torunianin Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Moje najświeższe zamówienie od p. Wielądka. Chciałem uszyć sobie buty, które będą pasowały do bardziej sportowego stroją na jesień i zimę, stąd bardziej zaokrąglony nosek, kontrastowe szwy i antypoślizgowa podeszwa (konieczny kompromis na polski klimat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Moje najświeższe zamówienie od p. Wielądka. Chciałem uszyć sobie buty, które będą pasowały do bardziej sportowego stroją na jesień i zimę, stąd bardziej zaokrąglony nosek, kontrastowe szwy i antypoślizgowa podeszwa (konieczny kompromis na polski klimat)Piękne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Dzięki za zdjęcia. Powiedz coś o skórze, czy była na stanie, czy załatwiana na zamówienie? Podobnie o podeszwie, czy rzemieślnik ma takie u siebie do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 10 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2012 Przepiękne! Szczerze Ci ich zazdroszczę! Ja niestety z powodu śniegu wyglądam jakbym był na wycieczce trekingowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Dzięki. Wybor jest rozny. Chyba zalezy od tego, kiedy szewc jedzie do burtowni. Ta skora była u Wieladka. Jest bardzo gruba i wyglada na mocna. Ponoć z Włoch. Testowalem na kawałku wytrzymałość i b cieżko było mi ja żartować, więc myśle ze bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Przepiękne! Szczerze Ci ich zazdroszczę! Ja niestety z powodu śniegu wyglądam jakbym był na wycieczce trekingowej... Znam ten ból! A buty fantastyczne *,* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Porównując swoje buty od JW sprzed 10 lat (viewtopic.php?f=2&t=728&p=14321&hilit=wiel%C4%85dek#p14321) do tych butów muszę przyznać, że JW zrobił spory postęp jakościowy przez te lata. Dodatkowy plus za podeszwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Te trzewiki są jednocześnie szyte i kołkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Kołkowanie stosuje się w wewnętrznej części podeszwy w celu wzmocnienia konstrukcji. Takie same kołkowanie w tym miejscu stosuje zawsze TJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Koźle - a staranność wykonania? (szukaj jasnych stron ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi