Sanguineus Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Witam, Poniżej zamieszczam kilka zdjęć z drugiej przymiarki garnituru zamówionego u pana Piotra Kamińskiego z materiału od pana Romana Zaczkiewicza. Od razu przepraszam za mało elegancki zarost na twarzy i niepasujące do całego otoczenia buty (mam nadzieję, że to faux pas zostanie mi wybaczone). To moje pierwsze zamówienie bespoke, więc proszę o wszelkie uwagi. Tym co ostatecznie skłoniło mnie do zamówienia garnituru u krawca była prośba kolegi, abym został świadkiem na jego ślubie. Stąd też kremowa kamizelka, która, moim zdaniem, będzie pasowała do tej okazji. Tkanina na garnitur to kilkuletnia Lumb's Golden Bale, z końcówki belki, zakupiona u pana Romana. Pewnie on sam może więcej o niej opowiedzieć (ja, wstyd się przyznać, mało jeszcze o samych tkaninach wiem). Garnitur zaczyna nabierać kształtu, kilka rzeczy zostanie jeszcze poprawionych - nogawki spodni, załamania materiału między łopatkami. Obiecuję, że do kolejnej przymiarki włożę już właściwe obuwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 31 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Dalsze zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 31 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 I jeszcze ostatnia partia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Bardzo fajnie się zapowiada. Pierwsza przymiarka to co prawda niewiele zawsze widać Kamizelka jednak odstaje po jednej stronie, ale to pewnie już Piotr od razu zauważył, że to do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 31 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 To była druga przymiarka (marynarki), ale pierwsza kamizelki i spodni - stąd też jeszcze na kamizelce spory nadmiar materiału (tylko przytrzymany szpilkami na bokach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Czekam na final. Ciekawe czy ktos skomentuje pomysl na kamizelke do DB, sa tu tacy Jedyne co bym zmienil na tym etapie to temat tego watku. No chyba ze Roman byl tu asystentem / doradca ale wtedy to chociaz kolejnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 31 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Czekam na final. Ciekawe czy ktos skomentuje pomysl na kamizelke do DB, sa tu tacy Jedyne co bym zmienil na tym etapie to temat tego watku. No chyba ze Roman byl tu asystentem / doradca ale wtedy to chociaz kolejnosc. Tak, pan Roman był doradcą i to od niego zaczęła się cała akcja, więc myślę, że może pozostać wymieniony jako pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2013 Post usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 17 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 Zdaję sobie sprawę, że odkopuję martwy wątek... Znalazłem dwa zdjęcia, które może nie całkiem pokazują garnitur, ale coś tam można zauważyć. Próbowałem znaleźć coś lepszego, ale wygląda na to, że ja prawie w ogóle nie robię sobie zdjęć 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 Ładne zdjęcia i marynarka, tylko trochę kołnierz odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 14 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Ładne zdjęcia i marynarka, tylko trochę kołnierz odstaje. Prawdopodobnie ze względu na pozycje , złożone ręce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 Jak na mój gust klapy mogłyby być mimo wszystko szersze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 I kozerka wyżej..... No i zaczyna się wytykanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 31 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2018 On 3/17/2018 at 12:55 PM, Szydlowsky said: Prawdopodobnie ze względu na pozycje , złożone ręce . Tak. Przy opuszczonych rękach wszystko leży na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 31 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2018 On 3/17/2018 at 1:02 PM, Friq said: Jak na mój gust klapy mogłyby być mimo wszystko szersze Hmm, nie wiem czy byłyby proporcjonalne przy moim wzroście. Nie widać tego na tych akurat zdjęciach, ale mam 195 cm wzrostu. To był świadomy wybór. To samo dotyczy kozerki - przy takiej długości marynarki jej podniesienie zaburzyłoby proporcje. Ale gusta są różne Garnitur miał być raczej stonowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi