kanko Posted October 24 Report Share Posted October 24 Uwielbiam czarne koszule Pięknie to wygląda Tak samo uwielbiam to - https://sensummare.pl/pl/products/oczyszczajaca-maseczka-glinkowo-prebiotyczna-do-twarzy-101.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 24 Report Share Posted October 24 Teraz, kanko napisał: Uwielbiam czarne koszule Pięknie to wygląda @kanko Jaki rozmiar zmierzyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted October 24 Report Share Posted October 24 4 godziny temu, figo napisał: 55 cm pod pachami 52 cm w talii Na stronie Cordone jest 2cm więcej w talii i 3 cm więcej w klatce (czyli na całym odwodzie odpowiednio 4 cm i 6 cm więcej), dla mnie to kluczowa różnica. Zmierz proszę też 43. I jak możesz, to też kołnierzyk (od wszycia guzika do początku dziurki), bo to też różnie bywa, mam koszule 42, które w kołnierzyku są luźniejsze od niektórych 43. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 24 Author Report Share Posted October 24 23 minuty temu, Kyle napisał: to też różnie bywa Też mi to przyszło do głowy podczas wizyty w butiku i poprosiłem o zmierzenie. Rzeczywisty obwód kołnierzyka był ok. 1,5 cm większy od deklarowanego. Oczywiście koszula może się skurczyć. Turnbull&Asser celowo zostawia zapas, aby po praniu kołnierzyk np. 40 miał obwód 40. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 24 Report Share Posted October 24 @Kyle zmierzyłem jeszcze przed wyjściem szerokości innych koszul z tego samego rozmiaru i są różnice, przede wszystkim przy szerokości pod pachami aż do 2,5 cm. Przy rozmiarze 42 od 55 do 57,5 cm. i tak jak napisał @lubo69 - przy koszulach, które mierzyłem, obwód kołnierzyka jest o 1,5 cm większy od samego rozmiaru kołnierzyka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
me.spoke Posted October 24 Report Share Posted October 24 To ja poproszę o informację jakie kolory swetrów polo i golfów zostały w rozmiarze L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 24 Report Share Posted October 24 @me.spoke Z rozmiaru L nie ma na pewno granatowego polo i szarego swetra z golfem. Reszta powinna być - info z małą gwiazdką, gdyż nie uwzględnia dzisiejszej sprzedaży Jutro 10:00-11:00 potwierdzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 25 Report Share Posted October 25 @me.spokeWracam z konkretami Zarówno golfy jak i polo, dostępne są w rozmiarze L we wszystkich kolorach, ale większość już mam tylko w jednej, maksymalnie dwóch sztukach: granatowy (ostatnia L w popoverze), brązowy, szary, beżowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 25 Report Share Posted October 25 18 godzin temu, Kyle napisał: Na stronie Cordone jest 2cm więcej w talii i 3 cm więcej w klatce (czyli na całym odwodzie odpowiednio 4 cm i 6 cm więcej), dla mnie to kluczowa różnica. Zmierz proszę też 43. I jak możesz, to też kołnierzyk (od wszycia guzika do początku dziurki), bo to też różnie bywa, mam koszule 42, które w kołnierzyku są luźniejsze od niektórych 43. @Kyle zmierzyłem 43 w oxfordzie i pod pachami wyszło już 58,5 cm. Dla rozmiaru 43, obwód kołnierzyka wynosi... 43,5 cm. Wychodzi trochę na to, że w oxfordach ta rozmiarówka jest równiejsza, a przy popelinach są pewne odchyły. Dla porównania w czarnej popelinie 43, szerokość pod pachami wynosi 57 cm z małym hakiem, a obwód kołnierzyka niezmiennie 43,5 cm. Konkluzja: Najlepiej przymierzyć stacjonarnie albo wziąć dwa rozmiary, np. 42 i 43 i zły odesłać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted October 25 Report Share Posted October 25 A masz może koszule typowo pod wysoki wzrost z takich mniej formalnych (przyzwoitą białą albo niebieską to jeszcze idzie kupić). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 30 Author Report Share Posted October 30 Mam i ja. podzielam opinię @Velahrn. Krawat przypomina mi ten, który wygrałem w konkursie Macaroniego, ale tamten dawał słaby, mały węzeł. Bardzo dobra propozycja w tej cenie, a cenę forumową ustali Marcin:) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted November 20 Report Share Posted November 20 Cześć! zostały mi dwie sztuki swetrów Caracciolo (golfy) w rozmiarze wcześniej niedostępnym: XXL. Beżowy i szary. Przy zakupie obu: 275 zł sztuka. Przy zakupie jednego: 300 zł. - pozdrawiam, Marcin z Collo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted November 28 Report Share Posted November 28 (edited) Cześć wszystkim! Właśnie pojawiły się nowe swetry od Caracciolo. Tym razem jest to model Buttonless. Dostępny w trzech kolorach: beżowym, brązowym oraz granatowym. Rozmiarówka zbliżona zdecydowanie bardziej do tych polo, których zamówiliście naprawdę sporo. Nieco luźniejszy krój, niż w przypadku round-necków i golfów. Pełna rozmiarówka od S do XXL z małymi wyjątkami. Nie mam już na pewno brązowych i granatowych L. Reszta być powinna, choć sytuacja jest oczywiście dynamiczna i każdorazowo będę temat aktualizował w wiadomości prywatnej lub w odpowiedzi na komentarz. Pojawiły się również grube kardigany w czterech kolorach: czarnym, granatowym, beżowym (najfajniejszy, ma sporo nici w innych kolorach, robi się trochę taki melanż) oraz khaki. Tu niestety nie mam jakiś bardzo reprezentatywnych zdjęć. Ale na życzenie, mogę jakieś poglądowe oczywiście wysłać. I z uwagi na BF, promocja dla forumowiczów (BUTTONLESS) 1. Przy zakupie więcej niż jednego swetra, 250 zł za sztukę + kw 2. Przy zakupie jednego, 275 zł + kw Cena kardiganów jest wyższa (wyjściowo 500 zł, przy buttonless 400 zł): 1. Przy zakupie więcej niż jednego swetra, 350 zł za sztukę + kw 2. Przy zakupie jednego, 400 zł + kw. Przy mixach, rzecz jasna szczegóły będziemy ustalać indywidualnie. Pozdrawiam! Edited November 28 by figo zmiana zdjęć z .heic na .jpg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted November 29 Report Share Posted November 29 Wracam do Was ze wspomnianymi już wcześniej kardiganami. Dostępne są cztery wersje kolorystyczne: 1. Czerń 2. Granat 3. Khaki 4. Beż Jest na dziś dostępna pełna rozmiarówka, poza: Khaki XL Beżowy L Wymiary dla L: -72 cm długości -67 cm długości rękawów -56 cm pod pachami (mierzę na płasko, rękawy rozłożone po delikatnym skosie) Różnice między szerokością pod pachami są na ok. 2,5 cm między rozmiarami. Długość rękawó +/- 1 cm. Przy XXL długość swetra to 75 cm. Mam na dziś tylko 5 pudełek Caracciolo, tak więc pierwsze 5 osób otrzyma kardigany właśnie tak zapakowane, jak na zdjęciu. Oczywiście 80% wełna, 20% kaszmir. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted November 29 Author Report Share Posted November 29 Kilka godzin temu, na lotnisku w Zurychu, oglądałem podobne kardigany Maurizio Baldassari. Proporcje wełny do kaszmiru odwrotne. Cena - osiem razy więcej. Oczywiście z okazji BF, bo cena regularna wynosi 16 razy więcej. Były też takie fajne grube dwuwarstwowe, warstwa wierzchnia z kaszmiru, spodnia z wełny. Cena? Odpowiednio 13 i 26 razy więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdynianin Posted December 7 Report Share Posted December 7 @figo cześć, dasz proszę znać co Ci zostało z dzianiny na stanie (rozmiar M i L)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted December 8 Report Share Posted December 8 @gdynianin Cześć! W rozmiarach zarówno M jak i L: beżowy golf i szary golf W rozmiarze M mam jeszcze szare Polo i wszystkie kolory Buttonless (brązowy, granatowy, beżowy) w M są też dostępne kardigany w kolorze granatowym, czarnym oraz khaki. w L: Kardigany czarny, granatowy, khaki jutro powinno dotrzeć uzupełnienie wszystkich swetrów, ale już mam informację od producenta, że będą jakieś braki w zamówieniu. Natomiast domawiałem właśnie rozmiary L. Na pewno skończyła się już produkcja Polo. Guzikami, więc dostępne jest tylko to, co mam na stanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castorp Posted December 8 Report Share Posted December 8 A mógłbyś coś więcej powiedzieć o płaszczach z oferty sklepu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukmal Posted December 8 Report Share Posted December 8 @figoCzy moglibyś proszę zmierzyć granatowy kardigan w rozmiarze M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted December 8 Report Share Posted December 8 @CastorpNa razie jeśli chodzi o płaszcze mam zupełnie pusto - wszystko sprzedane. W tym tygodniu pojawia się nowe, jasnobrązowe, dwurzędowe płaszcze (80/20 wełna + kaszmir). Postaram się dodać jakieś foto, choćby poglądowe. @lukmal kardigany w rozmiarze M mają następujące rozmiary: ~71 cm długości, ~52,5 cm pod pachami, ~66 cm długości rękawów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted December 8 Report Share Posted December 8 @Castorp W tym tygodniu dotrą tego typu płaszcze. Natomiast póki nie dotrą, trudno mi o nich powiedzieć cokolwiek więcej. Producent określił ich kolor jako jasny brąz. Wzór coś a’la Jodełka. Długość zdaje się na około 100 cm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted Tuesday at 04:28 PM Report Share Posted Tuesday at 04:28 PM Pozwolę sobie dodać to, co zostało z dzianin. Jeśli ktoś byłby jeszcze zainteresowany swetrami, zapraszam do kontaktu tu lub już bezpośrednio w wiadomości prywatnej. Golfy Brąz: M i XL Beż: M, L, XL, XXL Szarość: S, M, L, XXL Granat: Sold out Polo Beż: XL Szarość: S i M Granat: S i XL Round Neck Szarość: XL Beż: XL Buttonless Granat: S, M, L, XL, XXL Beż: S, M, XL, XXL Brąz: M Kardigany Granat: S, L, XL Khaki: S, M, XXL Beż: S, M, L, XL, XXL Czerń: S, M, L, XL, XXL Uzupełnienie ma dotrzeć "na dniach", ale na większość rozmiarów i tak już mam zapisy więc polecam działać teraz.- kolejne doładowanie i nowe kolekcje, dopiero na przełomie stycznia i lutego 2026. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ws22 Posted yesterday at 11:07 AM Report Share Posted yesterday at 11:07 AM Cześć, jakie zostały jeszcze koszule w rozmiarze 42? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted yesterday at 11:36 AM Report Share Posted yesterday at 11:36 AM @ws22 hej. Zostały mi z tego rozmiaru: biały oxford, Czarna popelina oraz biały len. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filkor Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago Po dzisiejszej wizycie u Marcina w Collo uśmiech nie schodzi mi z twarzy. Poszedłem po golf, wyszedłem z golfem, kardiganem i dwiema marynarkami 😄 Świetna atmosfera, piękne rzeczy w butiku - wizyta w Collo to pozycja obowiązkowa dla każdego mieszkającego, bądź odwiedzającego, Łódź. @figo - trzymam kciuki za długofalowe powodzenie. Ja na pewno przyjdę jeszcze nie raz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts