kanko Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 Uwielbiam czarne koszule Pięknie to wygląda Tak samo uwielbiam to - https://sensummare.pl/pl/products/oczyszczajaca-maseczka-glinkowo-prebiotyczna-do-twarzy-101.html Cytuj
figo Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 Teraz, kanko napisał: Uwielbiam czarne koszule Pięknie to wygląda @kanko Jaki rozmiar zmierzyć? Cytuj
Kyle Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 4 godziny temu, figo napisał: 55 cm pod pachami 52 cm w talii Na stronie Cordone jest 2cm więcej w talii i 3 cm więcej w klatce (czyli na całym odwodzie odpowiednio 4 cm i 6 cm więcej), dla mnie to kluczowa różnica. Zmierz proszę też 43. I jak możesz, to też kołnierzyk (od wszycia guzika do początku dziurki), bo to też różnie bywa, mam koszule 42, które w kołnierzyku są luźniejsze od niektórych 43. Cytuj
lubo69 Opublikowano 24 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 23 minuty temu, Kyle napisał: to też różnie bywa Też mi to przyszło do głowy podczas wizyty w butiku i poprosiłem o zmierzenie. Rzeczywisty obwód kołnierzyka był ok. 1,5 cm większy od deklarowanego. Oczywiście koszula może się skurczyć. Turnbull&Asser celowo zostawia zapas, aby po praniu kołnierzyk np. 40 miał obwód 40. Cytuj
figo Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 @Kyle zmierzyłem jeszcze przed wyjściem szerokości innych koszul z tego samego rozmiaru i są różnice, przede wszystkim przy szerokości pod pachami aż do 2,5 cm. Przy rozmiarze 42 od 55 do 57,5 cm. i tak jak napisał @lubo69 - przy koszulach, które mierzyłem, obwód kołnierzyka jest o 1,5 cm większy od samego rozmiaru kołnierzyka. Cytuj
me.spoke Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 To ja poproszę o informację jakie kolory swetrów polo i golfów zostały w rozmiarze L Cytuj
figo Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 @me.spoke Z rozmiaru L nie ma na pewno granatowego polo i szarego swetra z golfem. Reszta powinna być - info z małą gwiazdką, gdyż nie uwzględnia dzisiejszej sprzedaży Jutro 10:00-11:00 potwierdzę. Cytuj
figo Opublikowano 25 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2025 @me.spokeWracam z konkretami Zarówno golfy jak i polo, dostępne są w rozmiarze L we wszystkich kolorach, ale większość już mam tylko w jednej, maksymalnie dwóch sztukach: granatowy (ostatnia L w popoverze), brązowy, szary, beżowy. Cytuj
figo Opublikowano 25 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2025 18 godzin temu, Kyle napisał: Na stronie Cordone jest 2cm więcej w talii i 3 cm więcej w klatce (czyli na całym odwodzie odpowiednio 4 cm i 6 cm więcej), dla mnie to kluczowa różnica. Zmierz proszę też 43. I jak możesz, to też kołnierzyk (od wszycia guzika do początku dziurki), bo to też różnie bywa, mam koszule 42, które w kołnierzyku są luźniejsze od niektórych 43. @Kyle zmierzyłem 43 w oxfordzie i pod pachami wyszło już 58,5 cm. Dla rozmiaru 43, obwód kołnierzyka wynosi... 43,5 cm. Wychodzi trochę na to, że w oxfordach ta rozmiarówka jest równiejsza, a przy popelinach są pewne odchyły. Dla porównania w czarnej popelinie 43, szerokość pod pachami wynosi 57 cm z małym hakiem, a obwód kołnierzyka niezmiennie 43,5 cm. Konkluzja: Najlepiej przymierzyć stacjonarnie albo wziąć dwa rozmiary, np. 42 i 43 i zły odesłać 1 Cytuj
tryhp3 Opublikowano 25 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2025 A masz może koszule typowo pod wysoki wzrost z takich mniej formalnych (przyzwoitą białą albo niebieską to jeszcze idzie kupić). Cytuj
lubo69 Opublikowano 30 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2025 Mam i ja. podzielam opinię @Velahrn. Krawat przypomina mi ten, który wygrałem w konkursie Macaroniego, ale tamten dawał słaby, mały węzeł. Bardzo dobra propozycja w tej cenie, a cenę forumową ustali Marcin:) 3 Cytuj
figo Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 Cześć! zostały mi dwie sztuki swetrów Caracciolo (golfy) w rozmiarze wcześniej niedostępnym: XXL. Beżowy i szary. Przy zakupie obu: 275 zł sztuka. Przy zakupie jednego: 300 zł. - pozdrawiam, Marcin z Collo 1 Cytuj
figo Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 (edytowane) Cześć wszystkim! Właśnie pojawiły się nowe swetry od Caracciolo. Tym razem jest to model Buttonless. Dostępny w trzech kolorach: beżowym, brązowym oraz granatowym. Rozmiarówka zbliżona zdecydowanie bardziej do tych polo, których zamówiliście naprawdę sporo. Nieco luźniejszy krój, niż w przypadku round-necków i golfów. Pełna rozmiarówka od S do XXL z małymi wyjątkami. Nie mam już na pewno brązowych i granatowych L. Reszta być powinna, choć sytuacja jest oczywiście dynamiczna i każdorazowo będę temat aktualizował w wiadomości prywatnej lub w odpowiedzi na komentarz. Pojawiły się również grube kardigany w czterech kolorach: czarnym, granatowym, beżowym (najfajniejszy, ma sporo nici w innych kolorach, robi się trochę taki melanż) oraz khaki. Tu niestety nie mam jakiś bardzo reprezentatywnych zdjęć. Ale na życzenie, mogę jakieś poglądowe oczywiście wysłać. I z uwagi na BF, promocja dla forumowiczów (BUTTONLESS) 1. Przy zakupie więcej niż jednego swetra, 250 zł za sztukę + kw 2. Przy zakupie jednego, 275 zł + kw Cena kardiganów jest wyższa (wyjściowo 500 zł, przy buttonless 400 zł): 1. Przy zakupie więcej niż jednego swetra, 350 zł za sztukę + kw 2. Przy zakupie jednego, 400 zł + kw. Przy mixach, rzecz jasna szczegóły będziemy ustalać indywidualnie. Pozdrawiam! Edytowane 28 Listopada 2025 przez figo zmiana zdjęć z .heic na .jpg 1 Cytuj
figo Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Wracam do Was ze wspomnianymi już wcześniej kardiganami. Dostępne są cztery wersje kolorystyczne: 1. Czerń 2. Granat 3. Khaki 4. Beż Jest na dziś dostępna pełna rozmiarówka, poza: Khaki XL Beżowy L Wymiary dla L: -72 cm długości -67 cm długości rękawów -56 cm pod pachami (mierzę na płasko, rękawy rozłożone po delikatnym skosie) Różnice między szerokością pod pachami są na ok. 2,5 cm między rozmiarami. Długość rękawó +/- 1 cm. Przy XXL długość swetra to 75 cm. Mam na dziś tylko 5 pudełek Caracciolo, tak więc pierwsze 5 osób otrzyma kardigany właśnie tak zapakowane, jak na zdjęciu. Oczywiście 80% wełna, 20% kaszmir. 3 2 Cytuj
lubo69 Opublikowano 29 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 Kilka godzin temu, na lotnisku w Zurychu, oglądałem podobne kardigany Maurizio Baldassari. Proporcje wełny do kaszmiru odwrotne. Cena - osiem razy więcej. Oczywiście z okazji BF, bo cena regularna wynosi 16 razy więcej. Były też takie fajne grube dwuwarstwowe, warstwa wierzchnia z kaszmiru, spodnia z wełny. Cena? Odpowiednio 13 i 26 razy więcej. Cytuj
gdynianin Opublikowano 7 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2025 @figo cześć, dasz proszę znać co Ci zostało z dzianiny na stanie (rozmiar M i L)? Cytuj
figo Opublikowano 8 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 @gdynianin Cześć! W rozmiarach zarówno M jak i L: beżowy golf i szary golf W rozmiarze M mam jeszcze szare Polo i wszystkie kolory Buttonless (brązowy, granatowy, beżowy) w M są też dostępne kardigany w kolorze granatowym, czarnym oraz khaki. w L: Kardigany czarny, granatowy, khaki jutro powinno dotrzeć uzupełnienie wszystkich swetrów, ale już mam informację od producenta, że będą jakieś braki w zamówieniu. Natomiast domawiałem właśnie rozmiary L. Na pewno skończyła się już produkcja Polo. Guzikami, więc dostępne jest tylko to, co mam na stanie. Cytuj
Castorp Opublikowano 8 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 A mógłbyś coś więcej powiedzieć o płaszczach z oferty sklepu? Cytuj
lukmal Opublikowano 8 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 @figoCzy moglibyś proszę zmierzyć granatowy kardigan w rozmiarze M. Cytuj
figo Opublikowano 8 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 @CastorpNa razie jeśli chodzi o płaszcze mam zupełnie pusto - wszystko sprzedane. W tym tygodniu pojawia się nowe, jasnobrązowe, dwurzędowe płaszcze (80/20 wełna + kaszmir). Postaram się dodać jakieś foto, choćby poglądowe. @lukmal kardigany w rozmiarze M mają następujące rozmiary: ~71 cm długości, ~52,5 cm pod pachami, ~66 cm długości rękawów. 1 Cytuj
figo Opublikowano 8 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2025 @Castorp W tym tygodniu dotrą tego typu płaszcze. Natomiast póki nie dotrą, trudno mi o nich powiedzieć cokolwiek więcej. Producent określił ich kolor jako jasny brąz. Wzór coś a’la Jodełka. Długość zdaje się na około 100 cm. 1 Cytuj
figo Opublikowano 9 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2025 Pozwolę sobie dodać to, co zostało z dzianin. Jeśli ktoś byłby jeszcze zainteresowany swetrami, zapraszam do kontaktu tu lub już bezpośrednio w wiadomości prywatnej. Golfy Brąz: M i XL Beż: M, L, XL, XXL Szarość: S, M, L, XXL Granat: Sold out Polo Beż: XL Szarość: S i M Granat: S i XL Round Neck Szarość: XL Beż: XL Buttonless Granat: S, M, L, XL, XXL Beż: S, M, XL, XXL Brąz: M Kardigany Granat: S, L, XL Khaki: S, M, XXL Beż: S, M, L, XL, XXL Czerń: S, M, L, XL, XXL Uzupełnienie ma dotrzeć "na dniach", ale na większość rozmiarów i tak już mam zapisy więc polecam działać teraz.- kolejne doładowanie i nowe kolekcje, dopiero na przełomie stycznia i lutego 2026. Cytuj
ws22 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 Cześć, jakie zostały jeszcze koszule w rozmiarze 42? Cytuj
figo Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 @ws22 hej. Zostały mi z tego rozmiaru: biały oxford, Czarna popelina oraz biały len. 1 Cytuj
Filkor Opublikowano 14 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 Po dzisiejszej wizycie u Marcina w Collo uśmiech nie schodzi mi z twarzy. Poszedłem po golf, wyszedłem z golfem, kardiganem i dwiema marynarkami ? Świetna atmosfera, piękne rzeczy w butiku - wizyta w Collo to pozycja obowiązkowa dla każdego mieszkającego, bądź odwiedzającego, Łódź. @figo - trzymam kciuki za długofalowe powodzenie. Ja na pewno przyjdę jeszcze nie raz. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi