Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na mnie się da, na Ciebie raczej nie bardzo (nie mają się na czym trzymać ;) ) Poza tym pytanie ile jest to nieco.

W spodnie można wszyć taki "patent" podobny do tego z damskich pończoch samonośnych :oops: tj. paseczki takiej gumy (chyba) które trzymają się koszuli.

Opublikowano

Imho te spodnie są bardzo niskie, trzymają się chyba na Wacku :) tego Pana.

daje jeszcze 30sekund na to, ze pojawi sie ktos do cna oburzony tym nieeleganckim okresleniem meskiego przyrodzenia. w-s-t-y-d!

pasek w spodniach z wyzszym stanem bylby raczej dosc niewygodny, dlaczego z gory wykluczac szelki?

Opublikowano

Imho te spodnie są bardzo niskie, trzymają się chyba na Wacku :) tego Pana.

daje jeszcze 30sekund na to, ze pojawi sie ktos do cna oburzony tym nieeleganckim okresleniem meskiego przyrodzenia. w-s-t-y-d!

pasek w spodniach z wyzszym stanem bylby raczej dosc niewygodny, dlaczego z gory wykluczac szelki?

haha, już 3 minuty :)

Proszę bardzo:

Wstydz się Koźle! Na forum, które przeżywa obecnie apogeum wykwintu, wypowiedzi takie jak Twoja nie powinny mieć miejsca. Wacław jest pięknym męskim imieniem (a Klara żeńskim).

pzdr zimno

montalb

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

proceleusmatyk

Oczywiście, że się da, wręcz bym powiedział, ze tak jest klasycznie. Spodnie ze zdjęcia to biodrówki i to dość niskie. Właściwie zbudowany mężczyzna ma talię post-207-13658920312522_thumb.jpg (zwróć uwagę, że najwęższe miejsce nie jest na biodrach) i właśnie na niej trzymają się spodnie. Obecnie większość spodni to właśnie biodrówki, albo noszone jako biodrówki.

P.S. Specjalnie wybrałem nie budzącą żadnych obiekcji ilustrację ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Temu klasycznie zbudowanemu mężczyźnie czegoś brakuje ;) Powiedzmy, że jestem podobnie zbudowany i najwęższe miejsce mam w tym samym miejscu, co powyższy posąg.

Ja wybrałem może nie najszczęśliwsze zdjęcie - nie chodziło mi o podwyższenie biodrówek do normalnego stanu. Bardziej o coś takiego:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Żeby tej dziury nie było w ogóle. Wiem, że panowie z powyższych ilustracji mają kamizelki (i zgadzam się, że jest to dobry sposób na uniknięcie tej nieszczęsnej dziury) i właśnie trzyrzędowy garnitur zamierzam obstalować, ale podejrzewam, że i bez nich owi panowi nie mieliby widocznej przerwy pod zapiętym guzikiem marynarki. Nie zawsze będę chodził z kamizelką, a chcę uniknąć tego nieeleganckiego w moim przekonaniu efektu.

Pytanie, czy to kwestia wysokiego stanu spodni, czy odpowiednio nisko umiejscowionego najwyższego guzika (w najwęższym miejscu korpusu). No i czy powyżsi panowie mają szelki, czy spodnie trzymają im się na pasku? (Trzeba wziąć poprawkę na to - jak się domyślam - że zdjęcia byłyby bardziej wymierne, gdyż rysunki prezentują idealizowaną rzeczywistość.)

Opublikowano

Zależy co chcesz osiągnąć. Dobrze uszyta marynarka i z odpowiednio wyprofilowanym rozcięciem z dołu, powoduje, że przy chodzie nie widać odsłoniętej koszuli z dołu. Sam noszę spodnie bardzo nisko, ponieważ z wyższych partii mi od razu zjeżdżają w dół.

W innym wątku opisywałem różne możliwości rozcięcia z dołu - ogólnie im rozcięcie jest mniejsze, tym spodnie można nosić niżej, tak by nie było koszuli widać

Opublikowano

Wiem, to był bardzo instruktywny komentarz viewtopic.php?f=1&t=4&p=24305&hilit=rozci%C4%99cie#p24305

Ja optuję za "praktycznie zerowym".

Najlepiej byłoby przymierzyć takie spodnie z wyższym stanem na pasku, pochodzić w nich i przekonać się, czy nie będą spadały. Domyślam się, że to też wpływa na długość nogawek. Jest na forum jakiś chudzielec, który mógłby podzielić się doświadczeniem w tej kwestii?

Opublikowano

Wiem, to był bardzo instruktywny komentarz viewtopic.php?f=1&t=4&p=24305&hilit=rozci%C4%99cie#p24305

Ja optuję za "praktycznie zerowym".

Najlepiej byłoby przymierzyć takie spodnie z wyższym stanem na pasku, pochodzić w nich i przekonać się, czy nie będą spadały. Domyślam się, że to też wpływa na długość nogawek. Jest na forum jakiś chudzielec, który mógłby podzielić się doświadczeniem w tej kwestii?

Cóż, jestem chudzielcem :) i większość moich spodni ma stan podwyższony, tzn. świeżo po założeniu są w talii. Niestety po kilku nawet minutach potrafią wylądować trochę niżej. Słowem - spadają. Zastanawiam się nad wypróbowaniem szelek, ale wstrzymuje mnie przed tym fakt, że w pracy często chodzę bez marynarki i te szelki na wierzchu.... no wiecie :oops::)