torunianin Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Moje najświeższe zamówienie od p. Wielądka. Chciałem uszyć sobie buty, które będą pasowały do bardziej sportowego stroją na jesień i zimę, stąd bardziej zaokrąglony nosek, kontrastowe szwy i antypoślizgowa podeszwa (konieczny kompromis na polski klimat) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
constantin Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Moje najświeższe zamówienie od p. Wielądka. Chciałem uszyć sobie buty, które będą pasowały do bardziej sportowego stroją na jesień i zimę, stąd bardziej zaokrąglony nosek, kontrastowe szwy i antypoślizgowa podeszwa (konieczny kompromis na polski klimat)Piękne.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Dzięki za zdjęcia. Powiedz coś o skórze, czy była na stanie, czy załatwiana na zamówienie? Podobnie o podeszwie, czy rzemieślnik ma takie u siebie do wyboru? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomHagen Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Przepiękne! Szczerze Ci ich zazdroszczę! Ja niestety z powodu śniegu wyglądam jakbym był na wycieczce trekingowej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Dzięki. Wybor jest rozny. Chyba zalezy od tego, kiedy szewc jedzie do burtowni. Ta skora była u Wieladka. Jest bardzo gruba i wyglada na mocna. Ponoć z Włoch. Testowalem na kawałku wytrzymałość i b cieżko było mi ja żartować, więc myśle ze bedzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fikaczynski Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Przepiękne! Szczerze Ci ich zazdroszczę! Ja niestety z powodu śniegu wyglądam jakbym był na wycieczce trekingowej... Znam ten ból! A buty fantastyczne *,* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Porównując swoje buty od JW sprzed 10 lat (viewtopic.php?f=2&t=728&p=14321&hilit=wiel%C4%85dek#p14321) do tych butów muszę przyznać, że JW zrobił spory postęp jakościowy przez te lata. Dodatkowy plus za podeszwę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Te trzewiki są jednocześnie szyte i kołkowane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Kołkowanie stosuje się w wewnętrznej części podeszwy w celu wzmocnienia konstrukcji. Takie same kołkowanie w tym miejscu stosuje zawsze TJ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koval Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Koźle - a staranność wykonania? (szukaj jasnych stron ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts