Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdaje się, że wszyscy autorzy blogów (pana z bloga nr 3 nie jestem pewien) są aktywnymi użytkownikami tego forum, więc może dodadzą coś od siebie. 

W sh można za grosze zbudować bazę ubrań, trzeba mieć tylko czas i energię do szukania. Jako rada na początek - szukaj i kupuj wyłącznie ubrania dobrej jakości i o dobrym dopasowaniu. Ja niestety dałem się porwać i mam za dużo ubrań, które może są i ładne, ale średniej jakości. Teraz naprawiam te błędy. 

Warto na pewno szukać marynarek (unikaj poliestru i wiskozy), swetrów (szukaj takich z wełny merynosów) i koszule (100% bawełna, len). Na taki asortyment jest szczerze mówiąc mały popyt, więc stosunkowo łatwo coś znaleźć. No i baaaaaaaaaaaardzo duży wybór krawatów (szukaj jedwabiu, wełny) i szalików (szukaj kaszmirowych). Płaszcze i kurtki też bywają udane, a za grosze.

A co do inspiracji, a nie rad, ja osobiście lubię blogi zdjęciowe w stylu - http://retrodrive.tumblr.com/

Opublikowano

Bo dobrze się czyta Jego artykuły i ciekawe tematy porusza, już przejrzałem ;)

Właśnie robię wywiad wśród znajomych dziewczyn, gdzie mają sprawdzone sh. Dzięki za rady, na pewno się przydadzą bo jestem jeszcze modowym leszczem.

Widzę każdy tutaj myśli, że jest najmłodszy %-) A braki czy nadmiary w posturze można wyrównać, elegancja elegancją ale w formie dobrze jest być ;)

Opublikowano

Zdaje się, że wszyscy autorzy bloga (pana z bloga nr 3 nie jestem pewien) są aktywnymi użytkownikami tego forum, więc może dodadzą coś od siebie. 

Pan z bloga nr 3 jest użytkownikiem biernym, to znaczy czasem sobie przegląda. Ale wywołany do tablicy może coś dorzucić.

Garnitur, jako się rzekło, leży przyjemnie; ja bym jednak sugerował biała koszulę na bal (wieczorem wygląda lepiej niż błękit, zapewnia trochę większy kontrast i ładnie "podświetli" twarz).

Krawat rzeczywiście można kupić w secondhandzie za grosze, tyle, że to wymaga trochę cierpliwości w przegrzebywaniu się przez kosz z masą śmieci. Niemniej stosunek jakość/cena jak nigdzie indziej!

No i biała poszetka była polecana już kilkukrotnie, ale jeszcze tylko gwoli ścisłości dodam, że jeżeli kolorowa - to nigdy w tym samym kolorze i wzorze co krawat.