Lug Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Krawiec, który ma zakład przy pl. Kościuszki (chyba ktoś o nim pisał powyżej) około 2 lat temu rownież wycenił mi skrócenie rękawów na ok. 160-180 zł. Z tego względu kupuję tylko marynarki, których nie trzeba skracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Cena jest adekwatna, w przypadku wrocławskich krawców, do posiadanych dyplomów i przynależności do cechu. Moja krawcowa za skrócenie rękawów, od osoby z która nie współpracuje bierze 130zł co osobiście uważam za uczciwą kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lug Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Czy to skrócenie za 40 zł na ul. Szczęśliwej dotyczy skrócenia rękawów od góry? Wydaje mi sie, że jak kilka lat temu skracalem u innego krawca, ale od dołu, to koszt był właśnie ok. 30 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Tomeczk_cz - na ulicy Szczęśliwej, krawcowa u której robiłem już trochę rzeczy (a o której chyba już wspomniano w tym temacie z tego co pamiętam), obejrzawszy marynarkę w której są do skrócenia rękawy, wyceniła usługę na 40zł, wiec chyba ordynarnie zdarto z Ciebie skórę, apropo ceny. Rozumiem, że byłeś szczęśliwy z efektów pracy krawcowej z ul. Szczęśliwej ? Bo jeżeli nie jest za droga (180zł to dla mnie na razie za dużo) i zna się na swoim fachu to sam tam chętnie skieruję kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 rękawów jeszcze u niej nie skracałem, ale robiła mi parę innych rzeczy i byłem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 No ja właśnie wczoraj w Warszawie za usługę skrócenia rękawów "od góry" zapłaciłem 50,00 PLN Vickson, gdzie skracałeś i jak wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Mam swoją krawcową na Krasnobrodzkiej. Robiłem u niej kilka marynarek i ok 15-tu koszul. Jutro odbiór tej, w której robiłem rękawy. Jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_cz Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 (edytowane) Pytałem się ostatnio osoby, która prawie 30 lat przepracowała w Cechu Rzemiosł Odzieżowych i Włókienniczych we Wrocławiu o porównanie w temacie "miarowe szycie krawieckie męskie" pana Maksymiliana Świerkockiego do pani Wandy Fok i dostałem bez zastanowienia odpowiedź, iż p. Maksymilian Świerkocki to zdecydowanie wyższa liga z tych dwóch osób (mimo, iż jest obecnie zdecydowanie mniej znany).Będę chciał coś uszyć u tego pana na próbę, ale mam problem ze znalezieniem porządnego materiału na marynarkę we Wrocławiu.Punkt w podwalu to jakaś pomyłka:- Co Pani może polecić?- To co widać, więcej nie zamawiam, i tak nie mam konkurencji we Wrocławiu.--(poprawiłem błedne imię) Edytowane 22 Styczeń 2014 przez tomek_cz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Pozostaje Ci więc chyba szukanie jakiegoś fajnego kuponu materiału w internecie. Vickson - jak wrażenia ze skracania rękawów? Jak jakość i cena usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 jestem bardzo zadowolony. niedługo postaram się wrzucić zdjęcia, ale to w innym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Pytałem się ostatnio osoby, która prawie 30 lat przepracowała w Cechu Rzemiosł Odzieżowych i Włókienniczych we Wrocławiu o porównanie w temacie "miarowe szycie krawieckie męskie" pana Maksymiliana Świerkockiego do pani Wandy Fok i dostałem bez zastanowienia odpowiedź, iż p. Maksymilian Świerkocki to zdecydowanie wyższa liga z tych dwóch osób (mimo, iż jest obecnie zdecydowanie mniej znany). Będę chciał coś uszyć u tego pana na próbę, ale mam problem ze znalezieniem porządnego materiału na marynarkę we Wrocławiu. Punkt w podwalu to jakaś pomyłka: - Co Pani może polecić? - To co widać, więcej nie zamawiam, i tak nie mam konkurencji we Wrocławiu. -- (poprawiłem błedne imię) Nie dziwi mnie ta opinia. Pani Wanda miała wiele lat przerwy w zamówieniach odzieży męskiej, do czasów mojego pierwszego szytego u niej garnituru (zdaje się po 15stu latach przerwy). Pan Maksymilian natomiast z tego co wiem szył ciągle, zaopatrując Wrocławian w garnitury. Stanu obecnego nie jestem jednak w stanie porównać, tak więc nie narzucam żadnej opinii, bardzo bym chciał by ktoś zrobił zamówienia w obu zakładach i je subiektywnie porównał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Czy ktoś szył coś u Pana Maksymiliana? Planuję uszyć u niego kamizelkę do garnituru i może ktoś mógłby zaprezentować jakieś zlecenia przez niego wykonane. Rozmawiałem z nim telefonicznie. Bardzo miły Pan i sprawiał wrażenie otwartego. Cena 250zł za igłę. Pytanie czy krawiec jest otwarty na nowoczesne kroje czy raczej zakorzeniony w starodawnych fasonach? Zależy mi na szarej 2 rzędowej kamizelce w kratę z klapami. Coś jak na poniższym zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamM Napisano 29 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Czy ktoś szył coś u Pana Maksymiliana? Planuję uszyć u niego kamizelkę do garnituru i może ktoś mógłby zaprezentować jakieś zlecenia przez niego wykonane. Rozmawiałem z nim telefonicznie. Bardzo miły Pan i sprawiał wrażenie otwartego. Cena 250zł za igłę. To ciekawe, bo jak dzwoniłem do niego jakieś dwa tygodnie temu (też w sprawie kamizelki) to dostałem informację, ze obecnie nie szyje... Widać coś się zmieniło - jak będziesz znał jakieś szczegóły to daj znać proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smukły Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Witam Ja ostatnio korzystałem z usług pana Świerkockiego w celu skrócenia rękawów marynarki i było szybko (z piątku na poniedziałek) i niedrogo (30zł), ale co do efektu końcowego mam pewne wątpliwości, a wyszło tak: http://imgur.com/wOgGHXb,pbCB6Ga#0 http://imgur.com/wOgGHXb,pbCB6Ga#1 Dzień dobry, Po skróceniu rękawów u Pana Maksymiliana mam ten sam problem. "Zaszyte mankiety". Czy marynarkę można jeszcze odratować. Chyba nie tak to powinno wyglądać? EDYCJA 28.05.2016: Zaniosłem dzisiaj marynarkę do poprawki. Krawcowa powiedziała, że zobaczy co da się zrobić. Odbiór w przyszłym tygodniu. EDYCJA 02.06.2016: Odebrałem dzisiaj naprawioną marynarkę od "osiedlowej" krawcowej. Rękawy wyglądają tak jak powinny. Wnioski można wyciągnąć samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano 15 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2016 Dnia 27.05.2016 o 13:07, smukły napisał: Dzień dobry, Po skróceniu rękawów u Pana Maksymiliana mam ten sam problem. "Zaszyte mankiety". Czy marynarkę można jeszcze odratować. Chyba nie tak to powinno wyglądać? EDYCJA 28.05.2016: Zaniosłem dzisiaj marynarkę do poprawki. Krawcowa powiedziała, że zobaczy co da się zrobić. Odbiór w przyszłym tygodniu. EDYCJA 02.06.2016: Odebrałem dzisiaj naprawioną marynarkę od "osiedlowej" krawcowej. Rękawy wyglądają tak jak powinny. Wnioski można wyciągnąć samemu. Jeśli można spytać - którą "osiedlową" Krawcową polecasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Użytkownik @smukły ostatnio na forum był 2. czerwca, więc nie liczyłbym na odpowiedź. Jeżeli szukasz usługi skracania rękawów od dołu to ja zlecałem to w zakładzie Igiełka na Oławskiej, nie mam zastrzeżeń co do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz_ Napisano 17 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2016 Zdecydowanie mogę polecić zakład: https://www.google.pl/maps/place/P.P.H.U.+Marzena+Usługi+krawieckie/@51.1022133,16.9374418,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x15deda1ffdfe1c7f!8m2!3d51.1022133!4d16.9461966 Przerabiałem tam garnitury, spodnie i koszule - wszystko wykonane w terminie i bez zastrzeżeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smukły Napisano 17 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2016 Dnia 16.08.2016 o 13:44, CzyDe napisał: Użytkownik @smukły ostatnio na forum był 2. czerwca, więc nie liczyłbym na odpowiedź. Jestem cały czas, tylko niezalogowany Dnia 15.08.2016 o 22:18, Rav napisał: Jeśli można spytać - którą "osiedlową" Krawcową polecasz ? Usługi krawieckie Orzechowa 2. Ja jestem zadowolony, korzystam regularnie. Oczywiście zawsze trzeba dobrze wytłumaczyć czego oczekujesz. Komunikacja to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 21 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 Ja dwukrotnie skracałem rękawy od marynarek w pracowni Avanti we Wrocławiu, pani niezbyt rozmowna ale za to profesjonalna i rozsądne ceny, aha - nie przerabia spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 21 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 Rozumiem, że rękawy skracałeś od góry? Jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 22 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2016 skracałem niewiele - od mankietów ok 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2016 Dzięki za namiary, z pewnością wypróbuje. Niestety do tej pory dwukrotnie spotkałem się z odmową skrócenia od dołu marynarek z massimo (które mają rozcięcie przy guzikach) - Panie tłumaczyły, że bez zszycia rozcięcia się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Skracałem od dołu marynarki z takim rozcięciem, ale zapłaciłem sporo. Rozcięcie zostało wydłużone i guziki ponownie przeszyte oraz zniwelowanie dziurek ozdobnych, wprawdzie niewielki ślad został ale praktycznie nie widać. Także warto pytać czy da się coś zrobić:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Dnia 31.08.2016 o 08:33, Greg21 napisał: Skracałem od dołu marynarki z takim rozcięciem, ale zapłaciłem sporo. Rozcięcie zostało wydłużone i guziki ponownie przeszyte oraz zniwelowanie dziurek ozdobnych, wprawdzie niewielki ślad został ale praktycznie nie widać. Także warto pytać czy da się coś zrobić:) Oczywiście masz racje, wszystko zależy od długości o jaką chcemy skrócić. W moim przypadku chodzi o około 1 - 1,5 cm, stąd wydaje mi się, że wydłużanie i przeszywanie guzików jest zbędne, natomiast zależy mi na pozostawieniu rozszycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Gdzie we Wrocławiu przerobię płaszcz (zwężenie, skrócenie rękawów, zwężenie w ramionach) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi