Jump to content

[Łódź] Collo Italiano Księży Młyn

lubo69
 Share

Recommended Posts

O, dzień dobry :) Tak się składa, że ten butik, to moja sprawka. @lubo69- dziękuję za odwiedziny. Już nadrabiamy niedobory w rozmiarach 41! @Velahrn - na dziś stacjonarnie + znaczną część rzeczy można znaleźć na Vinted. Aczkolwiek tę platformę traktuję wyłącznie jako formę promocji, bo wiadomo - w Polsce nie ma tam miejsca dla przedsiębiorców. Sklep powstaje, będzie dostępny pod domeną colloitaliano kropka com. Realnie w ciągu 2 tygodniu sklep zacznie działać.

Tak jak napisał @lubo69, skromnie rzecz ujmując, ceny wręcz okazyjne. Oczywiście po ukazaniu konta na forum BwB, odpowiednie zniżki :)

• Like 8

21 minut temu, figo napisał:

O, dzień dobry :) Tak się składa, że ten butik, to moja sprawka. @lubo69- dziękuję za odwiedziny. Już nadrabiamy niedobory w rozmiarach 41! @Velahrn - na dziś stacjonarnie + znaczną część rzeczy można znaleźć na Vinted. Aczkolwiek tę platformę traktuję wyłącznie jako formę promocji, bo wiadomo - w Polsce nie ma tam miejsca dla przedsiębiorców. Sklep powstaje, będzie dostępny pod domeną colloitaliano kropka com. Realnie w ciągu 2 tygodniu sklep zacznie działać.

Tak jak napisał @lubo69, skromnie rzecz ujmując, ceny wręcz okazyjne. Oczywiście po ukazaniu konta na forum BwB, odpowiednie zniżki :)

O, ciekawe, jaki macie adres na Vinted?

Zapowiada się dobrze! Przy okazji wycieczki do Łodzi będę musiał odwiedzić sklep ;-) 

34 minuty temu, Velahrn napisał:

Już nadrabiamy niedobory w rozmiarach 41!

Super, bo jeszcze potem byłoby na mnie :-) 

EDIT. A buty to jakiej marki?

11 godzin temu, suede napisał:

A buty to jakiej marki?

To pytanie do @figo

Ja widziałem tylko trampki SuitSupply. Swoją drogą, jeśli pytania na forum są wyznacznikiem popytu w społeczeństwie, właśnie buty przydałoby się wprowadzić do oferty.

@tryhp3mam trochę rzeczy z Susu, ale to z bardziej z prywatnego źródła. Pojawiają się one (produkty Susu) wyłącznie na start. Susu nadal nie planuje żadnych aktywności w Polsce. Inne marki są natomiast dość mocno naszym rynkiem zainteresowane. 

@suede obuwie widoczne na zdjęciu to Susu, ale zdjęcie jest już nieaktualne.  Obecnie w ofercie nie mam praktycznie żadnych butów. Jest szansa, że jakieś się pojawią, ale jest to na bardzo wczesnym etapie.

W najbliższym czasie będzie - z uwagi na sezonowość - dużo swetrów. Jadą do mnie też płaszcze 80% wełna, 20% kaszmir od Caracciolo. Ta marka jest jednak dość nierówna. Swetry robią kapitalne - zarówno w round-necki, popover, jak i golfy. Jakieś pół półki wyżej od Susu (to opinia klientów). Krawaty również. Natomiast garnitury, marynarki… musiałem odsyłać naprawdę spore zamówienia. 

Na dziś, po swetry zdecydowanie zapraszam. Załączam ich zdjęcia - takie na razie trochę chałupnicze. Sesyjne się obrabiają. 20% kaszmiru "robi robotę". Mam też klasyczne round-necki. Są też w kolorze czarnym. 

Podsumowując, gdyż trochę odbiegłem od głównego tematu. Na dziś z obuwiem jest to dość odległy temat. Butikowo Susu mam bardziej na pokaz, żeby przyciągnąć widza, że tak to ujmę. 

IMG_2918.jpeg

IMG_2919.jpeg

IMG_2920.jpeg

IMG_2921.jpeg

• Upvote 1

Potwierdzam, że polówki z długim rękawem są bardzo fajne. Prawdziwa wartość okaże się po kilku/nastu praniach, ale w proponowanej w sklepie cenie (nie wiem, czy mogę tę cenę tu napisać) zdecydowanie warto przynajmniej rozważyć.

• Like 1

Ja powiem tak: skoro na Bestsecret Johnstons of Elgin (wełna bez kaszmiru), przy przebranej kolorystyce i rozmiarówce, zaczyna się od 500-550 zł (RRP w granicach 2K), to rozsądny człowiek zamyka w przeglądarce zakładkę z forum i otwiera koleo.pl > pociąg do Łodzi…

Disclaimer dla zwolenników teorii spiskowych: ja z tego lobbingu nic nie mam…

• Like 2

Przymierzałem L - 179/73, klatka 99, talia 93; był luźny, ale nie workowaty, rękawy minimalnie za długie.

Powiedziałbym, że to krój regularny, nieznacznie w stronę slim.

• Upvote 1

16 godzin temu, suede napisał:

Jak wygląda kwestia kroju swetrów? Potrzebowałbym czegoś mniej "beczułkowatego" na moja sylwetkę. 

Bardziej dopasowanych szukaj raczej z merynosa. Z normalnej wełny albo kaszmiru nie szyje się raczej rzeczy bardzo dopasowanych.

@suede Golfy będą w przyszłym tygodniu. Jeśli chodzi o krój, to myślę, że śmiało można o nim powiedzieć, że to lekki slim. Nieco bardziej taliowane są te swetry z okrągłym dekoltem. Na zachętę przesyłam jeszcze zdjęcie z wieszaka.  

Zachęcam do wypróbowania :)

IMG_6803.jpeg

IMG_6804.jpeg

• Like 3

3 godziny temu, figo napisał:

Paczka uzupełniająca z Włoch dziś ruszyła w drogę. Wśród niej również golfy, w kolorze szarym, brązowym, beżowym i granatowym, o tym samym składzie wełna 80-20 kaszmir.

Daj proszę znać, gdy dotrą golfy ;-) Zakładam, że rozmiarówka będzie taka sama? 

Klient, który kupił stacjonarnie jedną szarą, wrócił dziś po tygodniu i wziął po jednej z każdego koloru i rodzaju kołnierza :) Jak to mówią: jak sam się nie pochwalisz, to nikt Cię nie pochwali.

Brać, nie pytać. Tak zwana okazja :)

IMG_3219.jpeg

IMG_3220.jpeg

IMG_3221.jpeg

• Upvote 1