Skocz do zawartości

[SZCZECIN], Przewodnik Miejski

roland

Rekomendowane odpowiedzi

Wcześniej był temat dotyczący krawca. Sprawa wygląda następująco, oddałem do poprawek krawieckich garnitur i 4 pary spodni do skrócenia do Pana Wacława Nietubycia.

btw. Dzięki @wally za kosnsultacje i że znalazłeś czas:) Garnitur odebrany a poprawki zrobiły robotę.

Wszystkie prace przebiegły bardzo satysfakcjonująco ,oprócz jednej ... ostatią parą spodni były kremowe chino od T.Milera  (materiał: bawełna 100% Brisbane Moss) niestety spodnie podczas usługi krawieckiej zostały ubrudzone w dwóch miejscach na jednej nogawce... walcze już 2 dzień i pewnie się nie obejdzie... bez pralni chemicznej.

Załączam zdjęcia (spodnie przed prasowaniem, bo pierw chce usunać zabrudzenia).

20180413_221828.jpg

20180413_221704.jpg

• 1 month later...
W dniu 14.04.2018 o 15:48, wally napisał:

@lubie_jeansy Myślę, że każda większa pralnia zlokalizowana w centrum handlowym da radę (z uwagi na tkaninę nie ma większego ryzyka). 

Hehe, ostatecznie przyjrzałem się metce i wyprałem ręcznie w wannie, bo doszedłem do wniosku, że tutaj chyba klejonki nie ma tylko sam materiał. Nic mi się nie pobomblowało.

• 11 months later...

Chciałem polecić jednego ze szczecińskich krawców. Chodzi o Pana Woźniaka na ul. Łokietka w Szczecinie. Robiłem u tego pana wiele poprawek: poszerzanie spodni, skracanie i dorabia regulatorów bocznych, zwężenia koszul. 

Zamówiłem także spodnie z wysokim stanem, dwoma zakładami, mankietami i regulatorami bocznymi. Za użycie dwóch par wziął bodajże 200 zł - dokładnie nie pamiętam. Materiały dostarczalem sam, ale jak na Szczecin, to wyszły fajnie. Totalny old-school ;)

47 minut temu, equestrian napisał:

Zamówiłem także spodnie z wysokim stanem, dwoma zakładami, mankietami i regulatorami bocznymi. Za użycie dwóch par wziął bodajże 200 zł - dokładnie nie pamiętam. Materiały dostarczalem sam, ale jak na Szczecin, to wyszły fajnie. Totalny old-school ;)

Pochwal się, pokaż zdjęcia :)

• 8 months later...
  • 1 month later...
W dniu 28.01.2020 o 11:30, KKS napisał:

Witam, chciałbym uszyć garnitur w Szczecinie. Jaki zakład krawiecki polecacie? 

Ja mogę polecić pana Konrada Woźniaka. Co prawda Pan już jest bardzo wiekowy, ale szyłem u niego spodnie. Trzeba mu dokładnie wytłumaczyć czego chcemy i powinien to zrobić ;) Widziałem, że szył dla kogoś garnitur jak u niego byłem i wyglądało to dosyć dobrze. Ceny ma dobre, bo ja za robociznę za dwie pary spodni, które są widoczne niewiele wyżej dałem około 150-200 zł. 

• 2 years later...
  • 6 months later...
W dniu 4.05.2019 o 12:38, equestrian napisał:

Chciałem polecić jednego ze szczecińskich krawców. Chodzi o Pana Woźniaka na ul. Łokietka w Szczecinie. Robiłem u tego pana wiele poprawek: poszerzanie spodni, skracanie i dorabia regulatorów bocznych, zwężenia koszul. 

Dla mnie Pan Konrad Woźniak uszył płaszcz dwurzędowy na płótnie, drugi rok noszę i jestem zadowolony z efektu. Polecam.

• 9 months later...

Podbijam temat. Czy ktoś zna jakieś miejsce na mapie Szczecina, gdzie można bez strachu oddać coś na przeróbkę? Kupiłem sobie płaszcz sukienny i chcę go przerobić, zwęźić itd. Ale też przyszłościowo mam parę rzeczy do przerobienia z wieszaka.

Ktoś, coś?

Na Google Maps napisane, że zakład p. Woźniaka zamknięty na stałe...

• 1 year later...

Temat umarł, więc odświeżę. Oto i zdecydowałem się uszyć w całości garnitur u Pana Wacława Nietubycia. Podjąłem ten krok obejrzawszy garnitur damski, który uszył dla koleżanki. A ponieważ się na tym kompletnie nie znam, toteż moje pytanie: czy tutaj w Szczecinie jest ktoś, kto na żywo mógłby ocenić finalny efekt pracy Pana Wacława? Dodam że jestem po 3 przymiarce, póki co jestem zadowolony. 

• Oceniam pozytywnie 1

• 3 weeks later...
W dniu 9.08.2025 o 17:57, gokur napisał:

czy tutaj w Szczecinie jest ktoś, kto na żywo mógłby ocenić finalny efekt pracy Pana Wacława? Dodam że jestem po 3 przymiarce, póki co jestem zadowolony. 

Ocenić to ja bym może i mógł, ale raczej na ocenę na żywo nie znajdę czasu. A możesz opisać jak wygląda proces u Pana Wacława? Materiał musisz mieć swój, koncepcję przedstawiasz? Itd. Jeżeli możesz opisać byłbym wdzięczny.

• Oceniam pozytywnie 1

• 3 weeks later...