torunianin Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Moje najświeższe zamówienie od p. Wielądka. Chciałem uszyć sobie buty, które będą pasowały do bardziej sportowego stroją na jesień i zimę, stąd bardziej zaokrąglony nosek, kontrastowe szwy i antypoślizgowa podeszwa (konieczny kompromis na polski klimat) Cytuj
constantin Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Moje najświeższe zamówienie od p. Wielądka. Chciałem uszyć sobie buty, które będą pasowały do bardziej sportowego stroją na jesień i zimę, stąd bardziej zaokrąglony nosek, kontrastowe szwy i antypoślizgowa podeszwa (konieczny kompromis na polski klimat)Piękne.... Cytuj
eye_lip Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dzięki za zdjęcia. Powiedz coś o skórze, czy była na stanie, czy załatwiana na zamówienie? Podobnie o podeszwie, czy rzemieślnik ma takie u siebie do wyboru? Cytuj
TomHagen Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Przepiękne! Szczerze Ci ich zazdroszczę! Ja niestety z powodu śniegu wyglądam jakbym był na wycieczce trekingowej... Cytuj
torunianin Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Dzięki. Wybor jest rozny. Chyba zalezy od tego, kiedy szewc jedzie do burtowni. Ta skora była u Wieladka. Jest bardzo gruba i wyglada na mocna. Ponoć z Włoch. Testowalem na kawałku wytrzymałość i b cieżko było mi ja żartować, więc myśle ze bedzie ok. Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Przepiękne! Szczerze Ci ich zazdroszczę! Ja niestety z powodu śniegu wyglądam jakbym był na wycieczce trekingowej... Znam ten ból! A buty fantastyczne *,* Cytuj
tomek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Porównując swoje buty od JW sprzed 10 lat (viewtopic.php?f=2&t=728&p=14321&hilit=wiel%C4%85dek#p14321) do tych butów muszę przyznać, że JW zrobił spory postęp jakościowy przez te lata. Dodatkowy plus za podeszwę. Cytuj
Kyle Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Te trzewiki są jednocześnie szyte i kołkowane? Cytuj
eye_lip Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Kołkowanie stosuje się w wewnętrznej części podeszwy w celu wzmocnienia konstrukcji. Takie same kołkowanie w tym miejscu stosuje zawsze TJ. Cytuj
Koval Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Koźle - a staranność wykonania? (szukaj jasnych stron ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi