Popular Post lubo69 Posted October 6 Popular Post Report Share Posted October 6 Piękne miejsce powstało na mapie (niegdyś) włókienniczego miasta. W odległości rzutu kaszmirowym beretem od fabryki Karola, Maksa i Moryca, znajduje się taki oto sklep: (foto za Insta colloitaliano i lofthansa.pl) Właściciel (ponoć bywa na forum) ujął mnie przede wszystkim tym, że mnie wpuścił (w poniedziałki zamknięte); widać dojrzał przez szybę głód sartorialnych podbojów w moich oczach. Asortyment: SuitSupply, Caracciolo, Cordone1956, Pedemeia i inne. Zajrzawszy wcześniej na profil Insta, szczerze powiedziawszy obawiałem się, że sklep spali się w blokach startowych, bo swetry i koszule po 200 euro będą kosztować 1099 zł (polski VAT i nękanie przedsiębiorców) i nikt tego nie kupi. Tymczasem ceny są BARDZO zachęcające - szczegóły w sklepie. Dla łodzian pozycja obowiązkowa. Dla przyjezdnych bardzo rekomendowana, zwłaszcza jeśli ktoś nie był na Księżym Młynie. Kto zgłodnieje w drodze, w lokalu obok (Spiżarnia Rydzyńska) może nabyć kabanosy z mangalicy i szarego bydła; dla miłośników wege też coś się znajdzie. Tylko mi tam nie wykupta wszystkiego; zostawić wujkowi lubo69 coś w rozmiarze L/41. 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted October 6 Report Share Posted October 6 Bardzo ciekawe! Rozumiem, że sprzedaż tylko stacjonarnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 6 Author Report Share Posted October 6 Sklepu internetowego, o ile mi wiadomo, nie ma; czy będzie, mogę podpytać. edit: na profilu IG właśnie napisano, że ma być:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 6 Report Share Posted October 6 O, dzień dobry Tak się składa, że ten butik, to moja sprawka. @lubo69- dziękuję za odwiedziny. Już nadrabiamy niedobory w rozmiarach 41! @Velahrn - na dziś stacjonarnie + znaczną część rzeczy można znaleźć na Vinted. Aczkolwiek tę platformę traktuję wyłącznie jako formę promocji, bo wiadomo - w Polsce nie ma tam miejsca dla przedsiębiorców. Sklep powstaje, będzie dostępny pod domeną colloitaliano kropka com. Realnie w ciągu 2 tygodniu sklep zacznie działać. Tak jak napisał @lubo69, skromnie rzecz ujmując, ceny wręcz okazyjne. Oczywiście po ukazaniu konta na forum BwB, odpowiednie zniżki 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted October 6 Report Share Posted October 6 21 minut temu, figo napisał: O, dzień dobry Tak się składa, że ten butik, to moja sprawka. @lubo69- dziękuję za odwiedziny. Już nadrabiamy niedobory w rozmiarach 41! @Velahrn - na dziś stacjonarnie + znaczną część rzeczy można znaleźć na Vinted. Aczkolwiek tę platformę traktuję wyłącznie jako formę promocji, bo wiadomo - w Polsce nie ma tam miejsca dla przedsiębiorców. Sklep powstaje, będzie dostępny pod domeną colloitaliano kropka com. Realnie w ciągu 2 tygodniu sklep zacznie działać. Tak jak napisał @lubo69, skromnie rzecz ujmując, ceny wręcz okazyjne. Oczywiście po ukazaniu konta na forum BwB, odpowiednie zniżki O, ciekawe, jaki macie adres na Vinted? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suede Posted October 6 Report Share Posted October 6 Zapowiada się dobrze! Przy okazji wycieczki do Łodzi będę musiał odwiedzić sklep 34 minuty temu, Velahrn napisał: Już nadrabiamy niedobory w rozmiarach 41! Super, bo jeszcze potem byłoby na mnie EDIT. A buty to jakiej marki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 7 Author Report Share Posted October 7 11 godzin temu, suede napisał: A buty to jakiej marki? To pytanie do @figo Ja widziałem tylko trampki SuitSupply. Swoją drogą, jeśli pytania na forum są wyznacznikiem popytu w społeczeństwie, właśnie buty przydałoby się wprowadzić do oferty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted October 7 Report Share Posted October 7 Wielu czeka na oficjalny butik SuSu w PL. Zaczęli sprzedawać w sklepach multibrandowych? Chyba wcześniej tego nie robili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 7 Report Share Posted October 7 @tryhp3mam trochę rzeczy z Susu, ale to z bardziej z prywatnego źródła. Pojawiają się one (produkty Susu) wyłącznie na start. Susu nadal nie planuje żadnych aktywności w Polsce. Inne marki są natomiast dość mocno naszym rynkiem zainteresowane. @suede obuwie widoczne na zdjęciu to Susu, ale zdjęcie jest już nieaktualne. Obecnie w ofercie nie mam praktycznie żadnych butów. Jest szansa, że jakieś się pojawią, ale jest to na bardzo wczesnym etapie. W najbliższym czasie będzie - z uwagi na sezonowość - dużo swetrów. Jadą do mnie też płaszcze 80% wełna, 20% kaszmir od Caracciolo. Ta marka jest jednak dość nierówna. Swetry robią kapitalne - zarówno w round-necki, popover, jak i golfy. Jakieś pół półki wyżej od Susu (to opinia klientów). Krawaty również. Natomiast garnitury, marynarki… musiałem odsyłać naprawdę spore zamówienia. Na dziś, po swetry zdecydowanie zapraszam. Załączam ich zdjęcia - takie na razie trochę chałupnicze. Sesyjne się obrabiają. 20% kaszmiru "robi robotę". Mam też klasyczne round-necki. Są też w kolorze czarnym. Podsumowując, gdyż trochę odbiegłem od głównego tematu. Na dziś z obuwiem jest to dość odległy temat. Butikowo Susu mam bardziej na pokaz, żeby przyciągnąć widza, że tak to ujmę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 7 Author Report Share Posted October 7 Potwierdzam, że polówki z długim rękawem są bardzo fajne. Prawdziwa wartość okaże się po kilku/nastu praniach, ale w proponowanej w sklepie cenie (nie wiem, czy mogę tę cenę tu napisać) zdecydowanie warto przynajmniej rozważyć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 7 Report Share Posted October 7 @lubo69 śmiało 400 zł. Stacjonarnie -50 zł na pierwsze zakupy. Dla forumowiczów - gdyby oczywiście ktoś zechciał spróbować - 300 zł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 7 Author Report Share Posted October 7 Ja powiem tak: skoro na Bestsecret Johnstons of Elgin (wełna bez kaszmiru), przy przebranej kolorystyce i rozmiarówce, zaczyna się od 500-550 zł (RRP w granicach 2K), to rozsądny człowiek zamyka w przeglądarce zakładkę z forum i otwiera koleo.pl > pociąg do Łodzi… Disclaimer dla zwolenników teorii spiskowych: ja z tego lobbingu nic nie mam… 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suede Posted October 7 Report Share Posted October 7 Niby szukam golfu, ale to polo prezentuje się świetnie na zdjęciach Jak wygląda kwestia kroju swetrów? Potrzebowałbym czegoś mniej "beczułkowatego" na moja sylwetkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 7 Author Report Share Posted October 7 Przymierzałem L - 179/73, klatka 99, talia 93; był luźny, ale nie workowaty, rękawy minimalnie za długie. Powiedziałbym, że to krój regularny, nieznacznie w stronę slim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted October 8 Report Share Posted October 8 16 godzin temu, suede napisał: Jak wygląda kwestia kroju swetrów? Potrzebowałbym czegoś mniej "beczułkowatego" na moja sylwetkę. Bardziej dopasowanych szukaj raczej z merynosa. Z normalnej wełny albo kaszmiru nie szyje się raczej rzeczy bardzo dopasowanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 8 Report Share Posted October 8 @suede Golfy będą w przyszłym tygodniu. Jeśli chodzi o krój, to myślę, że śmiało można o nim powiedzieć, że to lekki slim. Nieco bardziej taliowane są te swetry z okrągłym dekoltem. Na zachętę przesyłam jeszcze zdjęcie z wieszaka. Zachęcam do wypróbowania 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted October 8 Report Share Posted October 8 Od teraz ten wątek staje się oficjalnym wątkiem Collo Italiano, które dołącza do partnerów Stowarzyszenia, gdzie marka może się reklamować 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post figo Posted October 9 Popular Post Report Share Posted October 9 Cześć! Bardzo dziękuję za możliwość dołączenia do grona partnerów Stowarzyszenia. Na forum jestem od dłuższego czasu, choć głównie jako obserwator. Nie będę ukrywał, że klasyczną męską elegancją zacząłem interesować się właśnie przez forum BwB. Pamiętam jak dziś moment, w którym znowu wróciłem z zakupów niezadowolony. Nabyłem wówczas garnitur w Bytomiu, wróciłem do domu i mimo pierwszego zadowolenia z zakupu czułem, że to nie to. Zacząłem wpisywać najróżniejsze frazy w Google, aż wpisałem taką, która doprowadziła mnie do forum BwB. Tutaj dowiedziałem się czym jest zestaw koordynowany, barchetta i że butonierka to niekoniecznie kwiatek w dziurce od klapy marynarki. Tamtego garnituru z Bytomia już nie mam, a zamiłowanie do męskiej elegancji pozostało. A w ostatnim czasie przerodziło się w podjęcie próby stworzenia lokalnego biznesu, który - jak wszystkie gwiazdy na niebie odpowiednio się poukładają - miałby zostać multibrandowym butikiem/sklepem, zrzeszając marki, które są na dziś stacjonarnie niedostępne w Polsce. To oczywiście odległa perspektywa, no i od czegoś trzeba jednak zacząć. Tak więc na samym początku, wielkie dzięki za możliwość dołączenia do grona partnerów Stowarzyszenia i trochę czuję się tak, jakbym jako uczeń, dołączył do grona nauczycieli O samym butiku słów kilka: Collo Italiano - na dziś łódzki z produktami głównie od Caracciolo i Cordone 1956. Mamy też Pedemeia + kilka kolejnych partnerstw się szykuje. Do końca przyszłego roku plan jest taki, by pojawiło się tu 6-7 brandów z Włoch, ale przy jednoczesnym założeniu, że ceny będą przystępne. Tak więc marki, które oferują ceny, powodujące konieczność sprzedawania ich przeze mnie po wysokich stawkach (np. koszule za 1.000 zł), na ten moment zdecydowanie wypadają. Kapitalnie sprzedają się koszule Cordone, czy właśnie swetry od Caracciolo. I takich produktów będę szukał - świetnych jakościowo, ale i przystępnych cenowo. E-commerce będzie dostępny za ok. tydzień-dwa pod domeną www.colloitaliano.com. Póki co można nas znaleźć na IG i FB pod nazwą Collo Italiano. Staropolskim zwyczajem, chciałbym też przywitać się z Wami wszystkimi, oferując bardzo dobry produkt, z bardzo atrakcyjną ceną, dostępną wyłącznie dla forumowiczów: Przy zakupie jednego swetra Caracciolo - 300 zł + kw. Przy zakupie dwóch swetrów Caracciolo - 280 zł / sztuka + kw. Przy zakupie trzech swetrów Caracciolo - 250 zł / sztuka + kw. Swetry w stylu popover, dostępne są w 5 kolorach: granatowym, czarnym, beżowym, szarym oraz brązowym. Swetry round-neck, dostępne są w 4 kolorach: granatowym, czarnym, beżowym oraz szarym. Skład: 80% wełna, 20% kaszmir. Rozmiarówka dość klasyczna. Myślę, że porównywalna do Susu. Na pewno popover jest nieco dłuższy i o nieco luźniejszym kroju, niż round-neck. S: • długość: ok. 70 cm • szerokość pod pachami: ok. 52 cm • długość rękawa: ok. 64 cm M: • długość: ok. 72 cm • szerokość pod pachami: ok. 54 cm • długość rękawa: ok. 65 cm L: • długość: ok. 74 cm • szerokość pod pachami: ok. 56 cm • długość rękawa: ok. 67 cm XL: • długość: ok. 76 cm • szerokość pod pachami: ok. 58 cm • długość rękawa: ok. 68 cm Rozmiarówka dla swetrów round-neck jest niemal identyczna. Na długość -2 cm oraz -1 cm pod pachami. Na życzenie pomierzę tak dokładnie, jak tylko się da. Na ten moment brakuje mi rozmiaru L dla granatowego i brązowego popovera. Jeśli rozmiar będzie dostępny od ręki, a tak się na pewno wydarzy dla każdego swetra w rozmiarze S, M i XL, paczkę wysyłam dnia następnego. W przypadku braku danego rozmiaru, w danym kolorze, trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość maksymalnie do wtorku/środy. Paczka uzupełniająca z Włoch dziś ruszyła w drogę. Wśród niej również golfy, w kolorze szarym, brązowym, beżowym i granatowym, o tym samym składzie wełna 80-20 kaszmir. Swetry wysyłam w eleganckich torbach zaprezentowanych na zdjęciu. W przypadku zakupu 3 swetrów lub więcej, zostaną one zapakowane w eleganckie opakowanie, które również załączam na zdjęciu - generalnie mogę w tym opakowaniu wysłać nawet jeden sweter, ale jest ono nieco za duże na jeden taki produkt Jeśli jesteś z Łodzi lub okolic, zdecydowanie zapraszam do odwiedzin stacjonarnych. Butik otwarty jest od wtorku do piątku w godz. 10:00-18:00 oraz w soboty, w godzinach 10:00-15:00. Nadal uczę się tego miejsca, więc zapewne w ciągu miesiąca, nastąpi delikatna rekalkulacja tych godzin. Jeżeli doczytałeś tę wiadomość do końca, jest jeszcze fajny prezent. Dla pierwszych trzech osób, które zakupią min. 2 swetry, wybrany krawat Caracciolo za free (kilka egzemplarzy podeślę w wiadomości prywatnej). Ps. Na swetrach można dostrzec tzw. napylenie włókien, charakterystyczne dla odzieży, posiadającej spory udział kaszmiru. Chodzi o takie "przejaśnienia" - one powstają wtedy, gdy produkt jest w transporcie lub przy kiepskim przechowywaniu. Oczywiście to "przejaśnienie" schodzi przy użyciu żelazka parowego lub/i przy pierwszym lepszym praniu/namaczaniu. Ja oczywiście przed wysyłką produkt przeprasuję parowo, ale po złożeniu i w trakcie wysyłki, takie napylenia mogą powstać ponownie. Dziękuję za uwagę i oczywiście pozostaję do dyspozycji 8 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suede Posted October 9 Report Share Posted October 9 3 godziny temu, figo napisał: Paczka uzupełniająca z Włoch dziś ruszyła w drogę. Wśród niej również golfy, w kolorze szarym, brązowym, beżowym i granatowym, o tym samym składzie wełna 80-20 kaszmir. Daj proszę znać, gdy dotrą golfy Zakładam, że rozmiarówka będzie taka sama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 9 Report Share Posted October 9 @suede golfy powinny dotrzeć w okolicach wtorku. Jak tylko będą, podzielę się zdjęciami. Tak, rozmiarówka ma być 1:1, ale również zweryfikuję na 100%, jak już będą :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydlowsky Posted October 9 Report Share Posted October 9 Masz w planach jakieś odważniejsze kolory tych wełniach polo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 9 Author Report Share Posted October 9 Dla porównania, ceny ze strony producenta (Caracciolo), po zastosowaniu rabatu: golf 100% kaszmir = 1690 zł; polo 30% kaszmir, 70% bawełna = 1082 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 9 Report Share Posted October 9 @SzydlowskyOferta B2B zazwyczaj jest dość okrojona, więc generalnie, przynajmniej na ten moment, zwyczajnie nie mam takiej możliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castorp Posted October 9 Report Share Posted October 9 Bardzo ciekawa oferta! Przeglądnąłem FB i jestem zachwycony. Krawaty marzenie. Jestem ciekaw sklepu internetowego jako że niestety do Łodzi się nie wybieram w najbliższym czasie. Życzę powodzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted October 10 Report Share Posted October 10 Klient, który kupił stacjonarnie jedną szarą, wrócił dziś po tygodniu i wziął po jednej z każdego koloru i rodzaju kołnierza Jak to mówią: jak sam się nie pochwalisz, to nikt Cię nie pochwali. Brać, nie pytać. Tak zwana okazja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts