rumcajs43 Napisano 6 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec Trochę off topic - uważajcie na metalowe elementy montowane z tyłu spodni. Znajomy pięknie załatwił sobie tym sposobem skórzaną tapicerkę w aucie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 6 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec O, i chyba to jest to ! Pewnie nie dają suwaków i nitów , że żeby nie zniszczyć tapicerki , a może i karoserii auta 🚗. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 6 Czerwiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 6 godzin temu, rumcajs43 napisał: Trochę off topic - uważajcie na metalowe elementy montowane z tyłu spodni. Znajomy pięknie załatwił sobie tym sposobem skórzaną tapicerkę w aucie. Skoro nity z tyłu stanowią problem, to może zastąpmy je naszywanymi skórzanymi łatami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 6 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 1 godzinę temu, Velahrn napisał: Skoro nity z tyłu stanowią problem, to może zastąpmy je naszywanymi skórzanymi łatami? Ta skóra ładnie wygląda ja nowa . Obawiam się , że po praniach nie będzie tak estetyczna . Velahrn , to te spodnie z Ali. ? Fajne te puszystości . Chyba to nazywa się w tym amerykańskim slangu ; nep ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 6 Czerwiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 36 minut temu, Manul napisał: Ta skóra ładnie wygląda ja nowa . Obawiam się , że po praniach nie będzie tak estetyczna . Velahrn , to te spodnie z Ali. ? Fajne te puszystości . Chyba to nazywa się w tym amerykańskim slangu ; nep ? Dokładnie tak, to są nepy https://www.heddels.com/2013/09/knowing-your-raw-denim-slub-and-nep/ Nie sadzę, żeby estetyka tych łat była jakimkolwiek problemem. Jedyne co, to skórzane zapewne pociemnieją wraz z użytkowaniem, nabierając patyny. Między Bogiem a prawdą, czy starzenie się skórzanej metki z tylu dżinsów (każda lepsza para ma taki branding) było dla Ciebie kiedyś problemem? Swoją drogą, te dżinsy mają swoją legendę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Czerwiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec Rozmowy ogólnie o dżinsach przeniosłem tutaj, zostawiając posty stricte o Red Tornado --> 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec Nie wiem gdzie zamieścić tę prośbę o poradę , ale dotyczy jeansów RD i SZ Otóż, czy któryś z Kolegów ma doświadczenia z zakupami na Tao Bao? ( tak wiem , można to robić tylko na terytorium Chin) Ale z pośrednikiem Meets China? Wyczytałem , że te same produkty z Ali , na Tao Bao są cenowo skrojone na lokalny rynek . Nawet kilka razy tańsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Czerwiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 3 godziny temu, Manul napisał: Nie wiem gdzie zamieścić tę prośbę o poradę , ale dotyczy jeansów RD i SZ Otóż, czy któryś z Kolegów ma doświadczenia z zakupami na Tao Bao? ( tak wiem , można to robić tylko na terytorium Chin) Ale z pośrednikiem Meets China? Wyczytałem , że te same produkty z Ali , na Tao Bao są cenowo skrojone na lokalny rynek . Nawet kilka razy tańsze . Bo są tańsze, co najmniej o połowę. Ale nigdy nie chciało mi się bawić z pośrednikami, którzy są tutaj niezbędni, bo primo, TaoBao jest po tylko po chińsku, secundo, jak zauważyłeś, nie wysyła poza Chiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 1 minutę temu, Velahrn napisał: ...TaoBao jest po tylko po chińsku, secundo, jak zauważyłeś, nie wysyła poza Chiny. Tertio: Ali.. ma w cenie przesyłkę. Quarto: Płatności przez Polski system (ja płacę Blikem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Czerwiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 29 minut temu, Mamrot napisał: Tertio: Ali.. ma w cenie przesyłkę. Quarto: Płatności przez Polski system (ja płacę Blikem). O właśnie. Sporo $!#%nia dla spodni o wartości 350 zł, żeby mieć je za 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec Quinto: Ali... na podstawie uzgodnień z UE, dla towarów do 150€ podaje cenę z Vatem dla danego kraju z UE. Oni za nas odprowadzają VAT i nie płacimy za obsługę celną i skarbową firmom kurierskim. Jak doliczymy sobie VAT, koszt przesyłki, obsługę celno-skarbową, przewalutowania, to różnica nie robi się tak duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 11 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec VAT będzie , ale prawdopodobnie od ceny 2-3 razy mniejszej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano wczoraj o 13:30 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 13:30 OK, więc sytuacja jest następująca. Kolega * wink wink * otrzymał paczkę z Chin i prosi o przekazanie, że z jakiegoś powodu urząd celny nie naliczył VATu (trzymał paczkę trzy dni i dumał), naliczył za to cło... w wysokości 9 zł. Zdjęcia wkrótce. Cło płatne zawsze jak to na poczcie, czyli listonoszowi do ręki (nie noszą terminali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu Obiecanezdjęcia: Kurtka jest naprawdę fajnie wykonana, szwy są staranne i równe. Ze smaczków - dwie nici - żółta i pomarańczowa. Guziki ze srebra, nity z miedzi, posrebrzane. Denim - naprawdę fajny, jakościowy, z bajerów od środka jest taki "tęczowy" multicolor oraz srebrny napis na skórzanej metce. Zasadniczo jest to hybryda Type I oraz Type II, tył jak w Type II, ale jedna kieszeń z przodu jak w Type I. Dodatkowo kieszenie typu "hand warmers" z przodu, oraz ukryte - i bardzo fajne bo pojemne- kieszenie od środka. Kurtka jest dość dopasowana, choć np. trochę dłuższa od mojej Type I od Lee 101. Rozmiarówka nieco wprowadza w błąd, bo jest zaniżona, ja zawsze noszę 38, a tu 40 leży jak ulał. Należy jednak zaznaczyć, że wymiary podane na Ali są bardzo dokładne i zgodne ze stanem faktycznym. Podsumowując, jest to po prostu bardzo dobra denimowa kurtka. która jakością nie odbiega od znanych mi topowych japońskich czy amerykańskich marek. Jako gratis dodano torbę typu Tote bag, z grubego granatowego duck cotton, również bardzo dobrze wykonaną, z dodatkową ukrytą kieszenią na suwak. Czuć, że jest to pełnowartościowy produkt, a nie gadżet reklamowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 19 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 19 godzin temu Super 🤩 Czy kurtka jest już wykurczona ? I czy jest sztywna ? Fajny jest ten meszek na materiale . Generalnie kurtki zużywają się dużo wolniej niż spodnie . I jeśli się Tobie nie znudzi, to długo będziesz w niej paradował . Gdy kiedyś kolekcjonowałem monety , to te srebrne czyściłem pastą do zębów 😏. Nic innego wtedy nie było . 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 19 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 godzin temu 13 minut temu, Manul napisał: Super 🤩 Czy kurtka jest już wykurczona ? I czy jest sztywna ? Fajny jest ten meszek na materiale . Generalnie kurtki zużywają się dużo wolniej niż spodnie . I jeśli się Tobie nie znudzi, to długo będziesz w niej paradował . Gdy kiedyś kolekcjonowałem monety , to te srebrne czyściłem pastą do zębów 😏. Nic innego wtedy nie było . 👍 Kurtka jest wykonana z denimu sanforyzowanego, a wiec już wstępnie wykurczonego. Po pierwszym praniu powinna jeszcze się skurczyć, ale już minimalnie. Na razie jest przed pierwszym namoczeniem, jest naprawdę sztywna, bo jeszcze denim ma krochmal - widać zresztą, jak się układa na zdjęciach. Mam wrażenie, że takie kurtki denimowe były właśnie w latach '50 i '60, pomijając guziki ze srebra ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu Też myślę, że to fajny wehikuł mogący dać złudzenie podróży w czasie . Co do krochmalenia , można to samemu robić po każdym praniu . I jeżeli mi osobiście przeszkadza sztywność w dżinsowych spodniach, to paradoksalnie w kurtce jest ona porządana dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi