pomeranus Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2013 Kolory raczej letnie ale powinny sprawdzić się też wczesną jesienią. Spoglądam za okno i widzę, że to chyba teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 dla kogoś kto ma już wszystkohttp://www.meschaussettesrouges.com/en/vicuna/129-vicuna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 dla kogoś kto ma już wszystko http://www.meschaussettesrouges.com/en/vicuna/129-vicuna.html Raczej dla kogoś, kto nie ma najważniejszego - rozumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Raczej dla kogoś, kto nie ma najważniejszego - rozumu. Jakie to typowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Wytłumacz mi proszę, jaki jest sens nabywania skarpet w tej cenie? Ale niech to będzie sensowne wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Wytłumacz mi proszę, jaki jest sens nabywania skarpet w tej cenie? Ale niech to będzie sensowne wytłumaczenie. Wiesz, przy tym pułapie cenowym "sens" to rzecz względna. Może fizycznie różnicy nie zauważysz, ale psychicznie wolałbyś się budzić z wiedzą, że zaraz założysz skarpetki za ponad 2 tysie, niż za dychę z Calzedonii. Poza tym, jeśli wydatek na takie skarpetki to byłby dla Ciebie taki "cios" jak wydatek na skarpetki z Auchana, to nad czym tu się w ogóle zastanawiać? Miałbym, kupiłbym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Miałbym, przekazałbym na rozsądny cel, a nie na skarpety za 500 Euro. I tu właśnie pojawia się działanie sensowne, a nie pogoń za absurdem. Nie oszukujmy się, ale w takim zakupie nie ma racjonalizmu za grosz i ktoś kto wydałby taką kwotę na skarpety, byłby zwykłym snobem i musiałby miec bardzo niskie poczucie własnej wartości, a ten brak nadrabiać takimi zakupami, ale co po cudownie odzianych nogach, skoro nie byłoby czego okrywać pod kopułą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Jedno nie wyklucza drugiego można nosić skarpety za 500 euro i jednocześnie przekazywać pieniądze na szczytny cel. Ocenianie człowieka po tym ile wydaje na skarpety jest niepoważne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Miałbym, przekazałbym na rozsądny cel, a nie na skarpety za 500 Euro. I tu właśnie pojawia się działanie sensowne, a nie pogoń za absurdem. Nie oszukujmy się, ale w takim zakupie nie ma racjonalizmu za grosz i ktoś kto wydałby taką kwotę na skarpety, byłby zwykłym snobem i musiałby miec bardzo niskie poczucie własnej wartości, a ten brak nadrabiać takimi zakupami, ale co po cudownie odzianych nogach, skoro nie byłoby czego okrywać pod kopułą Chodzisz w garniturach, wydajesz pieniądze na koszule, krawaty, buty, przeznaczasz pieniądze na skrócenie spodni u krawca. Czystej wody snobizm. Co powiedziałby o Tobie bezdomny? Chodzić można nawet w worku po ziemniakach, a idąc Twoim tokiem rozumowania każdą złotówkę ponad "wystarczalność" powinno się lokować w "rozsądne cele". Uwielbiam hipokrytów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Każdy ma swoją filozofię życia. Wy nie widzicie w tym nic nienormalnego i ok, Wasze prawo A jeśli wg Ciebie ja jestem hipokrytą, to w porządku Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Static, ale dla każdego jest różnica między przepłacaniem za jedno a przepłacaniem za drugie. Każdy ma swoje własne oglądy na te sprawy (vide: notorycznie na tym forum naśmiewa się i kpi z ofert butów typu Wittchen). Np. co innego zapłacić dużo za drogi samochód, a co innego zapłacić dużo za produkt typu torebką LV. Rozumiem przepłacanie za usługi krawców, za wino. Są przepłacania bardziej lub mniej udane. Za skarpetki też mógłbym zrozumieć przepłacanie, jeśli byłby ku temu powód np. zawierałyby w sobie prawdziwą platynę, albo byłyby zrobione przez Picasso. I tu pytanie - co jest w tych za 500 euro, że warto by było za nie tyle zapłacić? Co jest w nich takiego wyjątkowego? Ocenianie, że coś jest za drogie jest niewątpliwie subiektywne. Ale nie ma nic z hipokryzji w tym, że ktoś subiektywnie uważa, że na jedno warto wydać dużo pieniędzy, a wydawanie na drugie jest stratą pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartek Napisano 17 Październik 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Panowie, kłócicie się z powodu skarpet, które z zamierzenia mają się nie sprzedawać... Są dedykowane dla nikogo, mają leżeć i błyszczeć, obwieszczać światu, że marka Mazarin jest niewiarygodnie prestiżowa, bo robi skarpety z najdroższej na świecie wełny. Skarpety z vicuny są jak (oczywiście na mniejszą skalę) Hublot Caviar Black Bang - zegarek za milion dolarów. Może kupi go jakiś raper, ale jego podstawowe zadanie to dostarczyć nośnego tematu do działań PR, wytworzyć szum w mediach i eksponować markę w pewnym kontekście. Na prawdę nie ma powodu do kłótni. Nikt nie chce, abyśmy te skarpety kupowali. Ale doskonale spełniły swoje zadanie - znaliście wcześniej markę Mazarin? Ja, jeszcze 30 minut temu, nie znałem. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Jasne Nie ma co się kłócić. Mnie tylko chodziło o to, że co do zasady nie widzę ogólnej różnicy między "Musiałbym upaść na głowę, żeby kupić te skarpety za 500 euro" i "Musiałbym upaść na głowę, żeby kupić buty Wittchena za 700 zł". I jedno, i drugie mówi to samo: "Choć by mnie było stać, to stosunek ceny do jakości mnie nie satysfakcjonuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Na prawdę nie ma powodu do kłótni. Nikt nie chce, abyśmy te skarpety kupowali. Ale doskonale spełniły swoje zadanie - znaliście wcześniej markę Mazarin? Ja, jeszcze 30 minut temu, nie znałem. Szczerze mówiąc ich skarpety niewiele się różnią jakościowo względem innych dobrych producentów skarpet poza ładniejszym opakowaniem. Ciągle nie wiem czy od popularnego Viccela się w ogóle różnią, czy tej iskry lepszej jakości każe mi się tylko doszukiwać na siłę umysł (sumienie?) z powodu przepłacenia 2x ? Ja w każdym razie byłem bardzo zawiedziony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Mazarin, Bresciani, Gammarelli, Pantherella to marki, które każdy dorosły gentleman powinien znać i hołubić, a ich produkty na wyprzedażach kumulować. Jak dla mnie Viccele nie odbiegają jakością i zawsze są w dobrej cenie, tylko to cholerne cło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Andershep - Przy jakiej wartości narzucili ci cło? Z innej beczki - znacie może jakiś sklep w Polsce, który oferuje takie drewniane pudełka na skarpetki jak Viccel? http://www.viccel.us/images/products/list/wbox2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Andershep - Przy jakiej wartości narzucili ci cło? Z innej beczki - znacie może jakiś sklep w Polsce, który oferuje takie drewniane pudełka na skarpetki jak Viccel? http://www.viccel.us/images/products/list/wbox2.jpg WH proponuję zwrócić się do producenta drewnianych opakowań, który oferuje laserowe grawerowanie. Kosztuje to grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Mógłbyś kogoś polecić? A tak swoją drogą - dlaczego akurat laserowe grawerowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Mógłbyś kogoś polecić? A tak swoją drogą - dlaczego akurat laserowe grawerowanie? producentów jest całkiem sporo, ale za takie pudełko zapłacisz kilka, kilkanaście złociszy. A laser, bo możesz samemu zaprojektować napis lub logo. Poniżej kilka linków: http://opifex-ska.pl/pl/oferta http://www.wyrobydrewniane.pl http://dreweks.eu/wyroby-drewniane.php http://stolarstwo.decodrew.pl/915/ tego jest mnóstwo w sieci, ale najładniejsze wyroby ma IMO opifex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Na napisie/logo jakoś specjalnie mi nie zależy - bardziej chodzi mi o uporządkowanie tego elementu garderoby (mam lekkie skrzywienie na tym punkcie ). W każdy razie dzięki za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Na napisie/logo jakoś specjalnie mi nie zależy - bardziej chodzi mi o uporządkowanie tego elementu garderoby (mam lekkie skrzywienie na tym punkcie ). W każdy razie dzięki za linki polecam - drewno możesz zabejcować i wygląda gites - koszty śmiesznie niskie; zadowolenie - bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Andershep - Przy jakiej wartości narzucili ci cło? przy około 100 euro wartości zamówienia. czasami narzucają, czasami nie. trudno przewidzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Dzięki Tak swoją drogą - wysłałem trzy dni temu do Opifexu maila w sprawie tych pudełek - póki co zero odzewu. Spróbuję popytać jeszcze u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Dzięki Tak swoją drogą - wysłałem trzy dni temu do Opifexu maila w sprawie tych pudełek - póki co zero odzewu. Spróbuję popytać jeszcze u konkurencji. Cześć! WH -> Opifex ma czasem zbyt dużo zleceń i na małe zamówienia nie zwracają uwagi. Spróbuj tutaj: http://www.drewbis.pl/?str=drewniane&x=kon&p=1 zamówiłem wczoraj u nich skrzynkę na szczotki i pasty do butów - szybki kontakt, dobrze wykonane rzeczy - już u nich kupowałem i polecam. EDIT: no i ceny niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Kupowałem u nich skrzynki na wino. Generalnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi