Ingvar Napisano 18 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2015 2 sezony temu kupiłem zimowy - krój niezbyt klasyczny, materiał znośny, nie mechaci się, ale konstrukcja podszewki zupełnie kijowa. I guziki dość szybko zaczynają przejawiać tendencję do odpadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 A co sądzicie o płaszczach Recmana? Recman to pół półki powyżej hipermarketu - konkurecja dla Oszołoma i Kerfura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Proszę o opinię na temat dopasowania kurtki (płaszcza): https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1106-przer%C3%B3bki-spodnie-marynarki-itd/page-35#entry154372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Zastanawiam się nad zakupem trencza, ale nie wiem, czy na mój wzrost (167cm), nawet przy szczupłej sylwetce (93cm w klatce piersiowej), dwurzędowy płaszcz/kurtka będzie dobrym wyborem. Aktualnie w sklepach jest bardzo ograniczony wybór i ciężko coś nawet przymierzyć. Od razu zaznaczam, że wolałbym raczej krótki (na pewno przed kolano), dopasowany płaszcz. Jaką długość byście mi doradzili? Lepiej taki krótki nieco poniżej pasa https://secure-i6.ztat.net//large/CF/52/2L/00/2Q/11/CF522L002-Q11@8.1.jpg Czy trochę dłuższy mniej więcej do końców palców u rąk https://secure-i2.ztat.net//large/M0/82/2N/00/3C/11/M0822N003-C11@14.jpg Jeśli nie warto iść w trencz przy takiej posturze, to będę musiał pomyśleć o czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Ten pierwszy to taki pół-trencz raczej Ale w sumie mniejsza o nazwę, jeśli rzecz się podoba. Tyle że mi się nie podoba, ma dziwny kołnierz (bardziej jak ze zwykłej kurtki), no i jednak długość drugiego wygląda zdecydowanie lepiej. Spod pierwszego może wychodzić marynarka, a bonusem drugiego jest to, że nada się do zestawów luźniejszych, jak i bardziej formalnych. Sam mam coś w tym typie (Vistula sprzed kilku sezonów, bardzo porządna rzecz) i uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Dzięki za radę. Też wolałbym uniwersalny płaszcz, taki i na marynarkę i na codzienną koszulę. A jeszcze takie pytanie, czy długości podane na zalando dotyczą zawsze rozmiaru M czy raczej się nimi nie sugerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brutecki Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 http://selected.com/homme/Outerwear/adams-leather-jacket-i/16030468,en_MT,pd.html?dwvar_16030468_colorPattern=16030468_Black&forceScope= Panowie co sądzicie o tej firmie ??? chce kupić porządną kurtke skórzaną wiosenną , liczę na wasze porady , warto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Nie wiem jak kurtki, ale ich koszule nie porwały mnie specjalnie jakościowo. Inna sprawa, że miałem do czynienia tylko z ich ofertą outletową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brutecki Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 A mógłby ktoś polecić jakiś sklep gdzie kupię tego typu kurtke dobrej jakości do 2 tyś złotych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Poszukaj w sieci kurtek takich marek jak Refrigiwear,Woolrich,Herno,Peuterey,Herno,Schneiders Salzburg,Fay w takim budżecie na pewno coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamd Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 Szukam kurtki na okres wiosna/lato, najlepiej czuję się w wełnianej bosmance, ale będzie w niej za ciepło. Pikowane kurki od Berga wyglądają dla mnie trochę zbyt sportowo. Trencz to nie mój styl. Czy bawełniana bosmanka lub krótki płaszcz będzie dobry na tę porę roku? /Najlepiej kolor granatowy, budżet 500zł, 23 lata, do jeansów i skórzanych GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2015 @Kamd Może piorun z Próchnika? http://sklep.prochnik.pl/plaszcze-i-kurtki/1127-p%C5%82aszcz-piorun-2.html W sklepach powinien być grananatowy i jest dosyć cienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 A mógłby ktoś polecić jakiś sklep gdzie kupię tego typu kurtke dobrej jakości do 2 tyś złotych ?? Brooks Brothers też ma bardzo ciekawe modele w tym budżecie, detale i materiały zachwycają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Gdzie mogę szukać krótkiego dopasowanego płaszcza (rękawy, talia) na zimę w kolorze ciemnej oliwki (jak na zdjęciu) lub navy blue? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 @Cmon - SuitSupply ma krótkie i dopasowane. Teraz w sklepie jest pare modeli z zeszłej zimy, ale pod koniec sierpnia wejdzie nowa kolekcja - zapewne bedą takie jak szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 @Cmon - SuitSupply ma krótkie i dopasowane. Teraz w sklepie jest pare modeli z zeszłej zimy, ale pod koniec sierpnia wejdzie nowa kolekcja - zapewne bedą takie jak szukasz. A coś z niższej półki cenowej? Budżet mam 700-800zł. Dodam, że chce aby to była jednorzędówka, a nie jak na zdjęciu - dwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Szare i beżowe są w tym budżecie na wyprzedaży na gloverall.com (ograniczone rozmiary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Ktoś miał doświadczenia z bosmankami Alpha Industries / Schott? Mam od nich kurtki (z których jestem zadowolony) i się zastanawiam czy warto iść w kierunku tych firm także w przypadku nieco bardziej eleganckich opcji. Planuję zakup bosmanki (i tu rozważam te dwie firmy, ale jestem otwarty również na inne propozycje w zbliżonym budżecie do 1000 PLN) oraz czegoś bardziej eleganckiego, pewnie w miarę krótkiej dyplomatki (mam 173 cm wzrostu). W przypadku tej drugiej - kompletnie nie mam pomysłu od jakich marek, w podobnym budżecie - zacząć w ogóle szukać. Najlepiej coś z opcją przymiarki, a nie ściągania w ciemno ze Stanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Witajcie. Jestem w trakcie poszukiwania okrycia wierzchniego na okres jesienny/wiosenny. Mieszkam w UK, dlatego chciałbym posiadać coś dobrze chroniącego przed deszczem i wiatrem. Jedna z opcji to woskowany Border Barbour w kolorze granatowym - model dłuższy, ubierany głownie pod marynarki, garnitury robocze. Mam 190cm wzrostu, jestem szczupły i dość młody, czy myślicie ze to dobra opcja? Czy jednak lepsza opcja będzie model krótszy lub jakiś raincoat? Inne opcje: https://www.outdoorandcountry.co.uk/barbour-lightweight-durham-waterproof-jacket.html?Navy http://www.hawesandcurtis.co.uk/hawes_and_curtis_mens_quality_navy_raincoat-copzk003-g01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Podbijam znowu wątek. Gdzie mogę kupić kurtkę parkę wypełnianą puchem/pierzem lub wełniany płaszcz (tutaj dodatkowy wymów, aby kołnierz był sztywny i nie opadał jak się go postawi, aby chronił od wiatru). Obie mniej więcej do połowy pośladków i dobrej jakości w cenie do 900-1000zł? Przeszukałem Zalando i nic ciekawego nie znalazłem lub nie potrafię szukać... Byłem także w TK Maxx i też słabo. Znalazłem kilka ciekawych, na stronie Mango, po względem wyglądu, bo są minimalistyczne, ale martwi mnie jakość oraz dziwne oznaczenia typu: "Wypełniacz: 50% szary kaczy puch,50% szary puch kaczy" np. tutaj: https://shop.mango.com/PL/p0/mezczyzna/odziez/plaszcz/puchowa-kurtka-z-kapturem/?id=53063537_08&n=1&s=prendas_he.abrigos_he&ident=0__0_1444172049057&ts=1444172049057 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 To chyba niestety jeżeli nie TKMaxx to albo 900-1000, albo dobrej jakości... Sprawdź przecenioną Barbour Fairford na Country Attire, ale a. nie wiem czy tego szukasz; b. rozmiary przebrane; c. wypełnienie syntetyczne. Fjallraven, Hackett, Woolrich, Belstaff, Canada Goose to wszystko dużo powyżej budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Jeżeli szukasz czegoś podobnego do tego z linki do mango, to może spójrz na MD z kolekcji NY zawsze masz 30 dni na zwrot jak Ci się nie spodoba, albo cena/jakość będzie nie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Ach, jakże chciałbym kiedyś znaleźć polo coat albo beżowego chesterfielda na którego byłoby mnie stać... Gdzież, ach gdzież ich szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 @swordfishtrombone: udźwigniesz? http://www.hawesandcurtis.co.uk/mens-camel-beige-covert-coat-100percent-wool-copwo052-h30 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Udźwignę (i finansowo, i fizycznie najpewniej też) - i taki i znacznie większy też, tylko zapomniałem dodać, że powinien być dwurzędowy Ale dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi