kset Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 bez syntetycznych dodatków 100% naturalny materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2011 Myślę, że spełnia wymogi eleganckiej saszetki : Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunhill Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Odświeżę temat saszetek. Tu coś jakby "nerki" ale w lepszym/innym wydaniu. Wiadomo, że do garnituru, ani marynarki nie pasuje. Raczej do ubiorów nieformalnych, luźnych, plażowych, spacerowych na urlopie. Typu - mokasyny, lniane/bawełniane spodnie, koszule, skórzane dodatki, Panama na głowie. Tu kilka przykładów: - - - Ciekaw jestem Waszych zdań na ten temat. Tragedia i obciach? Czy dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Kolegom się nie spodoba. Chyba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Nie idź tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunhill Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 No właśnie jestem ciekaw uzasadnienia. Mi się nie podobają tradycyjne "nerki", bo kojarzą mi się ze sprzedawcą kartofli. Saszetki z paskiem na rękę, z wujciem w sandałach i skarpetach. Gdybym zobaczył człowieka na plaży/czy spacerze w kurorcie z aktówką, czy teczką, również by mi się to wydawało śmieszne. Nie zawsze nosi się też tyle gratów, by brać ze sobą plecak, aktówkę, torbę, czy teczkę (mała torba, swoją drogą, zawsze kojarzy się z damską torebką. Choćby było w niej kilo koki i 20K $). A skoro mało gratów, to po co brać coś większego (o wypychaniu kieszeni nie napiszę, bo to logiczne, że chcę się tego ustrzec). Po co zajmować sobie ręce? No więc jeśli nie mała saszetka na pasek, nawet lepiej uszyta od forumowej aktówki (wybaczcie ale uważam, że jakość obszyć jest w niej co najmniej średnia). To jaki jest wybór? Równie niewygodna plastikowa lub papierowa torba? Nie bronię piersią tych saszetek. Sam uważam je za dziwne. Nie mogę się przyzwyczaić do wyobrażenia ich w zestawieniu z różnymi strojami. Jednak w części przypadków wydają mi się adekwatniejsze od tych niby "klasycznych". (Marynarki też były kiedyś totalnie nieformalnym strojem, niczym t-shirt i dres dzisiaj. Może małe, skórzane saszetki, to jest jakaś droga w nieformalnym stroju bez marynarek?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Bardzo przydatny element ,szczególnie w okresie letnim. Wypchane kieszenie w spodniach,telefon w pokrowcu przy pasku,portfel wypychający tylna kieszeń .to są elementy które wygladaja tragicznie. Saszetka pozwala nam tego uniknąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Ja tam PRLu nie pamiętam, więc saszetkę / piterek sobie chwalę do stroju bez marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Mnie najbardziej zainteresował ten kilogram koki.... Ja noszę małą torbę na ramie, jednak jest dwa razy większa niż pokazywane tu saszetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Ja PRL pamiętam, nosiło się takie saszetki ,nazywało się ,,pedałówkami"Popularne wśród cinkciarzy(mobilne kantory wymiany waluty) i obowiązkowo do tego zegarek Orient. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 No dzięki. Za ten zegarek Orient... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunhill Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 pol 606 - ta koka, to odnośnie wcześniejszych komentarzy z dyskusji Nie podałem wymiarów tych przykładów wyżej. Mniejsza o dokładność, ale mieści się w nich dowód rejestracyjny/paszport. Czyli nie wielkie rozmiary. Grubość to ok. 1,5 - 2 cm zależnie od modelu. Czyli mniejsze od zwykłych "nerek" z tworzywa i saszetek na rękę. Na zdjęciach z resztą mniej więcej to widać. Ja nie mogę nosić toreb i plecaków (chyba, że specjalne turystyczne, z oparciem masy na biodra) ze względów zdrowotnych. A aktówka, czy teczka zajmuje mi jedną wolną rękę. Więc też odpada. Na urlopie, czy spacerze, wolę trzymać moją żonę za rękę Ameryki nie odkryłem. Chciałem tylko potwierdzenia, że nie będę wyglądał jak słoń w baletkach. Clovis - Zegarek, jak zegarek. Teraz się może jeszcze tak kojarzy. Ale jeszcze parę lat i ludzie będą sikać po nogach widząc taki "klasyk" (sorki ale nie ogarniam cytowania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi