Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podoba mi się ta kurtka . A jeszcze bardziej piękna jest jej cena. Za niedzielny obiad w knajpie dla rodziny  ( no , oczywiście  zależy gdzie kto się stołuje ),  dostajemy super dżins . Przed chwilą zmierzyłem sam siebie i mieszczę się w tym ich azjatyckim XL. Trochę to dziwne , bo zawsze brałem z Ali  azjatyckie 3 xl . Jeżeli tabele pomiarów są ok , to wychodzi to , że są to rozmiary europejskie . 
Chyba się skuszę . ?Ostatni raz kurtkę dżinsową zakupiłem w 87 roku w Pewexie,  w mieście Łodzi . Firma nazywała się Montana i kosztowała 22 dolary. Za 25 dolarów była kurtka Lee, ale ta Montana miała rękawy na suwaki i odpinając je , robiła się kamizelka . To było więcej niż moja miesięczna wypłata . W tymże samym roku pojechałem na koncerty do Jarocina i dumnie paradowałem w tej katanie ; jak to się mówiło . W latach 90 nie kupowałem już kurtek dżinsowych , bo stać mnie było na skórzane , głównie w typie Cafe racer. A to już był wyższy poziom szpanu i ceny . ??

Opublikowano
6 godzin temu, void napisał:

Nie znałem tego określenia - musiałem wrzucić w google
https://www.heddels.com/2018/01/one-wash-denim-still-raw/

Potrzebuję 120cm w klatce, więc wezmę 123cm, może po praniu w 30℃ nadal się w nią zmieszczę.

Jak to odróżniasz? Nie widzę tych informacji w opisie.

Nie odróżniam "na wygląd". Ale przeczytałem opis.

kurtka.png

Swoją drogą, zapytałbym Chińczyka, ile się ta kurtka skurczy. W moim przypadku ich odpowiedzi zawze pokrywały się z rzeczywistością.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Nie był za długi . Generalnie nie mogę wkleić żadnego linku skopiowanego z paska adresu . Natomiast jeśli jest opcja „ Kopiuj Łącze „ to wtedy forum przyjmuje wklejenie . Nadmieniam , że nie korzystam z aplikacji Ali . Tylko z ich strony . 

Opublikowano

Mam w piersiach 118 , w talii 95 i zmierzyłem kurtkę skórzaną , która jest ok i wyszło mi xxl .  Dżinsowa katana nie może u mnie być luźna . Musi być na styk , tak jak widziałem u ludzi w latach 70 . A jak się skurczy to zrobię w niej serię pompek i się rozejdzie ??

Opublikowano
7 godzin temu, Manul napisał:

Mam w piersiach 118 , w talii 95 i zmierzyłem kurtkę skórzaną , która jest ok i wyszło mi xxl .  Dżinsowa katana nie może u mnie być luźna . Musi być na styk , tak jak widziałem u ludzi w latach 70 . A jak się skurczy to zrobię w niej serię pompek i się rozejdzie ??

I to jest prawidłowy duch!

Ja bym włączył 30 C, niskie obroty, bez suszenia w suszarce. Powinna się skurczyć IMO 2-3 cm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kilkanaście minut temu odebrałem przesyłkę z kurtką. Podróżowała 13 dni . Kurtka jest perfekcyjnie wykonana . Dżins  1 klasa . Kolor materiału  na zdjęciach wyszedł jaśniejszy niż jest w rzeczywistości . Oceńcie sami . 

IMG_9845.jpeg

IMG_9846.jpeg

IMG_9847.jpeg

IMG_9848.jpeg

IMG_9849.jpeg

IMG_9850.jpeg

IMG_9851.jpeg

IMG_9852.jpeg

IMG_9853.jpeg

IMG_9854.jpeg

IMG_9855.jpeg

• Like 4
Opublikowano

W rozmiar utrafiłem bardzo dobrze . No może nie idealnie , ale idealnie byłoby gdym szył taką kurtkę na miarę . Chociaż też i wtedy pewności nie ma . Rozmiary podane w tabelach są zgodne z rzeczywistością . W ogóle jestem zdumiony znakomitym wykonaniem . Żadnych niedoróbek , żadnych odstających nitek . Wszystko symetryczne . I to za cenę modowych majtek , lub podkoszulka , które to także byłyby uszyte w Azji . ?

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz śni mi się ta kurtka : ( zamieszczam opis , gdyż nie potrafię dodawać linków z Ali ) 

RTB10 Red Tornado US Duży rozmiar Vintage Luźne dopasowanie Super jakość Bawełna 100% wełna

Co prawda to nie dżins jakby wskazywał tytuł wątku , ale w dalszym ciągu Red Tornado.

Ta sama kurtka u innego sprzedawcy jest opisana bardziej szczegółowo . Na przykład , że kołnierz to futro jagnięce wykonane w technice imitującej  włos bobra . Nawet podali fachową nazwę tego rodzaju futra . Kurtka jest  do wyboru z nadrukiem , lub bez nadruku na plecach .

Opublikowano
W dniu 1.08.2025 o 12:16, Manul napisał:

Kilkanaście minut temu odebrałem przesyłkę z kurtką. Podróżowała 13 dni . Kurtka jest perfekcyjnie wykonana . Dżins  1 klasa . Kolor materiału  na zdjęciach wyszedł jaśniejszy niż jest w rzeczywistości . Oceńcie sami . 

Po doświadczeniach ze spodniami też zamówiłem i odebrałem, wrażenia bardzo dobre.

Czy ktoś zamawiał buty z RedTornado i może podzielić się swoją opinią?

Opublikowano
11 godzin temu, gumol76 napisał:

Po doświadczeniach ze spodniami też zamówiłem i odebrałem, wrażenia bardzo dobre.

Czy ktoś zamawiał buty z RedTornado i może podzielić się swoją opinią?

Red Tornado nie produkuje butów.

Na Aliexpress jest konto "Red Tornado Official Store", które sprzedaje m.in buty, ale:

1. To nie jest oficjalne konto firmy Red Tornado, tylko sklep jakiegoś ziomka (!)

2. Buty nie są produkowane przez Red Tornado.

Opublikowano
13 godzin temu, Velahrn napisał:

To nie jest oficjalne konto firmy Red Tornado, tylko sklep jakiegoś ziomka

Ech, z tego powodu chiński Bronson Mfg dostarcza znacznie lepszego doświadczenia użytkownika. Mam nadzieję że z czasem Red Tornado podpatrzy ten model.