Skocz do zawartości

Red Tornado, albo - czy najlepsze dżinsy kupimy na Aliexpress?

Velahrn

Rekomendowane odpowiedzi

Podoba mi się ta kurtka . A jeszcze bardziej piękna jest jej cena. Za niedzielny obiad w knajpie dla rodziny  ( no , oczywiście  zależy gdzie kto się stołuje ),  dostajemy super dżins . Przed chwilą zmierzyłem sam siebie i mieszczę się w tym ich azjatyckim XL. Trochę to dziwne , bo zawsze brałem z Ali  azjatyckie 3 xl . Jeżeli tabele pomiarów są ok , to wychodzi to , że są to rozmiary europejskie . 
Chyba się skuszę . 😁Ostatni raz kurtkę dżinsową zakupiłem w 87 roku w Pewexie,  w mieście Łodzi . Firma nazywała się Montana i kosztowała 22 dolary. Za 25 dolarów była kurtka Lee, ale ta Montana miała rękawy na suwaki i odpinając je , robiła się kamizelka . To było więcej niż moja miesięczna wypłata . W tymże samym roku pojechałem na koncerty do Jarocina i dumnie paradowałem w tej katanie ; jak to się mówiło . W latach 90 nie kupowałem już kurtek dżinsowych , bo stać mnie było na skórzane , głównie w typie Cafe racer. A to już był wyższy poziom szpanu i ceny . 👍😁

6 godzin temu, void napisał:

Nie znałem tego określenia - musiałem wrzucić w google
https://www.heddels.com/2018/01/one-wash-denim-still-raw/

Potrzebuję 120cm w klatce, więc wezmę 123cm, może po praniu w 30℃ nadal się w nią zmieszczę.

Jak to odróżniasz? Nie widzę tych informacji w opisie.

Nie odróżniam "na wygląd". Ale przeczytałem opis.

kurtka.png

Swoją drogą, zapytałbym Chińczyka, ile się ta kurtka skurczy. W moim przypadku ich odpowiedzi zawze pokrywały się z rzeczywistością.

• Oceniam pozytywnie 1

Nie był za długi . Generalnie nie mogę wkleić żadnego linku skopiowanego z paska adresu . Natomiast jeśli jest opcja „ Kopiuj Łącze „ to wtedy forum przyjmuje wklejenie . Nadmieniam , że nie korzystam z aplikacji Ali . Tylko z ich strony . 

Mam w piersiach 118 , w talii 95 i zmierzyłem kurtkę skórzaną , która jest ok i wyszło mi xxl .  Dżinsowa katana nie może u mnie być luźna . Musi być na styk , tak jak widziałem u ludzi w latach 70 . A jak się skurczy to zrobię w niej serię pompek i się rozejdzie 😁👍

7 godzin temu, Manul napisał:

Mam w piersiach 118 , w talii 95 i zmierzyłem kurtkę skórzaną , która jest ok i wyszło mi xxl .  Dżinsowa katana nie może u mnie być luźna . Musi być na styk , tak jak widziałem u ludzi w latach 70 . A jak się skurczy to zrobię w niej serię pompek i się rozejdzie 😁👍

I to jest prawidłowy duch!

Ja bym włączył 30 C, niskie obroty, bez suszenia w suszarce. Powinna się skurczyć IMO 2-3 cm