty które są naprawde nieźle dopasowane i wygodne przez pierwszych powiedzmy 7 godzin, a następnie w drodze powrotnej z pracy zaczynają nagle szczypać boleśnie w miejscu gdzie jest nasada dużego palca u nogi. Dodam, że buty o których mówię (koniakowe wittcheny) nie mają prawie wogóle fałd na cholewce, są na poziomie dopasowania do stopy jak w butach od Bukowskiego - czyli dopasowane jak skarpetki :) Po iluś tam godzinach za biurkiem albo po prostu po przejściu mniej więcej dwuch kilometrów nagle zaczynają podszczypywać, potem gryźć a następnie próbują amputować palucha icon_mad.gif  Ze względu na dopasowanie opcja w wkładką nie wchodzi w rachubę....

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W moim przypadku może nie tyle źle, co brzydko, zwłaszcza prawy but. I teraz pytanie, czy da się w tym godnie chodzić? Pytanie z punktu widzenia estetyki rzecz jasna, bo muszę przyznać, że są wygodne. Buty pochodzą ze znanego sprzedawcy "z francuskiego ebaya". Sam nie wiem, co robić, bo czasem z perspektywy ponad półtora metra (czyli takiej, z jakiej zwykle patrzy się na buty) wygląda to w miarę, a czasem - zwłaszcza przy intensywnym sztucznym świetle - pofalowania skóry są bardzo widoczne. I tak po pierwszym założeniu było gorzej, leżakowanie na prawidłach trochę pomogło. No i co myślicie?

2cwswfq.jpg

1e98nb.jpg

259h8pl.jpg

2qbyj5y.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy to ten sam sprzedawca, ale miałem w rękach już w sumie 3 pary z francuskiego ebaya - w każdym z przypadków skóry były bardzo kiepskiej jakości. Nie wiem czy to standard, ale uważajcie na okazje. Zdecydowanie bezpieczniej kupić bezpośrednio w sklepie Bexley'a, jak już muszą lecieć z Francji :)

Opublikowano

Niestety potwierdzam - mam trzewiki od tego sprzedawcy z ebaya. Nie doświadczyłem co prawda aż takich spektakularnych efektów jak kolega wyżej, ale jakościowo jest źle. Taki typowy "plastik-fantastik" (gorzej niż krajowi producenci, gorzej niż Bexley). O precyzji wykonania (a raczej jej barku - szwy, przekrzywiony medalion) nawet nie wspominam. Gdyby nie to, że potrzebuje butów typowo "na wyniszczenie" (do przedzierania się przez zaspy, chemię i sól) pewnie bym je zwracał. Niestety niska cena po raz kolejny (i mam nadzieje, że ostatni) mnie skusiła...