ChMR Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Czy podobnie jest z innymi angielskimi markami? Czy przypadkiem nie za bardzo ulegamy stereotypowi angielskiej jakości? Niestety trzeba uważać. Coś w tym jest. Dzięki forum dowiedziałem się o istnieniu firmy emling której buty linii couture oferują za niższą cenę oferują lepszą jakość niż popularne c&j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Co do jakości Emling Couture nie będę się wypowiadał. Ale wygląd po prostu mi się nie podaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Emling - długo rozchodziłem, miałem problemy z pastą na tych butach, ale z jakości jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Bonjour. Od ponad roku mam dwie pary "penny loafers" Emlinga. Podobnie jak kolega Misza miałem na początku problemy z ich rozchodzeniem. Koniec końców dałem obie pary do szewca do lekkiego rozciągnięcia. Pomogło. Generalnie nie polecałbym Emlinga dla osób ze sporą stopą, Po pierwsze, ich projektanci lubią buty o wydłużonym kształcie. Buty sporych rozmiarów wyglądają wtedy jak płozy sań. Po drugie, rozmiarówka Emlinga kończy się często na 45. Na dodatek jest to i tak mocno zaniżone 45 w stosunku do tego co oferuje konkurencja. Na plus, duży plus, trzeba Emlingowi oddać: wykonanie (bez zarzutu), trwałość (jak dotąd) i wygodę (po ingerencji szewca). W sumie to na mojej wybitnie subiektywnej skali francuskich butów Emling zdecydownie wyprzedza Lodinga i Bowena. Ostatnio jednak kupiłem parę butów Finsbury i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Bardziej niż z Emlinga. Aha -- W okresie wyprzedaży Emling ma całkiem niezłe przeceny. Za jedną z par swoich penny loafers dałem wtedy 180 euro (przecenione z bodajże 270 euro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 W sumie to na mojej wybitnie subiektywnej skali francuskich butów Emling zdecydownie wyprzedza Lodinga i Bowena. Ostatnio jednak kupiłem parę butów Finsbury i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Bardziej niż z Emlinga.Jakie masz doświadczenia z marką Bowen? Mówisz o butach, które ta firma oferuje obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Jakie masz doświadczenia z marką Bowen? Mówisz o butach, które ta firma oferuje obecnie?Obecnie? Moje ostatnie doświadczenia Bowenem są sprzed czterech lat, kiedy to kupiłem u nich ciemnobrązowe angielki (derby); proste, bez żadnych ażurków. Trochę to trwało zanim je rozchodziłem. Potem zaczęły się probelmy z flekami -- dałem do szewca i prez długi czas było ok. Butów używałem dość intensywnie. Po mniej więcej dwóch latach pojawiły się problemy z pękającą skórą na cholewce z boku. Dodatkowo, jak ostatnia fujara zarysowałem jeden but sam nie wiem w jakim barze... No cóż, donosiłem je przez parę miesięcy i wyrzuciłem. Voilà! Może miałem pecha, może taka jakość tych butów -- nosiłem je dość intensywnie; średnio 2-3 razy w tygodniu. W moim odczuciu jednak jest to jednak nieciekawa relacja ceny do jakości. Nie są to złe buty, jednak biorąc pod uwagę całokształt to, to od Bowena wolę już markę Emling. Zgodnie z moiom, wielce subiektywnym odczuciem ranking butów z jakimi miałem do czynienia w Francji wygląda następująco (od najgorszego do najlepszego): - Loding (chała!) - Mansfield, Heyraud, Bally - Bowen - Emling Od kilku miesięcy mam parę czarnych angielek Finsbury. Jak na razie wszystko ok, za wcześnie jednak aby oceniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Może kogoś zainteresują - 50% taniej. http://www.emling.fr/chaussure-collecti ... -1672.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi