Remy Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Czy do brązowych butów nosicie teczki / aktówki w kolorze brązowym czy także czarne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Ja nosiłbym teczkę/aktówkę w kolorze butów. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 A mi się zdarza nosić czarną teczkę do brązowych butów, choć jeżeli chodzi o zestawy nieskoordynowane to wolę na odwrót - brązowa aktówka do czarnych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 [...]jeżeli chodzi o zestawy nieskoordynowane to wolę na odwrót - brązowa aktówka do czarnych butów. Podpisuję się pod tym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Aby uniknac powyzszych problemow kupilem czerwona torbe. Pasuje do kazdego rodzaju butow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Witam, Po pierwsze chciałbym się przywitać. Forum jest naprawdę niesamowite i pomaga w wielu kwestiach. Do tej pory jedynie czytałem, nadszedł czas się odezwać. Kilka szybkich pytań: 1. Czy teczkę kolorystycznie należy zgrywać z butami? Jest to żelazna zasada czy można sobie pozwolić na odstępstwo? 2. Co sądzicie o butach: http://www.johnwhiteshoes.com/products/_Burley_Tan Sprawiłem sobie takie podczas wizyty w Londynie, nie widziałem tematu o tej firmie na forum a buty moim zdaniem bardzo fajnie wykonane i super wygodne. 3. Gdzie wysocy kupują koszule? Kołnierzyk 44 198 cm wzrostu i prawie wszystkie koszule gotowe mają za krótkie rękawy. 4. Szukam biznesowego granatowego garnituru rozmiar 116, w przyzwoitej cenie tj. ~1500 zł. Czy ktoś mógłby pomóc? Rzadko spotykany rozmiar... Co byście polecili? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 1. Czy teczkę kolorystycznie należy zgrywać z butami? Jest to żelazna zasada czy można sobie pozwolić na odstępstwo? W tym akurat mogę Ci pomóc - raczej mało osób ma do każdych butów dopasowaną oddzielną teczkę (chyba że używa tylko jednego koloru butów), więc to nie jest aż tak zobowiązująca zasada. Wydaje mi się, że najbardziej optymalny jest burgund - nie będzie się kłócił ani z czernią, ani z ciemnym brązem. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Tak oczywiście jest najlepiej, ale może nie każdy może sobie na to pozwolić. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Wiadomo jak jest, rożne banki,rożne teczki,wyciągi gdzieś trzeba zmieścić. Pozdrowienia z lodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Czy teczkę kolorystycznie należy zgrywać z butami? Jest to żelazna zasada czy można sobie pozwolić na odstępstwo?Teczka jest optycznie dużą powierzchnią, a buty są też bardzo silnym akcentem kolorystycznym (oceniając czyjś wygląd "obcinamy go", czyli przesuwamy wzrokiem z góry na dół i buty, jako ostatni element, się zapamiętuje). Niezgranie kolorów będzie zatem silnie odczuwane. Na przykład: teczka burgund plus brązowe buty = horror! Ten rażący kontrast można osłabić, jeśli teczka jest czarna, bo czerń to jest taki "niekolor". Generalnie należy jednak dążyć do ujednolicenia kolorów. Nie oznacza to jednak ujednolicenia faktur skóry butów i teczki. Jest to sytuacja podobna jak z poszetką. Jeśli uszyta jest z tego samego materiału co krawat, wygląda fatalnie, bo jest to wtedy wysilone ujednolicenie, bez "nizaczmienia" (tak się tłumaczy włoskie określenie "sprezzatura", będące kluczem do prawdziwej męskiej elegancji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Innymi słowy sugeruje Pan, że czarna teczka pasuje do każdego zestawienia kolorystycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Czarna teczka jest mniejszym złem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Ok. A można prosić o jakieś uzasadnienie takowego poglądu? Do tej pory podobnie jak Dr Kilroy uważałem, że neutralne kolory (burgund, granat itp.) spisują się w tej roli lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Rzeczywiście czarna wydaje się by najbardziej neutralna. Ale przemyślałbym jeszcze bardzo ciemny brąz w zależności od posiadanych/planowanych butów i innych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 7 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2012 Rzeczywiście czarna wydaje się by najbardziej neutralna. Ale przemyślałbym jeszcze bardzo ciemny brąz w zależności od posiadanych/planowanych butów i innych dodatków. Przez długi czas używałem dwóch teczek - czarnej i średniego brązu. Z czasem uznałem, że najlepiej jednak sprawdzi się ciemny brąz, jako jedyna teczka, i tej wersji trzymam się do teraz. Przekładanie zawartości z jednej teczki do drugiej, zależenie od butów, jakoś mi nie pasowało. Uważam, choć może jestem w błędzie, że ciemnobrązowa teczka pasuje do butów czarnych i brązowych, a czarna do brązowych butów jakoś mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 Rozwiązałbym tę kwestię dość prosto: bierzesz teczkę, więc idziesz w garniturze do pracy. Więc powinieneś założyć buty czarne. Jeżeli do służbowego garnituru ubierasz buty brązowe, to rozterki w sprawie koloru teczki są Twoją karą za łamanie zasad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 Też wychodzę z tego założenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 Rozwiązałbym tę kwestię dość prosto: bierzesz teczkę, więc idziesz w garniturze do pracy. Więc powinieneś założyć buty czarne. Jeżeli do służbowego garnituru ubierasz buty brązowe, to rozterki w sprawie koloru teczki są Twoją karą za łamanie zasad Czy mam zatem rozumieć, że teczki brązowe mają wyłącznie zastosowanie nieformalne? Weekendowe? Skoro nie ma innego wyjścia i buty do pracy muszą być czarne to tak jakoś by to musiało być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 Czy mam zatem rozumieć, że teczki brązowe mają wyłącznie zastosowanie nieformalne? Weekendowe? Skoro nie ma innego wyjścia i buty do pracy muszą być czarne to tak jakoś by to musiało być..."Zasady są po to, by je łamać" Jak zapewne wiesz szanse na to, że ktoś zwróci uwagę na taki detal w dzisiejszych czasach masz nikłe... Chyba, że dasz fotkę na forum. Ciemnobrązowa teczka załatwia sprawę. Widziałem taką na blogu Szarmanta, gdy prezentował dwurzędowy płaszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 A termosiki tez sa dwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Weber Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Panowie, co myślicie o takiej teczce?: http://www.sklep.ochnik.com/teczka-meska-v-201.html Mam wprawdzie obuwie w podobnym kolorze ale chciałbym ją traktować bardziej uniwersalnie i nosić również do czarnych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Za tysiaka naprawdę da się wyrwać teczkę z lepszej jakości skóry (i pewnie lepiej odszytą). Wiem, że już któryś raz z rzędu epatuję tym linkiem, ale niech tam : http://www.htleather.co.uk/category/briefcases Kolor dobierasz sobie po konsultacji z producentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Weber Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Za tysiaka naprawdę da się wyrwać teczkę z lepszej jakości skóry (i pewnie lepiej odszytą). Wiem, że już któryś raz z rzędu epatuję tym linkiem, ale niech tam : http://www.htleather.co.uk/category/briefcases Kolor dobierasz sobie po konsultacji z producentem. Problem jest bardziej skomplikowany...moja dziewczyna planuje zakupić w Ochniku płaszcz dla siebie ale by uzyskać rabat na ten płaszcz w wysokości 20% ja najpierw "muszę" kupić teczkę za minimum 499 PLN...także sami widzicie, nie ma lekko, z kobietą nie wygrasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Dorzuć jej te 20%, a kup sobie teczkę gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Popieram. Będziesz miał teczkę lepszej jakości, a i tak koniec końców zaoszczędzisz. (dłużej wytrzyma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi