zxcsmvx Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Czy coś się zmieniło od połowy 2015 i czy można już kupić cienie sznurówki woskowane w różnych kolorach w Warszawie? Kupiłem już kilka par sznurówek z różnych źródeł (bazar, obuwniczy, multirenowacja), ale żadne z nich nie pasują do moich butów tak jak oryginalne (które pękły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Moje trzewiki maja bardzo duzo dziurek przez co ich wiazanie i rozwiazywanie trwa wiecznosc (zeby zalozyc/zdjac musze mocno poluznic buty). Ktore rodzaje wiazania najlatwiej sie luzuja? Moze znacie jakies magiczne..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Czy coś się zmieniło od połowy 2015 i czy można już kupić cienie sznurówki woskowane w różnych kolorach w Warszawie? Kupiłem już kilka par sznurówek z różnych źródeł (bazar, obuwniczy, multirenowacja), ale żadne z nich nie pasują do moich butów tak jak oryginalne (które pękły). Mialem podobny problem. Szukajac odpowiednich dlugosci, koloru, przekroju, grubosci, polysku przeszukalem caly rynek, az znalazlem do wszystkich butow idealne. Czego szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 W Warszawie dobre sznurówki mają w salonie Loake na chmielnej. Niestety wybór kolorów nie powala, raczej podstawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 W Warszawie dobre sznurówki mają w salonie Loake na chmielnej. Niestety wybór kolorów nie powala, raczej podstawowe. Pamiętasz może w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 15 albo 20 pln, nie jestem pewien w tym momencie bo już jakiś czas temu kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisogno Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Panowie, gdzie w internecie kupujecie sznurówki do swoich butów? Większość butów jakie posiadam mają od nowości sznurówki o średnicy 3-3,5 mm. Mam wrażenie, że są one lekko woskowane. Problem zaczyna się gdy się poprzecierają. W moim małym mieście można dostać albo sznurówki cienkie 2mm albo grube, tzw. trekkingowe 5mm. To samo tyczy się internetowych sklepów obuwniczych. Byłbym wdzięczny za konkretne linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz85 Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Duży wybór woskowanych sznurówek o różnych grubościach jest w Patine.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 Ostatnio ktoś pytał supportu i były robione fotki więc podkradłem i podrzucam, bo na forum też były pytania. W załącznikach porównanie oryginalnych sznurowadeł TLB do sznurowadeł SAPHIR BDC Laces Flat Waxed 2,5mm *Szerokość: 2.5 mm przy naciągnięciu/zawiązaniu; 4mm bez naciągnięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 Szczerze mówiąc to te TLB wyglądają lepiej na tym zdjęciu. Może to kwestia koloru, ale TLB wydają się odrobinę węższe, z mniej wyraźną fakturą i po prostu lepiej pasujące do eleganckich butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 Szczerze mówiąc to te TLB wyglądają lepiej na tym zdjęciu. Może to kwestia koloru, ale TLB wydają się odrobinę węższe, z mniej wyraźną fakturą i po prostu lepiej pasujące do eleganckich butów.Czy płaskie sznurowadła pasują generalnie lepiej do eleganckich butów? To kwestia gustu, czy masz na to jakieś racjonalne wyjaśnienie? Mam takie w dwóch parach lotników i wyglądają ładnie, tylko trzeba pilnować żeby się nie skręcały. Za to na pewno są trwalsze.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 Zarówno okrągłe jak i płaskie mogą wyglądać bardzo elegancko (np. tych pierwszych używa Gaziano & Girling a drugich Fukuda). Ważne natomiast żeby wyglądały... elegancko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 8 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2020 W dniu 3.12.2020 o 11:27, saphir.pl napisał: W załącznikach porównanie oryginalnych sznurowadeł TLB do sznurowadeł SAPHIR BDC Laces Flat Waxed 2,5mm *Szerokość: 2.5 mm przy naciągnięciu/zawiązaniu; 4mm bez naciągnięcia. W dniu 3.12.2020 o 13:18, Zajac Poziomka napisał: Szczerze mówiąc to te TLB wyglądają lepiej na tym zdjęciu. Może to kwestia koloru, ale TLB wydają się odrobinę węższe, z mniej wyraźną fakturą i po prostu lepiej pasujące do eleganckich butów. Zamówiłem te sznurowadła saphira i moim zdaniem rzeczywiście wizualnie nie pasują do eleganckich butów, są za szerokie, za grube. Nadto bardzo ciężko je przełożyć przez dziurki, także przez za szeroką skuwkę. Gdyby ktoś szukał płaskich to ja ostatecznie zamówiłem z Loake te, które mają u nich w serii Export Grade. Nie ma ich na stronie on line, ale zamówiłem mailowo i ponoć mają stacjonarnie. Niżej zdjęcie, gdzie widać różnicę w szerokości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Mały update: płaskie sznurowadła identyczne z tymi które używane są w TLB Artista są do kupienia w sklepie internetowym Skolyx: https://www.skolyx.se/en/shoe-care/624-45524-flat-waxed-shoelaces.html 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2021 Zamówiłem trochę sznurówek ze Skolyx. Doszły dzisiaj i robią naprawdę dobre wrażenie. But z lewej z jakimiś supermarketowymi sznurówkami, prawy po wymianie na płaskie od Skolyx. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2021 I jeszcze płaskie Skolyx vs fabryczne okrągłe TLB (bardzo kiepskiej jakości, niestety). Kwestia gustu ale według mnie płaskie wyglądają ładniej. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 22 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2021 @Zajac Poziomka jak zamówiłeś ze Skolyxa do Polski? Kontaktowałeś się z ich supportem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi