jabbero Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Też zapragnąłem Emlingi...ale cena wysyłki jest za wysoka. Za buty mogę płacić ponieważ wiem, że to jakość ale transport jest wyssany z palca i to mnie powstrzymuje przed zakupem. Miałbym świetne buty ale niesmak "wydmuchania" w cztery litery by pozostał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 (...) zamówione w poniedziałek, przyszły w piątek. Firma przysyła informację o wysłaniu zamówienia i numerze przesyłki. Cena niestety zbójecka 35 euro za przesyłkę, jakbyśmy byli jakimś dalekim, południowo-amerykańskim państwem. Prawdopodobnie zostały wysłane serwisem lotniczym (dostawa next business day w UE) a nie drogowym - to mogłoby tłumaczyć tak wysoką cenę. Przesyłka drogowa w UE powinna kosztować max. kilkanaście EUR dla takiej małej paczki (tj. takie są stawki rynkowe). Czy możesz sprawdzić na etykietce firmy kurierskiej jaki to był serwis lub na stronie monitorowania firmy kurierskiej kiedy paczka została wysłana? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Strasznie podobają mi się te EMLINGI, kolega chyba jakiś czas temu odgrażał się, że przymierza sie do ich kupna:) Ja chce zaatakować Emlingi Chukka model Uberto i chcę siwe, pomarańczowe i niebieskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Nazywam się zadzior13 i jestem obuwniczym zakupoholikiem? (bez obrazy) Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Nazywam się zadzior13 i jestem obuwniczym zakupoholikiem? (bez obrazy) Pozdr, wojvv jest ok:) ...mam zajo.... na punkcie butów i marynarek przyznaje sie bez tortur. I przyznaje się do zamówienia lotników Manuel i model Pegasus (czarny i brazowy) w Minichino, a co ...Wiosna idzie http://www.minichinocalzature.it/articolo_pegasus.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 model Pegasus (czarny i brazowy) w Minichino, a co ...Wiosna idzie http://www.minichinocalzature.it/articolo_pegasus.html Jak buty dojadą, to pochwal się modelem Pegasus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 model Pegasus (czarny i brazowy) w Minichino, a co ...Wiosna idzie http://www.minichinocalzature.it/articolo_pegasus.html Jak buty dojadą, to pochwal się modelem Pegasus ok, nawet z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_Poznan Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Witam, do mnie dotarły Przesyłka ekspresowa. W środę zamówione. Dziś rano przyszły. Pierwsze wrażenie - są wąskie Ale jeszcze nie mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Witam, do mnie dotarły Przesyłka ekspresowa. W środę zamówione. Dziś rano przyszły. Pierwsze wrażenie - są wąskie Ale jeszcze nie mierzyłem. Ile za przesyłkę płaciłeś? i jaki model kupiłeś? jaki normalnie rozmiar nosisz i jakie zamówiłeś? jak pasują na stopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_Poznan Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Buty są bardzo ciekawe. Porządnie zrobione - na tyle na ile mogę ocenić moim jeszcze uczącym się okiem. Za przesyłkę zapłaciłem 35E. Rozmiar - normalnie noszę 43, z wyjątkiem Barkerów które mam 42.5. Do Emlinga napisałem wcześniej. Sugerowali 43 i tak też kupiłem. Jestem po pierwszym założeniu (na kila minut). Na długość idealne. Niestety na szerokość - wąskie. Nie ma może tragedii. Ale wolałbym żeby były nieco szersze. Dopasują się, czy nie - to jest pytanie.... Aha - poniżej model który kupiłem (kolo czarny): http://www.emling.fr/shoes-collection/c ... -1617.html Pozdrawiam, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Moje się idealnie dopasowały po 3 założeniach, szczególnie na szerokość, do tego stopnia, że zdejmując buty czuję spory żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_Poznan Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Witam wszystkich. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Czy buty są niejako po wyprodukowaniu jakoś zabezpieczone? Wprost pytając - czy powinienem przed debiutem zając się pastowaniem i polerowaniem od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Witam wszystkich. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Czy buty są niejako po wyprodukowaniu jakoś zabezpieczone? Wprost pytając - czy powinienem przed debiutem zając się pastowaniem i polerowaniem od razu? Jednym słowem: tak. A rozwijając myśl to: ja bym tak zrobił. Odżywiłbym dobrze skórę przed zabraniem się za polerkę i używanie. Nie wiesz czy buty nie przeleżały gdzieś w magazynie, czy skóra jest wysuszona. Chyba że potrafisz to sam ocenić. Mały link dla przypomnienie przygody kolegi z lustrem i nowymi butami: viewtopic.php?f=9&t=467&p=42723&hilit=uszkodzenie#p42723 i dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Panowie czy ktos moze wrzucic zdjecia typu 'real life' do tego watku wraz z nazwa modelu? Zdjecia na stronie nie nastrajaja mnie zbytnio do zakupu, ale niektore modele wydaja sie dosc atrakcyjne cenowo. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Emlingi poza nielicznymi, nie bardzo mi się podobają. Przypadek analogiczny do Loding- za długie noski, dziwne ozdoby itd. To Markowski jest bardziej klasyczny i tańszy. Tutaj też coś można wybrać od AS: http://www.afinepairofshoes.co.uk/colle ... arance-a-z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 AS nie jest zly, ale wiekszosc kopyt jest strasznie waska w palcach:( Emlingi wygladaly na szersze w przodach, ale detalami bardziej podchodza mi pod gino rossi niz C&J, stad pytanie o zdjecia w realu. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Kiedyś szukałem zdjęć spoza strony. Najwięcej jest na francuskim ebay-u: http://shop.ebay.fr/i.html?_from=R40&_t ... _PrefLoc=0 Więcej zdjęć w zakończonych aukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2012 Panowie, jak wczesniej pisałem z zamówienia w Emling nie byłem zadowolony z prawideł. Ze względu na wady konstrukcyjne, byłem zmuszony je wymienić. Reklamacja uwzględniona, nowe prawidła zostały do mnie wysłane na koszt E. Dostałem zwrot na konto kosztów wysyłki wadliwych prawideł do Francji wg stawek Emling. Nie muszę wspominać, że wyszedłem na tym sporo na +. Także nie tylko "warto rozmawiać", warto też zwracać. Do E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Nowe promocje z Emling: http://www.emling.fr/operation/Printemps_Emling oraz końcówki kolekcji: http://www.emling.fr/privileged_space/end_of_sales Czyli można mieć zamszowe lotniki (bądź czarne wiedenki) Emling już za 780zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Właśnie przyszły czarne wiedenki zamówione w poniedziałek. Co ciekawe buty na stronie figurują jako blake sewn a wydaje się że są goodyear welted (takie też jest oznaczenie na podeszwie). Co do rozmiaru to potwierdzam że są bardzo wąskie, ciekawe czy o pół rozmiaru większe będą nadawać się do noszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Wspominane przeze mnie czarne, zamszowe lotniki okazały się za wąskie w przypadku numeru 42.5. Na stronie dla tego modelu napisane jest, że wysyłają pól numeru mniejsze ze względu na kopyto. Na długość były w miarę odpowiednie, jednak na szerokość stanowczo za wąskie, aż mnie stopa bolała od stania w nich. Dlatego też zdecydowałem się wymienić je na o pół numeru większe. Co ciekawe, z automatu przelali mi na konto 35 euro, kiedy buty do nich dotarły, wysłane za pośrednictwem http://www.ainkurier.pl/ , gdzie przesyłka upsem kosztuje 90zł Wysłane w poniedziałek, w czwartek rano już wysłali większy rozmiar, tak więc dość sprawnie u nich przebiega wymiana butów na inny rozmiar. [EDIT] Buty wreszcie doszły i szczerze mówiąc o ile w przypadku 42,5 na siłę, ledwo nogę wcisnąłem, o tyle 43 jest idealne nawet na szerokość, sam jestem zdziwiony, że te pół numeru taką różnicę robi. Z tego względu warto nieśmiało wysnuć teorię, że w przypadku Emlinga warto o te pół numeru brać większe buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 Jak wygląda procedura wymiany? Wystarczy buty odesłać i mailowo uzgodnić inny rozmiar? Nie mogę się niestety doczekać na odpowiedź z Emlinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 Jak do nich pisałem to odpowiadali bardzo szybko (poza piątkiem, w piątki chyba nie pracują, wiadomo - Francja). Podają adres do odesłania i pytają od razu na jaki rozmiar wymienić. Koszty przesyłki zwracają od razu kiedy buty do nich dotrą. Cała procedura trwa niecałe dwa tygodnie. Polecam ten model, naprawdę dobrej jakości skóra, również na podeszwie. Chociaż mnie ostro obtarły po pierwszym założeniu to jednak pracują wyśmienicie Jedynie warto zwrócić uwagę, że pasują głównie do trochę węższej nogawki przez dość wyprofilowany kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 W końcu odpisali jak już paczka była u kuriera Doszukałem się jednak na stronie instrukcji i formularza zwrotu/wymiany. Teraz pozostaje czekać na większy rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2012 Zamszowe lotniki w kolorze czarnym i brązowym u Emlinga za symboliczne 100 euro: http://www.emling.fr/chaussure-collecti ... -1297.html Jak na tę jakość to moim zdaniem za pół darmo praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi